27 Αυγ 2018

Μωρέ VARάτε μας κι ας κλαίμε...



Μιλάμε σοβαρά τώρα; Υπάρχουν ακόμη ανάμεσά μας...
...άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται ο VAR στο ποδόσφαιρο και μάλιστα στο ελληνικό; Όσο κι αν μας πονάει εμάς τους παλιότερους ο μοντέρνος τρόπος αντιμετώπισης ενός κατ' εξοχήν τεχνικού σπορ, που μάθαμε να το αγαπάμε στις αλάνες, καλά να πάθουμε!


Αρκούσε μόνο μια αγωνιστική και ένα μόνο πέναλτι, αυτό που πήρε ο Πρίγιοβιτς στην Τούμπα, για να ξεσηκώσει όργιο αντιπαράθεσης σχετικά με την πρόθεση του διαιτητή που το καταλόγισε, ενώ δεν ήταν... Με τη διαφορά ότι ο διαιτητής το καταλόγισε σε ζωντανό χρόνο, κάτι που κατά τη γνώμη μου θα έκανε το 99% εξ ημών αν βρισκόμασταν στη θέση του, πριν όλοι μας διαπιστώσουμε ότι δεν είναι πέναλτι παρακολουθώντας φυσικά τη φάση σε αργή κίνηση κι από 3-4 διαφορετικές κάμερες.

Εδώ είναι λοιπόν που έρχεται ο VAR, σ' αυτές τις φάσεις... Στις φάσεις που ο ρέφερι δεν αμφισβητεί αυτό που σφυρίζει, όπως και οι περισσότεροι από εμάς, αλλά τον αμφισβητεί η πραγματικότητα, σε βαθμό που του δίνει την ευκαιρία να διαπιστώσει το λάθος του και να το διορθώσει. Αυτός το δικό του κι εμείς το δικό μας!

Αντίθετα, στις φάσεις που σηκώνουν εκτίμηση και ερμηνεία, κανένα VAR δεν πρόκειται να σώσει κανέναν διαιτητή. Οι μισοί θα λένε πως ήταν γκολ κι οι άλλοι μισοί πως δεν ήταν, όπως πέρυσι στην Τούμπα με την ΑΕΚ ή ότι ήθελε ή δεν ήθελε κόκκινη ο Φατιόν χθες στη Ριζούπολη. Τον κλώτσησε στα ψαχνά θα λένε οι μεν, πήγε να διώξει τη μπάλα και σταμάτησε τη φορά του ποδιού όταν κατάλαβε τι πάει να κάνει, θα λένε οι δε...

Αν λοιπόν χθες στην Τούμπα υπήρχε VAR, όλα θα 'χαν τελειώσει εκεί και θα γλυτώναμε απ' τους αντισαββιδικούς κι όψιμα αντισυστημικούς μνηστήρες της πρωτεύουσας (που λανσάρουν προπαγανδιστικά βιντεάκια σαν το παρακάτω, όπου δεν υπάρχει πουθενά η φάση σε ζωντανή ροή), αλλά κι απ' τους τυφλούς παρωπιδοφόρους οπαδούς του "δικεφάλου", τους μοναδικούς που είδαν πέναλτι και στο ριπλέι της φάσης! 



Και πάνω απ' όλα θα γλύτωνε ο ίδιος ο διαιτητής αυτή την αδυσώπητη κριτική πολυτελείας του καναπέ και θα μπορούσε να πάει στο επόμενο παιχνίδι του χωρίς φόβο και πάθος...

Μωρέ καλά γράφω στον τίτλο... VARάτε μας κι ας κλαίμε - δήθεν - για το ποδόσφαιρο που χάνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου