3 Μαΐ 2012

Σημεία και γκολ με παράδοση...



Σε μια βραδιά σαν τη χθεσινή, που δήθεν ακλόνητα (για διάφορους λόγους) φαβορί τύπου Τσέλσι, Ίντερ, Φιορεντίνα, Τβέντε, Σεβίλλη και δε συμμαζεύεται, κουβάδιασαν κόσμο και κοσμάκη, καταφέραμε να περάσουμε αλώβητοι κρατώντας τη βάση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είμαστε και ευχαριστημένοι. Κι αυτό γιατί υπήρξαν σημεία σε καλές αποδόσεις που τα φοβηθήκαμε (Τζένοα, Σαραγόσα, Λιλ, Ελσίνκι) και τα οποία εύκολα ή δύσκολα πέρασαν. Αντ’ αυτών, σε αντίστοιχες αποδόσεις, πήγαμε σε Κοπεγχάγη και Άλκμααρ, ενώ δεν μας έκανε αυτή τη φορά το χατίρι και η Γαλατά, που αφού δεν σκόραρε στο ημίχρονο δεν σκόραρε ποτέ και πλέον η Φενέρ της αμφισβητεί σοβαρά τον τίτλο… Εκεί θα πάμε όμως αργότερα, αφού επισημάνουμε πως εν τέλει πληρωθήκαμε το 2-3 γκολ του ΟΑΚΑ στο 1.90, το διπλό της Ίντερ Τούρκου επίσης στο 1.90, το over στην Πάρμα στο 1.80 και ως μεγαλύτερη απόδοση, το Χ της ΑΪΚ στην Χέλσινμποργκ στο 3.37! Για να δούμε τώρα τι μας επιφυλάσσει το σημερινό κουπόνι της Goalbet…


ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΦΕΝΕΡ
Μέχρι στιγμής, οι δύο διεκδικητές του τίτλου, Γαλατά και Φενέρ, είναι πιο άνετοι στα εκτός έδρας ματς παρά στα εντός, όπου αντιμετωπίζονται αλλιώς απ’ τους αντιπάλους και αγχώνονται. Αποκορύφωμα ήταν η νίκη της Φενέρ στην έδρα της Γαλατά, που έδωσε άλλο νόημα σ’ αυτά τα play offs. Σήμερα λοιπόν η Φενέρ, που ‘χει ακόμη να παίξει έξω με Τραμπζονσπόρ και μέσα με Γαλατά, έχει την ευκαιρία, νικώντας, να ισοβαθμίσει με την τελευταία στην κορυφή κι ανάλογα με το τι θα γίνει την προτελευταία αγωνιστική, να παίξει ενδεχομένως για δύο αποτελέσματα στο ντέρμπι τίτλου στο φινάλε της διαδικασίας. Απ’ την πλευρά της η Μπεσίκτας, σαφώς υποδεέστερη αγωνιστικά, μοιάζει να παλεύει όχι τόσο για την 3η θέση, όσο για να πάρει τα παράσημα του ρυθμιστή ή αν θέλετε της καταστροφής ενός τουλάχιστον εκ των δύο άσπονδων συμπολιτισσών της. Σε κάθε περίπτωση, δε νομίζουμε πως έχει τύχη για νίκη. Αντίθετα, η Φενέρ έχει σαφές προβάδισμα, λόγω και κινήτρου και ποιότητας και της σύγχρονης παράδοσης που την θέλει να ‘χει φύγει νικήτρια τις τέσσερις απ’ τις πέντε τελευταίες φορές που ‘χει επισκεφτεί το συγκεκριμένο γήπεδο. Το όποιο άγχος της, απ’ τη στιγμή που έγινε στα σοβαρά διεκδικήτρια του πρωταθλήματος, είναι ουσιαστικά και ο μεγάλος της αντίπαλος. Οφείλουμε ως τόσο να το ξεπεράσουμε και να δώσουμε βάση στο διπλό του 2.12, με μια σχετική κάλυψη στο Χ του 3.10, για τους πιο ανασφαλείς. Σημειώστε πως σε κανονική διάρκεια και play offs, η Φενέρ τρέχει σερί αποτελεσμάτων 8-1-0, ως η πλέον φορμαρισμένη ομάδα της Τουρκίας, ενώ η Μπεσίκτας στο ίδιο διάστημα μετράει 0-2-7, ως η πιο ντεφορμέ αντίστοιχα ομάδα της γειτονικής χώρας.

ΛΑΝΤΣΚΡΟΝΑ-ΑΣΙΡΙΣΚΑ
Λίγα λόγια και καλά… Με 1-1-2 ξεκίνησε η γηπεδούχος, έχει χάσει βαθμούς από θεωρητικά πολύ χειρότερους αντιπάλους, αλλά τη μοναδική της νίκη την έχει εντός. Αντίστοιχα οι φιλοξενούμενοι πορεύονται με 3-0-1, καθώς έκαναν την πρώτη τους ήττα, εκτός έδρας (όπου έχουν και μια νίκη), μόλις την περασμένη αγωνιστική. Σε κάθε περίπτωση, η Ασιρίσκα μοιάζει να ‘ναι σε καλύτερη κατάσταση αλλά αυτό που μας δίνει το κλικ για να φύγουμε απ’ την πιθανή ισοπαλία και να ποντάρουμε στο διπλό του 2.88 (στον ΟΠΑΠ 2.45), είναι η διαπίστωση πως η εν λόγω ομάδα έφυγε με νίκη απ’ τη συγκεκριμένη έδρα και τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, υπάρχει κι εναλλακτική… Πρόκειται για το over που πληρώνει 1.95, καθώς τα αντίστοιχα αυτά σκορ της τετραετίας ήταν 0-3, 1-3, 2-3, 2-3, ενώ φέτος η μεν Λαντσκρόνα έχει τρία over στα τέσσερα (το τέταρτο έμεινε στο 1-1), η δε Ασιρίσκα μόνο over!

ΚΑΡΝΤΙΦ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
Η Κάρντιφ μπήκε στα μπαράζ ανόδου την τελευταία αγωνιστική, μέχρι την οποία η Γουέστ Χαμ πάλευε για απ’ ευθείας άνοδο. Χαρακτηριστικό και των δύο στην κανονική περίοδο, ήταν το γεγονός ότι εκτός έδρας είχαν αξιοσημείωτη επίδοση και ειδικά τα «σφυριά», καλύτερη βαθμολογική επίδοση απ’ ότι εντός. Η Γουέστ Χαμ, είναι σαφές πως έχασε το εισιτήριο στην έδρα της. Τέλος πάντων, τώρα που τα ματς είναι διπλά νοκ άουτ και τα εκτός έδρας γκολ έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία, θεωρώ δεδομένο πως οι φιλοξενούμενοι θα σκοράρουν και πολύ πιθανά, αφού δεν εμπιστεύονται το σπίτι τους, να κοιτάξουν κατά κάποιο τρόπο να τελειώσουν την πρόκριση απ’ το πρώτο ματς, χωρίς να ρισκάρουν και υπέρμετρα. Λόγω λοιπόν και των μέχρι σήμερα επιδόσεων των δύο ομάδων, μου αρέσουν κατά σειρά το 2-3 γκολ στο 1.90, το διπλό στο 2.63 κι ενδεχομένως να την ψάξω και για κανένα ακριβές σκορ τύπου 1-2, που πληρώνει 9.50! (σ.σ. Αντίστοιχα, όποιος πιστεύει πως το ματς θα καθήσει στο Χ (3.21), καλά είναι να δει και το 1-1 στο 5.50)!

ΤΖΑΓΚΟΥΑΡΕΣ-ΛΑΓΚΟΥΝΑ
Μέχρι στιγμής σκοράρουν και οι δύο όπου βρουν κι όπως μπορούν… Στα τελευταία έξι ματς της κανονικής διάρκειας πέτυχαν αντίστοιχα 15 και 13 τέρματα, δηλαδή κατά μέσο όρο περισσότερα από δύο σε κάθε ματς. Πρώτη αγωνιστική των μπαράζ είναι αυτή, οπότε αφού δε μιλάμε ακόμη για σημεία ας μιλήσουμε πρώτα για goal/goal στο 1.66 κι έπειτα για over στο 1.95, όπου αποτυπώνεται φυσικά και η άγνοια για την τακτική πρόκρισης που θα ακολουθήσουν οι δύο ομάδες. Πάρτε ό,τι προτιμάτε και μακάρι να βγουν και τα δύο. Συμπληρωματικά, μόνο σ' ένα παιχνίδι απ' τα επτά τελευταία μεταξύ τους, δεν σκόραραν και οι δύο…   

* Κάντε από εδώ της εγγραφή σας στην Goalbet, μέσω του tsoumbox.blogspot.com κι εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα live στοιχηματισμού!      

8 σχόλια:

  1. xristo x2 edoses tin aik, kai over tin ael, pos ginete na vgikes alovitos me 4 sta 8 de mporo na to katalabo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. apo oti gnorizo sto stoixima an xaseis enan agona pas kouba, esu me 4 sta 8 vgikes alovitos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχή μου είναι να παίζω για να μη χάσω κι έπειτα για να κερδίσω... Σχεδόν πάντα λοιπόν, ποντάρω όλα τα στοιχήματα μονά ή στα λιγότερα δυνατά, όπως διατίθενται απ' την εκάστοτε εταιρεία. Γι' αυτό άλλωστε (και για λόγους αποδόσεων φυσικά), προτιμώ το διαδίκτυο...

      Διαγραφή
  3. parakalo na dimosieutei, einai asteio me 4 sta 8 na les pos vgikes alobitos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κερδισμένος μπορείς να βγεις, ανάλογα με τις κερδισμένες αποδόσεις...

      Διαγραφή
  4. προτεινες και το οβερ της αελ, δε το ανεφερες στην εισαγωγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως ξέχασα το over της ΑΕΛ στον απολογισμό και να με συγχωρείς. Από κει και πέρα, ασφαλώς το ποσοστό επιτυχίας ήταν 4/8, που γίνεται 4/9 αν συμπεριλάβουμε την "πληρωμένη" διπλή της Σουηδίας. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Παίζοντας όλα τα στοιχήματα μονά και με ίδιο ποντάρισμα (π.χ. 1€), ξόδεψα 9€ και πήρα πίσω 0.9+0.9+0.8+3.36, δηλαδή 5.96€! Ως εκ τούτων, σφάλμα μου η χρησιμοποίηση της λέξης "αλώβητοι". Δυστυχώς παρασύρθηκα απ' τον δικό μου λογαριασμό, που ισοσκελίστηκε γιατί πόνταρα περισσότερα στο "Χ" της ΑΪΚ (λόγω απόδοσης) απ' ότι στο διπλό... Λάθος, που δεν θα επαναληφθεί!

      Διαγραφή