20 Μαΐ 2012

Ένεση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας...


Με όμορφο τρόπο αποχαιρέτισε η ΑΕΛ το κοινό της, αφού με το 4-1 επί του Αγροτικού, του έδωσε ένα υπέροχο δεύτερο ημίχρονο γεμάτο πάθος, φάσεις και γκολ (το παραγωγικότερο της χρονιάς), αλλά κυρίως, ενίσχυσε αυτή την πολύτιμη σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας που άρχιζε να χτίζει μαζί του στο τελευταίο δίμηνο της σεζόν. Τηρουμένων δηλαδή των αναλογιών μιας απογοητευτικής στο σύνολο χρονιάς, θα λέγαμε ότι το σημερινό ήταν ενός είδους ιδανικού αντίο, το οποίο έριξε στο μπαλάκι στη διοίκηση, προκειμένου να φροντίσει αυτή η ψυχολογική και αγωνιστική ανάκαμψη να έχει και συνέχεια...



Για το ματς δεν έχουμε να πούμε πολλά... Στο α' μέρος οι "βυσσινί" ήταν φλύαροι και χωρίς τον όγκο του Καούνου που θα έδινε κάποια υπεροχή στην αντίπαλη περιοχή, δεν κατάφεραν να απειλήσουν. Βέβαια, ούτε απειλήθηκαν, αλλά αυτή η στείρα εμφάνιση έδωσε το δικαίωμα στους  φιλοξενούμενους να προηγηθούν με τον ίδιο τρόπο που είχαν νικήσει στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου (απ' ευθείας φάουλ)!

Στην επανάληψη όμως κι έπειτα από ένα νευρικό τέταρτο, το πήραν απόφαση ότι δεν θα επιτρέψουν να μείνουν αναπάντητες στον αέρα η γκρίνια και φυσικά, οι μουρμούρες που 'χαν αρχίσει να πλάθουν στην κερκίδα διαφόρων ειδών σενάρια.

Ουσιαστικά η φάση που ξεκλείδωσε την κατάσταση ήταν το γκολ της ισοφάρισης, αφού από κει κι έπειτα στο γήπεδο υπήρχε μόνο μια ομάδα. Γενικότερα όμως, πέρα απ' τη μεγάλη επιθυμία του Γκρούμπιεσιτς για ένα γκολ, καθοριστικό ρόλο στην ολική ανατροπή έπαιξαν η ασυμβίβαστη συμπεριφορά κι ο εγωισμός του Βενετίδη (που ενέπνεε και τους υπόλοιπους), η αγωνιστική άνοδος του Λαζιμάν και η είσοδος στην αναμέτρηση του Πλιάγκα, που έδωσε ταχύτητα και ένταση στις προσπάθειες της ομάδας του.

Τώρα φυσικά είναι αυτονόητο ότι ολόκληρος ο Εύοσμος έχει πέσει πάνω στην ΑΕΛ, η οποία την τελευταία αγωνιστική παίζει στην Άμφισσα με τον Φωκικό κι αν χάσει σφραγίζει τον υποβιβασμό του Αγροτικού. Δεν πρέπει να χάσει όμως, τουλάχιστον έτσι όπως το φοβούνται οι "πράσινοι". Ό,τι σήμερα κι εκεί, για να αποκτήσουν η εμπιστοσύνη κι η αξιοπιστία που λέγαμε στην αρχή, ακόμη μεγαλύτερες ρίζες!

Για την ιστορία...

ΑΕΛ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤ. 4-1: 70' Γκρούμπιεσιτς κεφ., 75' Βενετίδης φάουλ, 88' Πλιάγκας σουτ, 90' Παπαγεωργίου σουτ - 42' Καρακατσάνης φάουλ


ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σωτηρίου, Παπαγεωργίου, Καρανίκας (62' Πλιάγκας), Κολοβέτσιος (37' λ.τ Γκαλίτσιος), Βενετίδης, Χατζής, Νεμπεγλέρας, Μπλέντι, Χασομέρης (46' Βούζας), Λαζιμάν, Γκρούμπιεσιτς.

Αγροτικός Αστέρας (Γιώργος Κούτσης): Γουναρίδης, Παπαδόπουλος, Μερεσιώτης, Βαφέας (86' Σπάχης), Ασπρίδης, Μαργαρίτης, Ν. Καθάριος (79' Βουτσάς), Π. Καθάριος, Καρακατσάνης, Σαχινίδης, Καπνίδης (84' Προβατίδης). 


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωαννίδης (Αργολίδας)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου