4 Απρ 2012

Επιτέλους μια ανάσα...

Η νίκη που για καιρό έψαχνε η ΑΕΛ ήρθε (με 2-0 και σκόρερς Ζεκίνια, Μπλέντι) και μαζί της, λόγω και του συνόλου των αποτελεσμάτων, μια σημαντική ανάσα, αφού απομακρύνθηκαν τα δυσάρεστα χνώτα που ένιωθε στο σβέρκο της. Όμως, η ισχύς του αντιπάλου την κάνουν προς το παρόν να μοιάζει... μηχανική!

Γιατί, αλίμονο αν δεν ερχόταν η νίκη απέναντι σ' έναν αντίπαλο που κατέβηκε με μια ενδεκάδα όλη κι όλη και που στο τέλος, με τις δηλώσεις των παικτών του, επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ που δώσαμε το μεσημέρι σχετικά με όσα διαδραματίζονται στις τάξεις τους.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορεί να μην τα επισημάνει κανείς σε πρώτη φάση κι έχουμε μέρες για να τα δούμε εκτενέστερα:

α) Παρά τη διάθεση με την οποία ξεκίνησαν οι "βυσσινί" και το πολύ γρήγορο γκολ, έδειξαν ότι χρειάζονται πολλά ακόμη για να συνέλθουν απ' το βάρος που κουβαλάνε στην πλάτη τους. Δεν μπορεί άλλωστε κάποιοι ποδοσφαιριστές να είναι τόσο κακοί, όσο θέλουν με τις εμφανίσεις τους να μας πείσουν. Ας ελπίσουμε πως θα κοιμηθούν ήσυχοι ένα βράδυ και θα ηρεμήσουν.

β) Ήταν ένα κλασσικό ματς στο οποίο στις κερκίδες βρίσκονταν ο βαθύς πυρήνας εκείνων που αγαπούν πραγματικά την ΑΕΛ. Χωρίς περίεργους και... περαστικούς, η στήριξη ακόμη και στα λάθη ήταν σχεδόν υποδειγματική.

γ) Ήταν ένα κομβικό ματς εντός έδρας απ' το οποίο απουσίαζε η φιγούρα του απόντος εδώ και καιρό Πηλαδάκη. Δεν ξέρω το λόγο και δεν ξέρω κι αν μ' ενδιαφέρει. Μιλάω για το γεγονός. Αν έχει ή όχι κι άλλον συμβολισμό, θα φανεί...

δ) Είναι ευχάριστο που ένα ακόμη νέο παιδί σαν τον Τσιάρα, πήρε το βάπτισμα του πυρός...

Από κει και πέρα, όπως θα ξεκαθαρίσω αναλυτικότερα αύριο, ήταν μεν ένας αγώνας που εκτόνωσε πολλούς, αλλά δεν ξέρω αν είναι ικανός από μόνος του να φέρει την τόνωση που προσδοκά ο Μιχάλης Ζιώγας.  

Για την ιστορία...


ΑΕΛ-Εθνικός Αστέρας 2-0: 1' πεν. Ζεκίνια, 62' Μπλέντι
Στο 86' η ΑΕΛ είχε δοκάρι με τον Παπαγεωργίου
ΑΕΛ: Βοσνιάδης, Παπαγεωργίου, Κολοβέτσιος, Ψωμάς, Καρανίκας, Χατζής (84' Τσιάρας), Νεμπεγλέρας, Σιατραβάνης (46' Γκονζάλες), Μπλέντι, Λαζιμάν (61' Βούζας), Ζεκίνια.
Εθνικός Αστέρας: Γκούσεβ, Πασκούλεβ, Χαροντάκης, Παντίδος, Λαμπρόπουλος, Θεολόγου, Λαγός, Γιακούπι, Αδαμάκης, Μαστρογιάννης, Κασνέτσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου