24 Ιαν 2019

Ένα ζευγάρι, ένα νόμισμα, δύο όψεις για την ΑΕΛ... (VIDEO)



Αυτές οι συχνές-πυκνές συναντήσεις τον τελευταίο καιρό...

...της Λαμίας με τον Παναθηναϊκό και τ’ ανάποδα, ομολογώ πως μου τράβηξαν το ενδιαφέρον, όχι μόνο λόγω των αποτελεσμάτων τους, αλλά και λόγω της σχέσης που έχει κάθε μια τους με την τρέχουσα κατάσταση και πορεία της ΑΕΛ.

Θέλω λοιπόν να καταγραφεί και γραπτώς πως δεν μου άρεσε καθόλου η νίκη της ομάδας του Χάβου επί εκείνης του Δώνη στο πρωτάθλημα. Σε συνδυασμό με την ισοπαλία των «βυσσινί» με τον Άρη και το γεγονός ότι σε λίγες αγωνιστικές οι τελευταίοι επισκέπτονται την Φθιώτιδα, δεν ήταν καλό μαντάτο.

Με διαφορετικό αποτέλεσμα οι Λαμιώτες θα ‘χαν μείνει πολύ πίσω βαθμολογικά κι ίσως εντάσσονταν στις ομάδες που δεν έχει λόγο η ΑΕΛ να παρακολουθεί, όπως συμβαίνει ήδη με Απόλλωνα Σμύρνης και Λεβαδειακό. Τώρα είναι υποχρεωμένη σε κάθε της στραβοπάτημα να λοξοκοιτάζει τι έκαναν κι αυτοί, όπως κι οι Γιαννιώτες κι οι Ηρακλειώτες κι οι Τριπολιτσιώτες κι οι Νεοσμυρνιώτες. Κι όταν έχεις διαδοχικά εκτός έδρας Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, τα στραβοπατήματα δεν μοιάζουν κι απίθανα, σωστά;


Βέβαια, εδώ μπαίνει ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού απ’ τη Λαμία στο κύπελλο, μια μέρα μετά τον δικό της αποκλεισμό. Μια μέρα λιγότερη ξεκούραση δηλαδή για τους «πράσινους», που ξεκατινιάστηκαν σε μια επίπονη ρεβάνς που έφτασε ως τα πέναλτι και πλέον, διέρχονται την πρώτη μίνι κρίση, λόγω και των τελευταίων αρνητικών αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα. No νίκες, no πάρτι...

Αυτό σημαίνει πως θα μπουν μεθαύριο στο γήπεδο αποφασισμένοι μεν να ανακάμψουν, αλλά και με πολύ εύθραυστη ψυχολογία, όπως πάμπολλες φορές έχει τονιστεί κι απ’ τον ίδιο τον προπονητή τους, λόγω του νεαρού της ηλικίας πολλών παικτών.


Υπάρχουν λοιπόν περιθώρια για τους «βυσσινί» να πάρουν κάτι απ’ αυτό το ματς (όχι φυσικά με την προχθεσινή αμυντική παρουσία), πριν πάνε στο Καραϊσκάκη και μαζί, να ακυρώσουν τις συνθήκες που διαμόρφωσε απέναντί τους η Λαμία με τη νίκη επί του ΠΑΟ, όπως τις περιγράψαμε πιο πάνω. 

Ειδάλλως, θα πρέπει ο Φέστα και οι παίκτες του να περιμένουν τα ματς στη Λαμία, στο Ηράκλειο ή στα Γιάννενα, που ‘ναι και σχετικά κοντά μεταξύ τους, για να επιδιώξουν το ξεκαθάρισμα του τοπίου.

Στο μεταξύ, η πορεία της Λαμίας στο κύπελλο είναι επίσης καλό νέο, γιατί συχνά παρασύρει και αποσυντονίζει ομάδες που δεν έχουν την εμπειρία να τη διαχειριστούν...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου