14 Ιαν 2019

Αντικειμενικότητα... a la carte!!!



Παρακολουθώ χθες βράδυ "Αθλητική Κυριακή" και φυσιολογικά η εκπομπή ξεκινάει...

...με τα στιγμιότυπα του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά, για να πάρει τη σκυτάλη ο αγώνας του 2ου της βαθμολογίας Ολυμπιακού στη Λιβαδειά. 


Φυσιολογικά ακολουθεί η προβολή στιγμιοτύπων και ρεπορτάζ από το ματς του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη, που διεξήχθη ανήμερα της εκπομπής, γεγονός που του δίνει μια αντικειμενική προτεραιότητα έναντι εκείνου του Ατρομήτου με τον Παναιτωλικό που έπαιξαν Σάββατο κι ας είναι πιο πάνω στη βαθμολογία οι Περιστεριώτες απ' τους "πράσινους".

Στη συνέχεια ωστόσο κι ενώ ανέμενα με ενδιαφέρον να δω τι έγινε στην αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον ΟΦΗ, ώστε να προκληθούν τόσα ντράβαλα με τον Παπαδόπουλο, αντιλαμβανόμενος πως η ΑΕΛ θα παίξει τελευταία δεδομένης της βαθμολογικής θέσης και του αντιπάλου Απόλλωνα, σκάει ρεπόρτερ ΑΕΚ να μας πει πόσο σοβαρό είναι για την Ένωση του αυριανό (σ.σ. σημερινό) ματς στα Γιάννενα, μετά δηλώσεων Ουζουνίδη για τα λογικά και τα παράλογα των αποδοκιμασιών σε βάρος του.

Ωχ λέω, τη βάψαμε... Δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε ΑΕΛ πριν τις 12, γιατί μετά το Ηράκλειο θα 'χουμε και προαγωνιστικό ρεπορτάζ για το ματς του Άρη με τη Λαμία που παίζουν επίσης σήμερα...

Ω του θαύματος όμως, μετά το ματς ΟΦΗ-Πανιωνίου, εμφανίζεται ο Σαρέσκος και τα λέει ωραία για το 3-0 που 'χε χρόνια να γράψει η ΑΕΛ στην Α' Εθνική, για την επιθετική παραγωγικότητα των "βυσσινί" στα τελευταία εντός έδρας ματς, για την αποτελεσματικότητα του Νούνιτς που 'φτασε τα 5  γκολ στο πρωτάθλημα με μόλις 6-7 συμμετοχές ως βασικός και τα 7 συνολικά λέω εγώ μαζί με το κύπελλο σε βία 10 συμμετοχές συνολικά, αλλά και για το χωράφι που 'χουμε για αγωνιστικό χώρο!

Το προαγωνιστικό του Άρη με τη Λαμία ήρθε τελικά να ρίξει την αυλαία της ενότητας της Super League, απολύτως φυσιολογικά κατά τη γνώμη μου. Αντίθετα, δεν ήταν καθόλου φυσιολογική η προαγωνιστική σφήνα της ΑΕΚ σε μια μέρα που προέχει η αμιγώς αγωνιστική επικαιρότητα, με τα πλάνα, τις δηλώσεις και το ρεπορτάζ της.


Κι αναρωτιέμαι... Ποιό είναι το αντικειμενικό κι αναγκαία απαραβίαστο κριτήριο για την σειρά της παρουσίασης των θεμάτων; Ή ολοκληρώνεις τα αγωνιστικά με βαθμολογική σειρά, την οποία μπορεί να σπάσει μόνο η άμεση επικαιρότητα με την πιθανή διεξαγωγή ενός ματς Κυριακή κι ενός άλλου το Σάββατο, αφήνοντας στο τέλος όλα τα προαγωνιστικά, πράγμα που είναι και το σωστό, ή μπλέκεις αγωνιστικά και προαγωνιστικά με αυστηρή τήρηση της βαθμολογικής σειράς κι ανεξαρτήτως αν ένα ματς έγινε Σάββατο ή Κυριακή ή πρόκειται να γίνει Δευτέρα!

Εντάξει, δεν έχουμε τα χάλια της εποχής "Πουρουπουπού", με σχολιαστές τους τρεις βετεράνους του ΠΟΚ, που έπαιρνε ξημερώματα για να δούμε φάσεις, αλλά κι εδώ έχουμε θέμα, γιατί ή κάνεις αντικειμενική αξιολόγηση στη σειρά παρουσίασης των θεμάτων ή πουλάς αντικειμενικότητα a la carte, όπως ακριβώς συνέβη χθες, που 'θελαν να κρυφτούν αλλά η προτίμηση στο ρεπορτάζ των ομάδων του κέντρου δεν τους άφηνε...

Τα θέματα αυτά εκτός απ' την πρακτική πλευρά τους έχουν σαφέστατα και την άλλη, που λέει πως η ΕΡΤ δεν πρέπει να 'ναι απλά αντικειμενική αλλά και να φαίνεται στα μηνύματα που εκπέμπει με τις επιλογές της!


Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως, το γεγονός πως άρχισαν καιρό τώρα κι οι ίδιοι οι παρουσιαστές να γελάν με τον Μίνο είναι μια καλή αρχή. Με τη διαφορά ότι τον πληρώνουμε χρόνια τώρα για ρεπόρτερ κι όχι για κλόουν... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου