7 Νοε 2013

Γηράσκω αεί διδασκόμενος...


Καμιά 40αριά χρόνια φίλαθλος, σχεδόν 21 επαγγελματίας δημοσιογράφος και 5-6 χρόνια στέλεχος της ΑΕΛ, απ' τον πάτο της Γ' Εθνικής ως τα play off της Super League και τους ομίλους του UEFA κι ήταν γραφτό μέσα σ' ένα 24ωρο να μάθω ένα σωρό πράγματα, που έως και προχθές όχι μόνο αγνοούσα, αλλά δεν είχα φανταστεί καν ότι μπορεί να συμβούν στις μέρες μας. Έμαθα ας πούμε από...



...συνάδελφο, ότι ο σχηματισμός ενός τέλειου κύκλου από μαρκαδόρο, μπορεί να 'ναι και τυχαίος... Μπορεί δηλαδή να τον σχημάτισε από μόνος του ο μαρκαδόρος, ακριβώς δίπλα σε μια όρθια γραμμή κι εμείς να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, αντί να σπεύσουμε να ρίξουμε ένα τρισάγιο, δοξάζοντας τον μαρκαδόρο φυσικά, ως ένα απ' τα θαύματα του Υψίστου!!!

Από συνάδελφο έμαθα επίσης προ ολίγου, ότι η "απόλυση", το "διώξιμο", το "πόδι" (σ.σ. δεν ξέρω πως το λέτε εσείς οι καμπίσιοι), μπορεί και να είναι λέξη συνώνυμη της "αποχώρησης"! Όπως και να το κάνουμε, ολοκληρώθηκα ο δημοσιογράφος γραμματικά, που το ίδιο πρωί έμαθα συν τοις άλλοις πως λανθασμένα έγραφα ως τώρα "Τύρναβος", γιατί το σωστό - κατά Μπαμπινιώτη - είναι Τίρναβος... Τι μέρα κι αυτή, έ;

Έμαθα επίσης, από παράγοντα ομάδας, πως όταν ένας φίλαθλος καταγγέλει πλαστογράφηση τιμής εισιτηρίου, το κάνει γιατί του φαίνεται ακριβή η τιμή!!! Για παράδειγμα, αν η επέμβαση ήταν επιστημονική κι όχι φτηνιάρικη κι είχε γίνει ο άσος... άψογο 5άρι, ούτε που θα τον ένοιαζε (τον φίλαθλο)!

Απ' τον ίδιο έμαθα κι ότι η ανάδειξη (σ.σ. επιμένει!!!) του Σαμαρά ως "επίτιμου", "αποτελεί απόδειξη προθέσεων και φιλοσοφίας" (;;;) κι ότι τα λάθη στη ζωή γίνονται όταν ασχολούμαστε "περισσότερο απ' όσο πρέπει" με κάτι!!!

Πάλι καλά δηλαδή, που από μικρός, ως Έλλην του λαού, είχε τύχει να διαπιστώσω πως α) πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι και πως β) όποιος "μασάει" να την πέσει στο γομάρι, μη φάει καμιά ξανάστροφη, βαράει το σαμάρι (σ.σ. Νίκο, βγάλε το ερωτηματικό, δεν χρειάζεται πια)... Αλλιώς, ποιος θα με γλύτωνε απ' το σοκ!

Τώρα θα μου πείτε, γιατί και χθες και σήμερα δε γράφεις τα πράγματα (και) με τ' όνομά τους και μας πουλάς χιούμορ; Γιατί το χιούμορ επιμένω πως σώζει και κυρίως, σώζει εμένα τον ίδιο από πιθανές φραστικές ακρότητες για τις οποίες μπορεί μετά να μετανιώσω!

Στο φινάλε και μ' αυτά που γράφω, κάτι λέω και σ' εσάς και στη συνείδησή μου...

Το μεγάλο ερωτηματικό και πρόβλημα ταυτόχρονα, για την οικογένεια της ΑΕΛ που ξέρω κι αγαπώ, είναι εκείνοι που περιέργως, ενώ ακούν και βλέπουν μια χαρά, παραμένουν - προς το παρόν τουλάχιστον - άφαντοι και άλαλοι, μέσα (φαντάζομαι) στην αμηχανία τους! 

Ουφ, μΠΛΕΞΙματα, που 'γραψε κι ένα παλικάρι στο facebook...

7 σχόλια:

  1. afantoi ? mia xara episkeftikan merikoi thn apothiki,arga argamata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κακά τα ψέματα Χρήστο,προφανώς αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι είναι τα ίδια λιμά που κάθε φορά που σκάει καινούργιος στα διοικητικά πράγματα της ΑΕΛ σπεύδουν να τον υποδεχτούν "με την γλώσσα τους" για ίδιο όφελος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To μεγάλο ερωτηματικό και πρόβλημα που λές ότι υπάρχει στην ΑΕΛ και μάλιστα διαχρονικά συμπληρώνω εγώ,είναι ότι δεν μιλάει και δεν βάζει τα στήθη του μπροστά κανείς,πέραν ελαχίστων,γιατί κοιτάνε την ηρεμία τους,την ησυχία τους και τις δημόσιες σχέσεις τους.Συνέβαινε και στα 5-6 χρόνια που ήσουν υπάλληλος της παε.Η λέξη στέλεχος ακούγεται πιό γλυκιά αλλά σε κάποιους δεν περνάει.Σε αυτούς που έβλεπαν και άκουγαν και κυρίως δημόσια τα έλεγαν(ATHENS CLUB) τους χαρακτηρίζατε όλοι οι τριγύρω του πρώην μεγαλομετόχου ως κακούς,ακραίους και χούλιγκανς.Εσύ μάλιστα έφτανες στο σημείο όταν στην εκπομπή σου σε στρίμωξαν και άρχισαν να λέγονται αλήθειες να κλείσεις και το τηλέφωνο σε ακροατή.Τόσο μάγκικα που την άλλη μέρα δεν βγήκες στον αέρα για την εκπομπή αλλά βγήκε αυτός που στα έχωσε και σε προκάλεσε δημόσια για να ακούσει ο κόσμος να πείτε τα πάντα όλα.Αλλά που να τολμήσεις όταν απεναντί σου δεν είχες όποιον όποιον.Εάν πιστεύεις ότι έχω εμπάθεια επειδή δεν ξεχνάω και περιμένω όπως από όλους έτσι και από εσένα την αυτοκριτική σου,τότε ναι,πές το όπως θέλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστο καποιοι ''συναδελφοι'' σου αρχισανε την γκρινια γιατι θελουν χαρτζηλικη .Τοσα χρονια κανανε το κοροιδο στη λαιλαπα Σπαρτιατη γιατι τους ταιζε .Τωρα θελουνε αλλο χρηματοδοτη .Αυτοι ειναι η γαγκραινα της ομαδας .Μην εισαι αλληλεγγυος στους γαυροβουλγαρους συναδελφους σου που το παιζουνε ΑΕΛ για να οικονομησουνε.Φιλικα παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μόνος λόγος που δημοσίευσα αυτό το σχόλιο - και ζητώ συγνώμη απ' τους πραγματικούς συναδέλφους μου - είναι για να 'χω την ευκαιρία να πω στο συντάκτη του ότι γκρίνια σημαίνει ή ότι μεγαλοποιώ ένα μικρό θέμα ή ότι ανακαλύπτω θέμα που δεν υπάρχει, μόνο και μόνο για να 'χω κάτι να πω.
      Η σοβαρή κριτική απ' την άλλη, επιβάλλει να επικροτούμε αυτά που θεωρούμε σωστά και να επικρίνουμε τα λάθη, δίνοντάς τους την διάσταση που τους πρέπει!
      Βοήθαμε λοιπόν αν θες να καταλάβω, στην προκειμένη περίπτωση, που είναι η γκρίνια και που η κριτική...

      Διαγραφή
    2. Αυτο που εγραψα το εννοω και δεν αναφερομαι σε εσενα αλλα σε αυτους που για να σταματησουνε την κακοπροαιρετη κριτικη θελουνε φραγκα. Ξερουμε ποιοι ειναι το κανανε καθε φορα που ειχαμε αλλαγη φρουρας.

      Διαγραφή
  5. Παρακολουθούμε απο τα Τρίκαλα τις εξελίξεις στην ΑΕΛ. Ένα σας λέω: Ο άνθρωπος έκανε ότι έκανε και στα Τρίκαλα. Και χάσαμε την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ λόγω της πλαστής εγγυητικής που κατέθεσε στην ΕΕΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή