16 Ιαν 2019

Ρε τι πίνουν αυτοί και δε μας δίνουν;



Βγαίνει ο συνάδελφος στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ  να δώσει ρεπορτάζ Άρη κι αφού...

...αραδιάζει τα δεδομένα της γκρίνιας και την πλειάδα των προβλημάτων που ταλανίζουν αυτή τη στιγμή την ομάδα, βρίσκοντας ως μόνη αισιόδοξη νότα το γκολ που έβαλε κατά λάθος στο 93’ με τη Λαμία και ξεκόλλησε βαθμολογικά, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «ακολουθεί μια τριάδα αγώνων στους οποίους μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα και να βάλει τον Άρη για τα καλά σε τροχιά Ευρώπης, καθώς λόγω και των αντιπάλων είναι ικανός να στοχεύσει σε τρεις συνεχόμενες νίκες»!!!


Κάποιο λάθος στο πρόγραμμα θα έκανε, σκέφτηκα, αλλά πριν αρχίσω να ψάχνω με ποιον παίζει ο Άρης μετά της Λάρισα και μετά το εντός με Γιάννενα και το εκτός με Λεβαδειακό, συνεχίζει τονίζοντας πως «πρώτος σταθμός αυτής της διαδρομής είναι η Λάρισα και η ΑΕΛ» και παρουσιάζοντας πιθανό διπλό του Άρη στο AEL FC ARENA σαν κάτι απολύτως φυσιολογικό, μ’ εκείνο το ύφος της ακαταλόγιστης ανωτερότητας που διέπει ανάλογες συμπεριφορές ΠΟΚατζήδων νότου και (εσχάτως) βορρά...

Τώρα, από που δικαιολογείται αυτή η έπαρση δεν ξέρω, αλλά ξέρω καλά ότι αυτοί εκεί πάνω ό,τι και να πάθουν μυαλό δεν βάζουν... Γιατί είναι προφανές πως πρόκειται για εκδήλωση της ίδιας νοοτροπίας που έδιωξε απ’ το Χαριλάου έναν έξοχο Ισπανό προπονητή και διέλυσε μια καλή αγωνιστικά νεοφώτιστη ομάδα, επειδή λέει δεν κέρδισε τα συνεχόμενα ντέρμπι του α’ γύρου, παρότι έπαιξε μια χαρά κατά γενική ομολογία... Κι είναι επίσης προφανές, ότι πρόκειται για την εκδήλωση της ίδιας νοοτροπίας που κρατάει τους άτιτλους... άτιτλους εις στους αιώνες των αιώνων!


Δε λέω, μιλάμε εξ’ ορισμού για έναν παραδοσιακά αμφίρροπο αγώνα, που ανάλογα με την απόδοση των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, μπορεί να φέρει οποιοδήποτε απ’ τα τρία σημεία ως αποτέλεσμα. Αλλά από που διάολο προκύπτει η εκ προοιμίου αίσθηση που περιέγραψε ο συνάδελφος, βγαλμένη μέσα απ’ τα ονειροπαρμένα μανιφέστα των μεγαλοπιασμένων «σουπεράδων», δεν μπορώ να καταλάβω!!!

Δηλαδή, από που κι ως που ο σημερινός μίζερος Άρης των αποδοκιμασιών μετά από νίκη, μπορεί χωρίς Γκάμα, Γκιουνές, Σιώπη και λοιπούς, να θεωρεί πως έρχεται στη Λάρισα με αέρα φαβορί ;

Μιλάμε για τον νεοφώτιστο Άρη με τους 4 βαθμούς όλους κι όλους απ’ την 1η Δεκεμβρίου και μετά, με 5-7 τέρματα στο ίδιο διάστημα και τον αποκλεισμό απ’ τον Εργοτέλη στο κύπελλο... Και μιλάμε για τον Άρη με τα 3 διπλά σε 7 εξόδους στο πρωτάθλημα (οι άλλες είναι ήττες), το ένα στη Λαμία προ αμνημονεύτων αγωνιστικών και τ’ άλλα στην Ριζούπολη και στο Ηράκλειο, σε μια ανατροπή που στοιχειώνει ακόμα τον ΟΦΗ!!!


Κι απ’ την άλλη, μιλάμε για μια κομπλέ και βελτιωμένη ΑΕΛ, με 7 βαθμούς απ’ την 1η Δεκεμβρίου, με ήττα μόνο στην Τούμπα, αδικημένη απ’ το 0-0 με την ΑΕΚ και με τέρματα 8-4 στο ίδιο διάστημα, χωρίς να συνυπολογίζουμε την 4άρα στην Καλαμαριά και τα 3 γκολ που πέτυχε στο επίσης νικηφόρο ματς κυπέλλου με τον Αστέρα... Κι επίσης, μιλάμε για την ΑΕΛ που έχει πάρει μέσα στο σπίτι της (με ρεκόρ 4-2-2) τους 14 απ’ τους 18 βαθμούς που μετράει, χωρίς κανείς να μπορεί να πει ότι κατέκτησε άδικα έστω και τον μισό κι ας μην έχει μαζί της το παραδοσιακά καυτό κοινό της!!!

 «Ρε τί πίνουν αυτοί και δε μας δίνουν;», θα μπορούσα να πω ως επίλογο, αλλά σαν να το λέει πριν από μένα στην πάνω-πάνω φωτογραφία ο ίδιος ο Παντελίδης, που μόλις προχθές παραδέχθηκε, με τη σοβαρότητα που τον διακρίνει, πως η ομάδα του δεν βλέπεται και θέλει ποιοτικές λύσεις στην επίθεση για να περπατήσει...

Υ.Γ. Το νου σας ρεμάλια, παίξτε σοβαρά για να με βγάλετε την Κυριακή ασπροπρόσωπο!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου