26 Μαρ 2012

Ρωτήστε να σας πουν...




Μια ιστορία που μας εξηγεί γιατί στις δύσκολες στιγμές σώζει μόνο ο «πατριωτισμός» και η σύμπνοια, δηλαδή, η ενότητα όλων μας στο όνομα του μοναδικού στόχου…


Ήταν μέσα σεζόν 2003-04, που η ΑΕΛ φιγουράριζε στις προνομιούχες θέσεις της Γ’ Εθνικής, μετά από μεγάλο αγώνα πέντε μηνών, σ’ ένα μαραθώνιο πρωτάθλημα 20 ομάδων. Απέμεναν τέσσερις μήνες ως το νήμα, αλλά πλέον ήταν αδύνατο να κρυφτεί η αδυναμία του Σωτηρούλη να ανταποκριθεί οικονομικά στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού.
Μεταξύ άλλων και οι πλέον έμπειροι αλλά και… υψηλόμισθοι παίκτες, μπήκαν στη διαδικασία να σκεφθούν αν άξιζε τον κόπο να μείνουν ως το τέλος. Μια όμως που το συζήτησαν και μια που αποφάσισαν… Έμειναν γιατί: α) αυτό που ζούσαν εδώ με τον ξεσηκωμό του κόσμου δεν το ‘χαν ζήσει μ’ άλλη φανέλα και β) ήξεραν απ’ την εμπειρία τους πως μόνο η άνοδος θα έφερνε και την χωρίς σοβαρές παρενέργειες εξόφλησή τους.
Με την απόφαση αυτή, οι δυο τους, μαζί με τους παλαιότερους των συμπαικτών τους, με την συνδρομή του αλύγιστου προπονητή τους, Τάκη Παραφέστα και τη διοίκηση παρούσα σε όλα, έστω κι αν ήταν οικονομικά αδύναμη, δικαιώθηκαν περίτρανα στη συνείδηση ενός κόσμου που ήθελε πολύ να πιστέψει σ’ εκείνους και δεν τους εγκατέλειψε ποτέ.
Τα ονόματά τους, Νίκος Κεχαγιάς και Θωμάς Κυπαρίσσης, νυν προπονητής και βοηθός προπονητή των «βυσσινί», οι οποίοι ήταν μεταξύ εκείνων που στ’ αποδυτήρια της Χαλκίδας, Μάη μήνα πια, γιόρταζαν σαν παιδαρέλια το 0-2 και φώναζαν: «Όχι μόνο θα βγούμε ρε πούστη μου, αλλά θα βγούμε και πρώτοι»!
Τι κι αν βγήκαν δεύτεροι; Το αντικειμενικό στόχο της ανόδου τον πέτυχαν, αφού είχαν το σθένος να τον προστατέψουν στη δύσκολη στιγμή. Άρα ξέρουν τον τρόπο, όπως τον ξέρουμε κι εμείς, αρκεί να ‘μαστε άπαντες ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και να συμφωνήσουμε πως στοχεύουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος απ’ τον πρωτοπόρο, με αντικειμενικό σκοπό το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα play off.

ΦΩΤ. (για τους νεότερους) Πάνω από αριστερά: Καπρινιώτης, Κυπαρίσσης, Παλαιολόγος, Ζιάγκας, Λεκίδης, Κατσάρας / Κάτω: Κεχαγιάς, Κακαζούκης, Θεοδοσιάδης, Μποζίλοφ, Κοντοδήμος. 

*Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτηκε στην SportLarissa Press στις 20/02/2012
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου