26 Μαρ 2012

Κάλλιο εδώ, παρά ποτέ


Εδώ ο Μίκης, εκεί ο Νικόλας, που 'ναι ο Κωστής;

  • Θεωρώ υποχρέωσή μου να διευκρινίσω και γραπτώς κάποια πράγματα, απευθυνόμενος σε όσους αντιμάχονται την ευαισθησία μου για την εν γένει ζωή του τόπου κι όχι μόνο την ποδοσφαιρική και την ροπή και επιθυμία μου να κάνω πολιτικά (με την πραγματική έννοια του όρου) σχόλια σε ραδιόφωνο και εφημερίδα...
  • Οι λόγοι είναι τρεις: Α) Δεν είμαι καραγκιόζης, ώστε να ασχολούμαι θέλοντας και μη με όσα πρωτεύοντα και φοβερά συμβαίνουν, ανατρέποντας τις ζωές μας κι όταν πιάνω δουλειά να κάνω πως δεν τρέχει τίποτα, Β) Δεν ήμουν, δεν είμαι κι ελπίζω να μη γίνω ο άβουλος πολίτης κι ο πειθαρχημένα φοβισμένος χαρακτήρας που θα ‘θελε το σύστημα και… Γ) Κάποια πράγματα που μπορεί να πει και να γράψει κάποιος αθλητικογράφος (εξειδικευμένος ορισμός που δεν μου στερεί την ευρύτερη δημοσιογραφική ιδιότητα), δεν πρόκειται να τα ακούσετε ή να τα διαβάσετε στα προβεβλημένα «πολιτικά» μέσα, πανελλήνια και τοπικά, στον αιώνα τον άπαντα. Κι εδώ παίζει και η ΑΕΛ το ρόλο της…
  • Είναι, βλέπετε, που μας έμαθε να αντιπαλεύουμε κάθε μέρα το κατεστημένο και να διακρίνουμε τη διαφορά - για παράδειγμα – της φευγαλέας αναφοράς στην πρόσφατη επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη, απ’ την ανάδειξή της σε μοναδική ολοκληρωμένη πρόταση αντίστασης. Γιατί αυτό είναι κι ας μην «παίζει» στα δελτία και στα πρωτοσέλιδα!
  • Είναι που μας έμαθε να αναρωτιόμαστε αν η απόλυτη ανακοίνωση της Super League κατά της πολιτείας και του νέου αθλητικού νόμου, προσυπογράφεται από ΠΑΟ, ΑΕΚ και Άρη ή αποτυπώνει μόνο την άποψη του Μαρινάκη και της μακριάς… ουράς του. Όπως και να το κάνουμε, έχει σημασία η σημερινή θέση των τριών για τον ρόλο της ΕΕΑ. 
  • Όχι τίποτα άλλο… Να ξέρουμε αν πρέπει να βάλουμε πάλι στο ζύγι τη στάση που κράτησαν το καλοκαίρι ή αν υποχώρησαν μπροστά στο φάσμα της διάλυσης ή της απειλής να παίξουν με ασφράγιστα εισιτήρια. Πάντως, αυτή η αναβολή του ΑΕΚ – ΟΦΗ, με προσχήματα της αστυνομίας, «δε μου… ήρεσε», που ‘λεγε και το αφεντικό του Ζίκου!
  • Για τους Monsters όμως, μην τρελαθώ… Που διάβασα μέχρι κι ότι συντάσσονται με τον Μαρινάκη! Είναι σαφές πως η κάθετη διαφωνία τους με το νόμο συνίσταται στο «οπαδικό τσουβάλιασμα», όπως σαφώς επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, για όποιον θέλει να διαβάσει αλλά και να αντιληφθεί τι συμβαίνει πέρα απ’ τη μύτη του.
  • Επίσης, πέρα απ’ τη μύτη του πρέπει να κοιτάξει κι ο Πηλαδάκης, για να διακρίνει ότι μαζί του πλέον δεν ασχολείται ουσιαστικά κανείς, όχι γιατί έπαψαν να υπάρχουν ενστάσεις για τις εν γένει επιλογές και τους χειρισμούς του, αλλά γιατί οι πολλοί θεωρούν πλέον – δυστυχώς – ότι δεν έχουν να περιμένουν και πολλά από εκείνον.
  • Κάπως έτσι περνάει σχεδόν στο ντούκου και ο ήδη αργοπορημένος ορισμός της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου εφ’ όλης της ύλης, για την οποία δεσμεύτηκε από αέρος. Πάντως, αν κρίνω απ’ το κλίμα ηρεμίας που επικρατεί το τελευταίο δεκαήμερο στο περιβάλλον, αν είναι ν’ αργήσει κι άλλο, καλύτερα να μην τη δώσει καθόλου.
  • Ίσως τελικά η λύση αυτή τη στιγμή να ‘ναι να μη μιλάει και να μην φαίνεται πουθενά, έστω πρόσκαιρα, αφήνοντας αγωνιστικό τμήμα και κόσμο να βγάλουν το καράβι απ’ την ξέρα. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως πρέπει να ‘ναι άφαντος για τους ποδοσφαιριστές, που δεν θα πάψουν ποτέ να αναζητούν τη φυσική παρουσία και τον λόγο του προέδρου.
  • Ας ελπίσουμε να αποδειχθεί σε βάθος χρόνου πως ο Κεχαγιάς κουβαλάει άστρο όταν ντύνεται στα βυσσινί. Σαν παίκτης πανηγύρισε άνοδο, ενώ τώρα, αρχικά η αναστολή κι έπειτα η επανέναρξη του πρωταθλήματος, ήρθαν ακριβώς τις στιγμές που ‘χε… παραγγείλει. Από «μομέντουμ», που ‘ψαχνε αλλά δεν έβρισκε ο Κόουλμαν, πάμε καλά…
  • Αυτό το γράφω με πάσα βεβαιότητα, γιατί το άκουσα απ’ το στόμα του ίδιου του Φαρσαλινού τεχνικού, που αφού εκμεταλλεύτηκε τη διακοπή, ένιωθε τους παίκτες του καλά όλη την τελευταία εβδομάδα κι ήθελε όσο τίποτα άλλο να ξεκινήσει χθες το πρωτάθλημα, όπως και έγινε. Φυσικά, είπαμε κι άλλα με το Νικόλα στην μοναδική προσωπική επαφή που είχαμε απ' τη μέρα που ανέλαβε...
- Πρώτη δημοσίευση στην SportLarissa Press της 20/02/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου