2 Μαΐ 2012

Με συν και πλην, την κρατάει... in!


Μετά από καιρό, η ΑΕΛ στάθηκε επιτέλους σε εκτός έδρας αγώνα χωρίς να φοβάται τον ίσκιο της κι έφυγε σχεδόν αυτονόητα απ' την Κρήτη με τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0). Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα δίκαιο στην κατανομή των πόντων, αλλά όχι και ως προς το ακριβές αποτέλεσμα, δεδομένου ότι και οι δύο ομάδες είχαν από μια μεγάλη φάση, στην οποία η τύχη τις αδίκησε κατάφορα. Βέβαια, το γεγονός ότι η φάση αυτή ήρθε για τους "βυσσινί" στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, δικαιολογεί μέχρι και κατήφεια που δεν μπόρεσε τελικά να κλέψει απ' τον Πλατανιά ακόμη και το διπλό!

  
Το παιχνίδι συνολικά δεν ήταν ούτε καλό ούτε κακό. Ήταν μάλλον ένα κλασσικό ματς Β' Εθνικής, όπως σωστά είπε μετά τη λήξη παίκτης των γηπεδούχων, αφού οι αντίπαλοι με προσεκτικές άμυνες και χωρίς φαντασία στις επιθέσεις τους, ισορροπούσαν απόλυτα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Σ' ότι αφορά ειδικότερα στην ΑΕΛ, χωρίς τον τιμωρημένο Νεμπεγλέρα στο δίδυμο των αμυντικών χαφ κι απέναντι σ' έναν αντίπαλο με ικανή τεχνική κατάρτηση, ήταν λογικό να μην είναι η ομάδα που θα είχε την κατοχή της μπάλας. Μόνος του ο κεφάτος αλλά εύθραυστος Γκονζάλες, δεν μπορεί να εξασφαλίσει κυκλοφορία, την οποία εν τέλει δεν ξέρουμε αν την ήθελε κιόλας στην τακτική του ο Ζιώγας. Έτσι, ό,τι κατάφερναν οι "βυσσινί" στη μεσαία γραμμή, το κατάφερναν χάρη κυρίως στην πιεστικότητα του διδύμου Χατζή, Καρανίκα, που δεν έχουν όμως δημιουργικές αρετές. Ίσως γι' αυτό και να μην επηρεάστηκε τόσο η ομάδα απ' την (μια ακόμη) αναγκαστική έξοδο του Ισπανού στο ημίχρονο.

Επιπλέον, η επιλογή να ξεκινήσει το ματς ο βαρύς Καούνος έναντι του πιο κινητικού Γκρούμπιεσιτς ή γενικώς, η μη χρησιμοποίηση ενός πιο ευέλικτου σχήματος στην επίθεση, στερούσε την δυνατότητα αιφνιδιασμού της αντίπαλης άμυνας σε κάποια κόντρα (μια φορά που 'φυγε ο κατά κανόνα οφ σάιντ, Καούνος, στην επανάληψη, δεν είχε τη σπιρτάδα να προλάβει να τελειώσει τη φάση). Ίσως και πάλι να εκρόκειτο για μια επιλογή που απέβλεπε σε μεγαλύτερη ισχύ στα στημένα, σ' όποια απ' τις δύο περιοχές κι αν εκτελούνταν αυτά, υπέρ ή κατά. Ωστόσο, οι εκτελέσεις ήταν κατά κανόνα κακές και πλην της φάσης του 93' (ο Καρανίκας εκτέλεσε φάουλ, ο Χατζής έπιασε την κεφαλιά κι ο Ναζλίδης έδιωξε με υπερένταση με το κεφάλι πάνω στη γραμμή), δεν απειλήθηκαν οι δύο εστίες απ' τον αέρα.

Έτσι, το μενού του α' ημιχρόνου εξαντλήθηκε σε δύο άστοχα κοντινά σουτ των γηπεδούχων και δύο καλά αλλά άστοχα σουτ των "βυσσινί" έξω απ' την περιοχή. Όσο για την επανάληψη, πλην της μεγάλης στιγμής των καθυστερήσεων για την ΑΕΛ, υπήρξε στα μισά και μια μεγάλη στιγμή του Πλατανιά, όταν στην μοναδική αντεπίθεση της ομάδας του ο Μιρτσέτα έκανε κοντινή προβολή κι η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του εξουδετερωμένου Σωτηρίου.

Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι η συγκεκριμένη εμφάνιση, χωρίς να δίνει κάτι το εξαιρετικό, αποτέλεσε λογική συνέπεια των τελευταίων εντός έδρας εμφανίσεων του συγκροτήματος του Μιχάλη Ζιώγα, που πιστοποίησε πως έχει βρει επιτέλους κάποιες σταθερές, στις οποίες και ποντάρει για ν' αγοράσει την χαμένη αυτοπεποίθηση ολόκληρου χειμώνα.

Απ' την άλλη, δυστυχώς, την ίδια συνέπεια στο αγωνιστικό ντεφορμάρισμα της τελευταίας εβδομάδας επέδειξαν σε προσωπικό επίπεδο ο Μπλέντι και κυρίως ο Ζεκίνια, με αποτέλεσμα οι "βυσσινί" να μην εξαντλήσουν επιθετικά το ρεπερτόριο που θα μπορούσαν να έχουν με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές στα άκρα τους, ώστε να γίνουν σε κάποιες περιπτώσεις πιο απειλητικοί.

Τι κρατάμε εν τέλει απ' το συγκεκριμένο ματς; Σίγουρα έναν πολύτιμο βαθμό, μια πειθαρχημένη εμφάνιση κι ένα σερί τριών αήττητων αγώνων, που ήρθε για πρώτη φορά μετά την είσοδο του 2012 και βοηθάει τον τεχνικό της ΑΕΛ να δουλέψει κι αυτή την εβδομάδα απερίσπαστος από περιττά άγχη, μήπως δούμε κάτι ακόμη καλύτερο στη συνέχεια...

Για την ιστορία...

Πλατανιάς-ΑΕΛ 0-0

Στο 55' είχε δοκάρι ο Μιρτσέτα

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Λαζαρίδης, Δημήτρης, Τζανής, Παληγεώργος, Κουρτεσιώτης, Δέντσας, Γκονζάλες, Μιρτσέτα, Πάγκαλος (89' Μανουσάκης), Ναζλίδης, Μαρτσάκης (80' Χαϊκάλης).

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σωτηρίου, Ψωμάς, Κολοβέτσιος, Παπαγεωργίου, Κατσιαρός, Χατζής, Καρανίκας, Τ. Γκονζάλες (46' Χασομέρης), Μπλέντι, Ζεκίνια (71' Γκρούμπιεσιτς), Καούνος (89' Φωτιάς).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου