18 Νοε 2013

Δεν υπάρχει (μόνο) "μπορώ", υπάρχει (και) "θέλω"! (video)


Ο σημερινός τίτλος, κατά παράφραση γνωστής λαϊκής ρήσης (κι αγαπημένης του μπαρμπα Θωμά, του πατέρα μου), εμπεριέχει κι όλη την αλήθεια για τον αγώνα της ΑΕΛ στη Φιλιππιάδα, αφού...



...στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε ότι είναι καλύτερη ομάδα ποιοτικά και μπορεί να περάσει με νίκη στο 90λεπτο, αλλά χωρίς να καταφέρνει να επιβάλει την παρουσία της. Ενώ, στη επανάληψη κατέβηκε με "γυαλισμένο μάτι" - που... γυάλισε ακόμη περισσότερο μετά την αποβολή - και "καθάρισε" στα ίσια και παλικαρίσια, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως θα πάρει αυτό που θέλει!

Φυσικά, εκτός της πρόκρισης, που την φέρνει αντιμέτωπη με την Κοζάνη (1-0 τον Καμπανιακό) στον τελικό του ομίλου, με τη νίκη της αυτή η ΑΕΛ κέρδισε πολλά περισσότερα, όπως, προτίστως, την ηρεμία του αγωνιστικού τμήματος. Πρόκειται για πολύτιμο στοιχείο, δεδομένης της μόλις προ ημερών ταραχώδους έλευσης νέου προπονητή, ο οποίος πολύ καλά έκανε κι εμπιστεύτηκε την πεπατημένη για τη σύνθεση και το στήσιμο της ομάδας.

Από κει και πέρα, η νίκη και ειδικά ο τσαμπουκάς, η πίστη και η θέληση που βγήκε στο 2ο ημίχρονο, βοηθάει και τον κόσμο να ξαναβρεί την ηρεμία του και την εμπιστοσύνη στους παίκτες, ώστε να ξαναβάλουν όλοι μαζί την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών, αρχής γενομένης απ' το προσεχές ματς πρωταθλήματος, επίσης με την Κοζάνη.

Στα συν περνάει φυσικά το ντεμπούτο του Πία ως αλλαγή, που 'ρχεται να δώσει ακόμη μια επιλογή στην επίθεση, με την ευχή να τον συμπεριλάβουμε σύντομα και στην παρακάτω λίστα, που άρχισε να μετράει και πάλι απ' το Σάββατο:

ΚΥΠΕΛΛΟ: 2 νίκες, 1 ισοπαλία (πρόκριση στην παράταση), με τέρματα 6-0 και σκόρερς τους Γκούρτσα 2, Παπαϊωάννου, Νεμπεγλέρα, Πλιάγκα, Στεφανίδη
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: 6 νίκες, 1 ήττα, με τέρματα 24-3 και σκόρερς Στεφανίδη 6, Μπλέντι 6, Γκούρτσα 5, Ρούσση 2, Πλιάγκα 1, Κυριακίδη 1 (και τρια... δώρο απ' τον Τηλυκράτη)
ΣΥΝΟΛΟ: 8 νίκες, 1 ισοπαλία (νίκη στην παράταση), 1 ήττα, με τέρματα 30-3 και σκόρερς Στεφανίδη 7, Γκούρτσα 7, Μπλέντι 6, Πλιάγκα 2, Ρούση 2, Κυριακίδη 1, Νεμπεγλέρα 1, Παπαϊωάννου 1 (συν το... δώρο)!


Στα μείον κρατάω την αποβολή του Καρανίκα, που 'ρχεται να "διπλώσει" εκείνη του Βοσκόπουλου (για διαφορετικούς βέβαια λόγους) και καλό θα 'ναι να 'χουμε το νου μας... 

Σε γενικές γραμμές, κατέστη και πάλι σαφές πως δεν τίθεται ζήτημα αν η φετινή ΑΕΛ, σ' αυτή την κατηγορία, μπορεί να καταφέρνει τους στόχους της. Το ζητούμενο είναι αυτή η υπεροχή να συνοδεύεται πάντα απ' την αντίστοιχη θέληση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου