6 Απρ 2012

Απ' το Λονδίνο έρχομαι και στην Αμιάν... η τρέλα

Όταν για δεύτερη - μην πω τρίτη - συνεχόμενη μέρα αγγίζεις και ξεπερνάς ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 80% στις προβλέψεις σου, αλλά κυρίως στο σκεπτικό με το οποίο προσεγγίζεις τους αγώνες που επιλέγεις (αποκορύφωμα το 3.95 στο live της Goalbet, να ανοίξει το σκορ στο Χάρκοβο η Σπόρτινγκ), δεν μπορεί παρά να αισθάνεσαι περίφημα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, επειδή το blog βρίσκεται στα... ξεκινήματα, δεν κρύβω ότι υπερτερεί το αίσθημα της ευθύνης που γεννιέται για την επόμενη μέρα. Μια μέρα στοιχηματικά δύσκολη σαν τη σημερινή, αφού περιλαμβάνει πλήθος αγώνων (δείτε εδώ το κουπόνι της Goalbet), αλλά από πρωταθλήματα που δεν είναι και τόσο προβλέψιμα. Για πάμε να δούμε...



Στο κουπόνι και της Goalbet, κυριαρχεί το... πασχαλιάτικο πρόγραμμα στην Αγγλία, που σημαίνει αγωνιστικές γεμάτες και τη Μ. Δευτέρα σε όλες τις κατηγορίες. Θέλει λοιπόν προσοχή, γιατί πολλές ισορροπίες ανατρέπονται λόγω κόπωσης και παραδοσιακά, σε μια τέτοια συγκυρία έχουμε και ξεκαθαρίσματα αλλά και ανατροπές. 
Ομολογώντας ότι λόγω χρόνου και ταυτόχρονης πληθώρας αγώνων, δεν ήταν δυνατόν να μελετήσουμε συνολικά την κατάσταση και το κάθε ματς ξεχωριστά, μένουμε στα ζευγάρια που εντοπίσαμε ως τα πιθανότερα να μας δικαιώσουν, με βάση μια σειρά αντικειμενικών κριτηρίων. Έχουμε και λέμε:

ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
Λίγες μέρες πριν, η Γουέστ Χαμ έχασε την ευκαιρία να πάρει θέση απ' ευθείας ανόδου, αφού ηττήθηκε εντός έδρας απ' την Ρέντινγκ, η οποία αποσπάστηκε 4 βαθμούς. Το χειρότερο είναι ότι ήδη σήμερα νωρίς το απόγευμα, πήρε κι άλλο 3ποντο νικώντας τη Λιντς. Για να μείνει λοιπόν η Γουέστ Χαμ στο παιχνίδι της 2ης θέσης, πρέπει να περάσει νικηφόρα απ' την έδρα της Μπάρνσλεϊ. Κι αλίμονο αν δεν το πράξει! Η γηπεδούχος έχει έτσι κι αλλιώς επιρρεπή έδρα (9-3-8) και βρίσκεται σε τραγική κατάσταση (1-0-5) στα τελευταία έξι ματς, χωρίς να έχει μπει ακόμη σε περιπέτειες. Όσο για την ίδια της Γουέστ Χαμ, εκτός έδρας έχει καλύτερο σύνολο αποτελεσμάτων απ' ότι εντός (11-5-4) και μια ήττα σε ντέρμπι δεν αναιρεί ούτε πως είναι καλύτερη ομάδα, ούτε ότι αυτή απ' τη Ρέντινγκ ήταν η πρώτη ήττα της εδώ και καιρό. Το διπλό στη Goalbet το προλαβαίνεται στο 1.67 (είχε ξεκινήσει κάπου στο 1.75)!


ΑΜΙΑΝ-ΜΕΤΣ
Μένοντας τελευταία στην ουρά, 10 ολόκληρους πόντους απ' την σωτηρία, μόλις 8 αγωνιστικές πριν το τέλος και με 1-1-4 στα τελευταία 6 ματς, η Αμιάν δείχνει να 'χει παραδώσει πνεύμα. Αντίθετα η Μετς παλεύει ν' απομακρυνθεί όσο μπορεί απ' την επικίνδυνη ζώνη. Βρίσκεται στο +3, προέρχεται από νίκη μετά από καιρό (1-3-2 η φόρμα της), έχει ευνοϊκή παράδοση σ' αυτή την έδρα (0-2 και 1-1, ενώ γενικώς δεν έχει ηττηθεί ποτέ απ' την Αμιάν) και γενικά, όλες τις προϋποθέσεις να φύγει μ' ένα περήφανο διπλό του 2.97 στην Goalbet. Αν επιβεβαιωθεί πως η Αμιάν εγκαταλείπει, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει κι ένα over του 2.50, αλλά αυτό θα το δούμε στο live κι ας χάσουμε σε απόδοση.


ΤΡΟΥΑ-ΧΑΒΡΗ
Ας ξεκινήσουμε ανάποδα, απ' την φιλοξενούμενη, που δεν θυμάται από πότε έχει να πάρει πόντο εκτός. Με φόρμα 0-3-3 (τη χειρότερη στη Β' Γαλλίας) και όλες τις ήττες να προέρχονται απ' τις εξόδους της (συνολικά 3-3-9 μακριά απ' το γήπεδό της), τι τύχη μπορεί να έχει όταν... Η Τρουά παίζει ρέστα για άνοδο (βρίσκεται 4η, στον πόντο απ' την Κλερμόν), έχει υπολογίσιμη έδρα (9-4-2) και σαφώς πιο παραγωγική φόρμα (2-3-1). Όταν μάλιστα αυτός ο άσος δίνεται στο 1.89 στη Goalbet (από 1.91) δεν πείθομαι να τον αφήσω. Κι ας είναι η Χάβρη μόλις 3 βαθμούς απ' το γκρεμό. Ας πρόσεχε...


ΧΕΡΚΟΥΛΕΣ-ΧΙΡΟΝΑ
Η μία, η γηπεδούχος, κρατάει με τα δόντια την 6η και τελευταία θέση των μπαράζ και ταυτόχρονα, με ένα αποτέλεσμα, βλέπει ως και την 4η. Επιπλέον, έχει την ταυτότητα της ομάδας που δεν της αρέσουν οι ισοπαλίες (9-1-6 εντός, 7-2-6 εκτός), όπως προδίδει και η φόρμα της (3-0-3). Η άλλη, η φιλοξενούμενη, δεν ξέρει τι θα πει εκτός έδρας νίκη (0-4-12) κι αυτή είναι η κύρια αιτία που βρίσκεται έξι βαθμούς κάτω απ' την παραμονή, τη στιγμή που η φόρμα της είναι 3-1-2). Από που κι ως που λοιπόν να κάνει νίκη στη Χέρκουλες (παράδοση 3-0 και 2-0), η οποία έτσι κι αλλιώς αρνείται να παίξει για την ισοπαλία; Γι' αυτά και γι' αυτά ο άσος του 1.70 στη Goalbet, φέρεται ως ένα απ' τα ισχυρότερα σημεία όχι μόνο της ημέρας, αλλά ολόκληρου του τετραημέρου!  



  • Το μεσημέρι, στο ραδιοφωνικό Tsoumbox, είχα δώσει εν τάχει για τα ματς που γινόταν νωρίς, να προηγηθεί η Λιντς στη Ρέντιγκ (5.97 στο live μετά την αποβολή παίκτη της στο 14'). Το ματς έληξε 2-0, αλλά τα γκολ μπήκαν μετά το 80' κι ως τότε οι γηπεδούχοι είχαν κοπεί από κρύο ιδρώτα. Επίσης, μιλήσαμε κατηγορηματικά για τον άσο της Σκάνθροπ επί της Έξετερ στο 1.72 (έληξε 1-0), καθώς και για διπλό (λόγω απόδοσης κι ίσως σε ζητούμενα) της Νιούκαστλ στη Σουόνσι, στο 2.97! Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουν ημίχρονο και οι ανθρακωρύχοι προηγούνται 0-1...










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου