23 Αυγ 2018

Να... ζήσει η κατσίκα του γείτονα!



Όταν ο Χριστόδουλος έκανε διάσημη την κατσίκα του γείτονα...
...όλοι μα όλοι γελάσαμε, αναγνωρίζοντας σ' αυτόν τον Έλληνα (που παρακαλάει για τον ψόφο της αντί να ζητήσει κι αυτός μια για πάρτη του) ένα κομμάτι του κακού, του αρνητικού εαυτού μας. Ένα κομμάτι που αν είμαστε στοιχειωδώς ισορροπημένοι και σοβαροί άνθρωποι, οφείλουμε όχι μόνο να αποδεχθούμε αυτοσαρκαστικά, αλλά και να αλλάξουμε!


Ιδού λοιπόν πεδίο δόξας λαμπρότατο... Ήδη δυο ομάδες που αγαπάμε (κι έχουμε λόγους) να μισούμε κι αύριο μια ακόμη που 'χουμε λόγους να μισούμε ακόμη περισσότερο, παίζουν για την είσοδό τους στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, καταγράφοντας έως τώρα στους προκριματικούς γύρους μια όχι μόνο αξιόλογη, αλλά και άξια πορεία...

Ο ΠΑΟΚ έχοντας περάσει με δύο νίκες την Βασιλεία και με νίκη/ισοπαλία την Σπαρτάκ Μόσχας, έχει τώρα τυπικό προβάδισμα για το Champions League και κόντρα στην Μπενφίκα, έπειτα από το 1-1 στο θρυλικό και για εμάς τους Έλληνες, "Ντα Λουζ"!

Η ΑΕΚ με ισοπαλία/νίκη πέρασε ως αουτσάιντερ την Σέλτικ και προβάρει ως θεωρητικό αλλά και πρακτικό πλέον φαβορί - για την ίδια διοργάνωση - κόντρα στη Βίντι, έπειτα από το 1-2 στη Βουδαπέστη...

Κι ο πλέον αζαχάρωτος, Ολυμπιακός, που πέρασε δια διπλού περιπάτου την Λουκέρνη, παίζει σήμερα Πέμπτη το πρώτο ματς με την Μπέρνλι, προσπαθώντας ουσιαστικά να κάνει ότι και η ΑΕΛάρα μας τον Αύγουστο του '07 (απέναντι στην Μπλάκμπερν)... Ν' ανταποκριθεί στον ρυθμό και ν' αποκλείσει μια αγγλική ομάδα, για να παίξει στο Europa League! 

Η διαφορά βέβαια στην επιτυχία των "βυσσινί" είναι η τεράστια ψαλίδα του μπάτζετ που χώριζε τότε τις δυο ομάδες, κάτι που δεν ισχύει για τους "ερυθρόλευκους" σ' αυτό το βαθμό...

Τέλος πάντων, η ουσία είναι πως οι ομάδες αυτές έχουν ήδη προσφέρει στη χώρα μεγάλες βαθμολογικές ανάσες στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ και με την προοπτική της παρουσίας τους στους ομίλους, αναγεννούν την ελπίδα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί σιγά-σιγά να ανακτήσει τα παλιά κεκτημένα, ώστε οι εκπρόσωποί μας να μην χρειάζονται έναν σκασμό από προκριματικές φάσεις ντάλα καλοκαίρι, για να μπορέσουν να κάνουν δυο ταξίδια της προκοπής την υπόλοιπη σεζόν.

Ειλικρινά αδυνατώ να κατανοήσω πως είναι δυνατόν να επιθυμώ τον αποκλεισμό εν προκειμένω του ΠΑΟΚ με τις ιστορικές μας διαφορές στην εγχώρια πραγματικότητα, της ΑΕΚ με την αχώνευτη νοοτροπία του αλαζόνα ηγέτη της, του Ολυμπιακού με το εχθρικό προφίλ του διαχρονικού νταβατζή, του Ατρομήτου και του Αστέρα Τρίπολης με την καιροσκοπική λογική τους, υπερβαίνοντας την κοινή λογική που λέει πως αν αποκλείονται κάθε χρόνο απ' την αρχή όσοι σήμερα προβάλουν ως "Ευρωπαίοι", τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια θα γίνουν σύντομα τέσσερα ή τρία, όπως χρόνια πριν και οι προκριματικοί θα ξεκινούν απ' τον Ιούνιο, αφαιρώντας από κάποιες ομάδες μας ακόμη και το στοιχειώδες δικαίωμα της προετοιμασίας.

Όχι, για μένα είναι ξεκάθαρο... Εγώ θέλω αν είναι δυνατόν τα πέντε εισιτήρια να γίνουν έξι και τα έξι να γίνουν επτά κι απ' τους επτά να παίζουν όλοι κατ' ευθείαν σε ομίλους ή το πολύ κάποιοι στα play off, ώστε να 'χει κι η ομάδα μου όταν ξαναγυρίσει - που θα ξαναγυρίσει - ακόμη περισσότερες πιθανότητες να με πάει στο Μπλάκπερν, στο Λίβερπουλ, στο Αλκμααρ, στη Νυρεμβέργη, στην Αγία Πετρούπολη, στο Νοσατέλ, στη Βουδαπέστη, στη Γένοβα και στην Τυφλίδα!

Ε λοιπόν... Όχι μόνο να μην ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, αλλά να... ζήσει κιόλας εκεί στα ξένα όταν πάει, για να 'χει να ταϊσει απ' το γάλα της και τα υπόλοιπα κατσικάκια της γειτονιάς, ώσπου να μεγαλώσουν και να γίνουν κι αυτά κατσίκες! Οι δικές μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου