21 Οκτ 2014

"Δύο στα δύο" με Περίκο για... βραβείο! (video)


Πέρασε κι η 2η αγωνιστική, με την ΑΕΛ να είναι στην κορυφή με το απόλυτο των 6 βαθμών και τέρματα 5-0, τα οποία της δίνουν υπεροχή έναντι της Ζακύνθου (3-0) και του Ηρακλή (2-0)! Αυτό είναι φυσικά και το σημαντικότερο με βάση τον στόχο, αλλά…


…στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν κι άλλα που όπως είπε κι ο Παναγόπουλος, μας επιτρέπουν να χαμογελάμε και να χαιρόμαστε.

Κατ’ αρχήν, είναι η συνεχής βελτίωση της εικόνας της ομάδας από αγώνα σε αγώνα και μάλιστα, υπό διαφορετικές αγωνιστικές συνθήκες. «Γραμμή Μαζινό» η Καλαμαριά, γλύτωσε με 2-0, ψιλοαεράτος ο Αστέρας, 3-0 κι άντε να το χωνέψει.

Έπειτα, είναι η συνολική λειτουργία της ομάδας ως… ομάδα, μπρος και πίσω, γεγονός που επιτρέπει και σε αστέρια σαν τον Περίκο να ξεχωρίζουν ουσιαστικά, δημιουργικά και αποτελεσματικά.

Επίσης, είναι τα γκολ που και πάλι ήρθαν απ’ τα χαφ και μάλιστα μέσα απ’ την περιοχή, στοιχείο που το έχουν μόνο ομάδες που ξέρουν να κινούνται στον χώρο και υπερέχουν των αντιπάλων συνολικά και όχι ατομικά.

Απ’ την άλλη, ίσως κάποιος δει σ’ αυτό το σημείο ως πρόβλημα την αφλογιστία των επιθετικών, όπως στην προκειμένη περίπτωση του Βερντού, αλλά ίσως να πρόκειται για κάτι παροδικό. Ίσα-ίσα που είναι ευλογία να ‘χεις χαφ που σκοράρουν όταν τους επιθετικούς σου τους παίρνει από κάτω και προσπαθούν με τον απαιτούμενο εγωισμό να πάρουν ακόμη και αδικαιολόγητα φάσεις επάνω τους.

Μια παρατήρηση μόνο σε σχέση με τον Ισπανό φορ. Να κυνηγήσει το γκολ ακόμη και σε φάσεις που έχει άλλες επιλογές, μόνο όταν έχει καθαρίσει το σκορ. Γιατί χθες, λίγο ήθελε να γυρίσει το ματς ως τα μισά της επανάληψης…

Κι εκεί εντοπίζεται ένα ακόμη θετικό στοιχείο των «βυσσινί», που είναι η ετοιμότητα του Αποστολίδη, που προσωπικά τον βάζω στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων μαζί με τον Περίκο. Τι έπιασες ρε Καρακατσάνη, αλλά και τι έβγαλες ρε τερματοφυλακάρα!!!


Στον επίλογο, δεν ξέρω αν τα 20 λεπτά καλής μπάλας έγιναν 40 ή 50, που προφανώς έτσι είναι, αλλά ξέρω πως υπήρξε και πάλι διάστημα 15-20 λεπτών, που η ομάδα έχασε τα πατήματά της άνευ προφανούς λόγου, με συνέπεια να κινδυνέψει σοβαρά με ισοφάριση σε 2-3 περιπτώσεις, παρότι η άμυνά της ήταν οργανωμένη. Κι αυτό θέλει διόρθωση, καθώς ακόμη κι όταν χάνεται το κοντρόλ της μπάλας και ο ρυθμός, να μην μοιάζει τόσο εύκολο για τον αντίπαλο να απειλεί, όπως θα απειλήσει φυσικά πολλούς άλλους εκεί μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου