25 Απρ 2012

Νοοτροπίες (ΙΙ)

Προχθές ξεκίνησα ένα κείμενο με αφορμή κάποια περιστατικά που κατά την άποψή μου προδίδουν αντίστοιχα εσφαλμένη νοοτροπία στις τάξεις της ΠΑΕ, κάποιων παικτών, μερίδας φιλάθλων και την συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιρικών παραγόντων της χώρας. Το άρχισα σχολιάζοντας σχετικά, την απόφαση Πηλαδάκη για εκ περιτροπής εργασία των υπαλλήλων της ΑΕΛ και συνεχίζω με την υπόθεση... Πλιάγκα, που έτσι όπως εξελίχθηκε, κατέληξε να 'χουν ταυτόχρονα δίκιο και άδικο και οι δύο πλευρές! Νοοτροπίες, λοιπόν, μέρος 2ο...



β) Επειδή έτυχε να δω με τα μάτια μου τον Πλιάγκα τη στιγμή που τον φώναξαν απ' τον πάγκο να σπεύσει για να μπει αλλαγή, ξέρω και για τί ακριβώς μιλάω. Το παλικάρι σήκωσε τα χέρια, δυσανασχετώντας εμφανώς για το γεγονός ότι θα έμπαινε μέσα σε τελειωμένο ματς, για μόλις ένα πεντάλεπτο. Βλέπετε, έπαιξε στη Μαρκό και στον Ολυμπιακό Βόλου περισσότερο και του κάθεται στραβά η ολιγόλεπτη συμμετοχή με τους "βυσσινί"!

Μιλάμε για εσφαλμένη νοοτροπία πέρα για πέρα, ανεξάρτητα απ' την ομάδα. Πόσω μάλλον που η ομάδα αυτή είναι η ΑΕΛ, η οποία στην δεδομένη στιγμή του περιστατικού, βίωνε τον πρώτο απολαυστικό αγώνα της μετά από μήνες γκρίνιας και φαγούρας και ηθικά δεν δικαιούνταν ουδείς να την σπάσει σε κανέναν. Ο, δε, δημόσιος χαρακτήρας της αντίδρασης, προδίδει και λίγο μυαλό ή ...περίεργο χαρακτήρα απ' την πλευρά του ποδοσφαιριστή, που όφειλε να 'χει συνειδητοποιήσει ότι είναι εξ' ορισμού κι αυτός κι οι συμπαίκτες του, υπόλογοι για μια σειρά αποτελεσμάτων. Επιπλέον, είναι βαθειά προσβλητικό για τους χιλιάδες που βρίσκονται στο γήπεδο, να επιδεικνύεις τέτοια συμπεριφορά. Γι' αυτό κι ό,τι είχα να πω, το 'γραψα ευθέως κι απ' την πρώτη στιγμή, χωρίς να γνωρίζω ότι την ίδια ώρα απ' έξω του την έπεφταν! Και το 'κανα με όση αυστηρότητα μπορούσα να νιώθω εκείνη την ώρα, γιατί έχω μαρτυρία που λέει πως ο συγκεκριμένος παίκτης το 'χει επαναλάβει (όχι φυσικά με... τόσο δημόσια εκδήλωση) επί Κεχαγιά.

Και επιστρέφουμε στο πέσιμο... Αναμενόμενο, αλλά μέχρι ενός σημείου, γιατί όταν κατηγορείς κάποιον, οφείλεις να είσαι σαφής στη διατύπωση της κατηγορίας. Ειδάλλως, κινδυνεύεις να χάσεις το δίκιο σου, δίνοντας επιχείρημα στην άλλη πλευρά να σ' αντιμετωπίσει. Μιλάω ασφαλώς για την λανθασμένη νοοτροπία κάποιων, να θεωρούν υποχρέωσή τους να κάνουν την τρίχα - τριχιά προκειμένου να προκαλέσουν ντόρο. Ακόμη κι αν θεωρήσω ότι ο Πλιάγκας πέταξε το φανελάκι της προπόνησης όταν έφτασε στον πάγκο, σε καμία περίπτωση δεν είναι αλήθεια ότι πέταξε τη φανέλα της ομάδας. Όταν λοιπόν του την έπεσαν με τη συγκεκριμένη κατηγορία, ήταν αυτονόητο που έσπευσε να το διαψεύσει, έχοντας φυσικά δίκιο (απλά το παρατράβηξε παριστάνοντας πως δεν έκανε τίποτα)! Αποτέλεσμα; 'Αλλοθι και αποπροσανατολισμός απ' την ουσία της υπόθεσης, που ήταν η δυσανασχέτηση και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο... Στην τελική, είναι κρίμα κι άδικο να χάνεις το δίκιο σου απλά και μόνο για να κερδίσεις στιγμιαία κάποιες εντυπώσεις, πράγμα που δυστυχώς συμβαίνει συχνά στη ζωή, λόγω της νοοτροπίας πολλών εξ' ημών.

Υ.Γ.1 Αρνούμαι να σχολιάσω την διαχείριση του περιστατικού από πλευράς ΑΕΛ. Ίσως το κάνω όταν σταματήσω να γελάω... Τόσο χρόνο τους πήρε ν' αποφασίσουν να την έκανε ή όχι ο παίκτης την κουτσουκέλα. Ε, ας πάρω κι εγώ τον δικό μου...

Υ.Γ.2 Το τρίτο μέρος του κειμένου ίσως αργήσει λίγο, γιατί περιμένω να δω που το πάνε οι μέχρι προχθές καλοί (για τον Παπουτσάκη), αλλά πλέον κακοί (για τον Παπουτσάκη πάλι) παράγοντές μας, με το θέμα του υποβιβασμού απ' την Football League...! 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου