16 Νοε 2013

Ο θόρυβος της σιωπής... (video+audio)



Δείτε το ρεπορτάζ κι ακούστε όλο το αμοντάριστο ηχητικό απ' τη καθ' όλα θεμιτή λαϊκή συνέλευση που συγκάλεσε ο χρηματοδότης της ΑΕΛ, Βαγγέλης Πλεξίδας, τουλάχιστον ως τη στιγμή της αποχώρησης της κάμερας και του μικροφώνου της TRT, η οποία φυσικά και παρέστη μαζί με την γράφοντα, μετά από πρόσκληση σε μια διαδικασία που απολύτως λανθασμένα χαρακτηρίστηκε στη σχετική ανακοίνωση ως "συνέντευξη", έστω και "ανοιχτή"...



Ακόμα κι έτσι όμως, το υλικό είναι αρκετό για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας (αυστηρά 1.30 έπρεπε να βγει το βίντεο των ειδήσεων), με τη βοήθεια ίσως και των ρεπορτάζ ή των σχολίων που φιλοτιμήθηκαν να ανεβάσουν οι συνάδελφοι, των οποίων και επισυνάπτω τα σχετικά link (κάθε σχετικό θέμα που θα αντιλαμβάνομαι πως "ανέβηκε", θα προστίθεται στη λίστα):

http://www.mustsport.gr/component/content/article/63-me-mia-matia/7762-sinenteuksi-typou-plexida

Όσο για το δικό μου σχόλιο για όσα ειπώθηκαν κι όσα συνέβησαν στην συγκεκριμένη εκδήλωση στο Imperial κι από σεβασμό στον εαυτό μου και στην ΑΕΛική μου συνείδηση, που δεν σκοπεύω να την χαρίσω ποτέ και σε κανέναν, δεν μπορεί παρά να είναι η σιωπή μου. Ίσως έτσι ν' ακουστώ και περισσότερο! Ποιός ξέρει... 

ΥΓ1: Την συγκεκριμένη παρατήρηση την χρωστάω σε όσους "συναδέλφους" και συναδέλφους (πλην δυο) ήταν επίσης εκεί... Ενώ σχεδόν όλοι οι δημοσιογράφοι ζήτησαν αμέσως τον λόγο στο ξεκίνημα της διαδικασίας των ερωτήσεων, αλλά τους τον αρνήθηκαν τόσο το πάνελ (σ.σ. επειδή δεν έχουμε "διαρκείας"), όσο και μερίδα φιλάθλων, δυο ώρες αργότερα οι ίδιοι άνθρωποι μας εγκαλούσαν γιατί δεν είμασταν εκεί να υποβάλλουμε ερωτήσεις!!! Όσοι δεν το καταλάβατε, εκεί μείναμε, αλλά στη γαλαρία... Ως το τέλος!

4 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Χρήστο καλημέρα
    Παρακολουθώντας αυτά τα 17και κάτι λεπτά στο ηχητικό, από την συνέντευξη που έχεις ανεβάσει, εκτός από τα ατοπήματα στον χειρισμό και την εκφορά του λόγου, δεν διαπίστωσα κάποιο άλλο ατόπημα του κου Πλεξίδα.
    Διαπίστωσα όμως από τους δύο ερωτώντες που ακούγονται, απαξίωση στο πρόσωπο του προέδρου, μιλώντας του στον ενικό, ευτελίζοντας έτσι το πρόσωπο, πράγμα που με ενόχλησε πάρα πολύ. Γιατί δεν τον σέβονται? Θα το έκαναν αυτό στον Πηλαδάκη?
    Όταν δεν δίνης αξία στο πρόσωπο που συμβολίζει κάτι, δεν δίνεις αξία και τον συμβολισμό που αντιπροσωπεύει. Θα έπρεπε κάποιος να τον προστατεύσει τον πρόεδρο, μιας και δεν το έχει το επικοινωνιακό. Δεν πρέπει να τον ρίχνεις στην αγέλη. για κάτι που αναγνώρισε ότι ήταν λάθος του και δεν θέλει να δώσει λεπτομέρειες.
    Επίσης δεν διαπίστωσα πρόθεση να βλάψει τα συμφέροντα της ΑΕΛ, οι ερωτώντες όμως είχαν πρόθεση να βλάψουν τον πρόεδρο.
    Και κλείνοντας βλέπω ότι οι δημοσιογράφοι είστε πολύ μυγιάγγιχτοι, γενικώς και του πολιτικού και του αθλητικού, μην και διανοηθεί κάποιος να πει κάτι εναντίον σας, ασχέτως και αν διευκρινίσει ότι δεν αφορά το σύνολο, θα πέσετε πάνω του να τον κατασπαράξετε, (και έχετε και τον τρόπο, τον λόγο, την πειθώ και τα μέσα) χωρίς να λαμβάνετε υπ΄ όψιν τον λόγο για τον οποίο σας κατηγορεί.
    Ασχολήθηκε κανείς με τον Μαρινάκη από τους δημοσιογράφους του Ολυμπιακού για το (έγκλημα κατά της Ελλάδας) και όσες άλλες μπαρούφες είπε και λέει κατά διαστήματα? Γι΄ αυτούς προέχει το καλό της ομάδας τους και δεν τους ενδιαφέρει αν ο πρόεδρός τους λέει μερικές παπαριές.
    Θα ήθελα να μάθω την άποψή σου γιατί δεν την είδα στην ανάρτηση της βροντερής σιωπής.

    Ευχαριστώ
    zitalar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς έχουμε διαφορετική προσέγγιση στην αξιολόγηση θέσεων ή φράσεων, σχετικά με την προσβολή ή όχι της επαγγελματικής αξιοπρέπειας ή της προστασίας ή όχι, των συμφερόντων της ομάδας. Μιλάω για θέσεις ή φράσεις όπως:
      1. Κάντε κριτική για την ομάδα και τους προπονητές, αλλά όχι για μένα... Σ' εμένα να μιλάτε κατ' ιδίαν!
      2. Ο κόσμος πρέπει να μιλήσει πρώτος (σ.σ. στην κατά τ' άλλα "συνέντευξη"), γιατί αν ρωτήσω ποιος έχει διαρκείας, οι φίλαθλοι θα έχουν κι όχι οι δημοσιογράφοι! (σ.σ. παρότι αρχικά είχε πει πως πρέπει να τον ρωτήσουμε στα ίσα)
      3. Εσύ (σ.σ. ο φίλαθλος) που επιμένεις να ρωτάς για τα εισιτήρια, είσαι με την ΑΕΛ ή με το ΕΑΚ και την ΕΠΟ; (σ.σ. ειδικά αυτό δεν το λέει ούτε παιδάκι του δημοτικού)...
      4. Θα τον πλάκωνα στο ξύλο κι αυτόν (σ.σ. τον Παναγόπουλο) και την ομάδα μου (σ.σ. αν ήμουν παίκτης με προσωπικότητα, θα είχα ήδη αντιδράσει)
      5. Απ' τη στιγμή που με επιλέξατε είμαι ο εαυτός σας...

      ...Και άλλα πολλά, όπως αυτά που λέει για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, που είναι φυσικά ζήτημα του σωματείου αν πει οτιδήποτε.

      Από κει και πέρα, έχω από καιρό επισημάνει πως κάθε φορά που εκτίθεται δημόσια χάνει πόντους, αλλά μάλλον δεν ακούει (σ.σ. όχι εμένα, προς Θεού, αλλά) κανέναν!

      Κι ένα ερώτημα για το τέλος: Στ' αλήθεια θέλεις να αποκτήσουμε με τον Πλεξίδα τη σχέση που έχει η πλειοψηφία των ρεπόρτερς του Ολυμπιακού, αλλά και των Ελλήνων ποδοσφαιρικών παραγόντων, με τον Μαρινάκη; Αυτό είναι το πρότυπο της ΑΕΛ που θέλουμε;

      Διαγραφή
    2. Χρήστο κατ΄ αρχήν σ΄ ευχαριστώ για την απάντηση
      Δεν με κάλυψες όμως στις διαπιστώσεις μου και τα ερωτήματα που έθεσα. Περίμενα λίγο πιο ευρύτερη ανάλυση από εσένα και όχι τα προφανή (σ.σ θαυμάζω την σκέψη σου σε διάφορες αναλύσεις που κάνεις ) και εσύ μου λες κάτι που λένε όλα τα μέσα και οι αθλητικογράφοι ή παραγωγοί της Λάρισας αδικώντας νομίζω τον εαυτό σου. Επίσης αδίκησες και εμένα με το τελευταίο σου ερώτημα. Δεν ανέφερα το παράδειγμα του Μαρινάκη σαν πρότυπό μας ως αναφορά τις σχέσεις του με ρεπόρτερς και τους παράγοντες, αλλά την κάλυψη που του προσφέρουν στις παπαρολογίες του, για το καλό της ομάδας τους. Αν αυτό εννοείς και εσύ ότι δεν είναι καλό να το ακολουθήσουμε, πες μου τότε σε τι βοηθάει την ομάδα η αντιδικία του συνόλου των μέσων με τον πρόεδρο.

      Διαγραφή
    3. Τότε δώσε μου χρόνο, να ξαναδιαβάσω με ηρεμία το μήνυμά σου! Κι εννοείται πως ευχαριστώ για τα καλά λόγια...

      Υ.Γ. Πάντως επιμένω πως τα 5-6 σημεία που επισημαίνω δεν ήταν ατοπήματα του λόγου, αλλά της νοοτροπίας και του τρόπου σκέψης του.

      Διαγραφή