26 Ιουλ 2018

Αν βάζαμε και κανένα γκολ...



Φάσεις έκανε χθες η ΑΕΛ και μάλιστα καλές, ενώ μπήκε πολύ καλύτερα...
...και στα δύο ημίχρονα, τρέχοντας μάλιστα στην επανάληψη περισσότερο και σε μεγαλύτερη διάρκεια απ' τον ΟΦΗ, παίρνοντας τις προσωπικές μονομαχίες και κυνηγώντας την ισοφάριση ως το τέλος.


Ωστόσο, το δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, όπου ουσιαστικά χάθηκε απ' το γήπεδο η μεσαία γραμμή, οι επιθετικοί δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια και οι Γκοϊκοβιτς, Χούμπτσεφ αδυνατούσαν να βγάλουν μια συνεργασία για να ανεβάσουν παιχνίδι από πίσω, είναι το διάστημα στο οποίο ο Σωτήρης Αντωνίου πρέπει να εστιάσει για να δει τι έφταιξε κι έδωσαν τόσα δικαιώματα στον αντίπαλο να τους πιέσει με διαδοχικές επιθέσεις.

Φυσικά ως προς το σκορ, δεν ήταν εκείνο το χρονικό σημείο που το καθόρισε, αλλά μια κακή εκτίμηση του στόπερ Γρομητσάρη στην επανάληψη, που ούτε βάθος κράτησε ούτε στον παίκτη που έβγαλε την ασίστ πρόλαβε να πάει, με συνέπεια να δοθεί στον γρήγορο και έμπειρο Κοροβέση ο χώρος να βγει με διαγώνια κίνηση στην πλάτη του και να εκτελέσει.

Αλλιώς, στο δεύτερο ημίχρονο πλην μιας ακόμη φάσης στην κόντρα, δεν δόθηκε στον ΟΦΗ το δικαίωμα να απειλήσει, καθώς και η κίνηση των "βυσσινί" στο γήπεδο ήταν καλύτερη και πιο γρήγορη, οι επιλογές στις πάσες πιο προσεκτικές και η πίεση στον αντίπαλο χωρίς τη μπάλα πιο έντονη.

Δυστυχώς όμως για τρίτο συνεχόμενο φιλικό παιχνίδι η ΑΕΛ δεν σκόραρε (0-1 με ΠΑΣ, 0-0 με Λεβαδειακό και 0-1 με ΟΦΗ δείτε εδώ το ρεπορτάζ), παρότι δημιούργησε τις ευκαιρίες κι αυτό είναι βέβαιο ότι προβληματίζει την τεχνική ηγεσία, όση ικανοποίηση κι αν δηλώνει για όλα τα υπόλοιπα και κυρίως για την εμφάνιση στο δεύτερο 45λεπτο, παρότι σταδιακά δυσκόλεψαν οι γηπεδικές συνθήκες λόγω βροχής. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός απ' το μοναδικό τετ-α-τετ του Σαχίτι στο 46', χάθηκαν σε δυο-τρεις περιπτώσεις ευκαιρίες από παίκτες που βρέθηκαν ανενόχλητοι στη μικρή περιοχή, στην κατάληξη φάσεων που δημιουργήθηκαν κατά κανόνα απ' τα δύο άκρα, Καρανίκα ή Πινακά από δεξιά και Κασάδο από αριστερά, ο οποίος έφερε και με στημένες φάσεις αναστάτωση στην περιοχή των Κρητικών.

Αντίθετα, η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει απ' τον άξονα και δεν ξέρω κατά πόσο εκτός από ποιότητα στις επαφές με τη μπάλα, δώσει αποτελεσματικότητα και δημιουργικότητα στον χώρο αυτό η παρουσία των Πίτσι και Μόρσι, που δεν έπαιξαν χθες.

Εκείνοι που έπαιξαν πάντως αρχικά στο 3-5-2 του Σωτήρη Αντωνίου, ήταν ο Θεοδωρόπουλος στα γκολπόστ, οι Μόρας, Ζίζιτς, Γκοϊκοβιτς στην οπισθοφυλακή, οι Καρανίκας, Χούμπτσεφ στα άκρα, με Φατιόν, Πέτροβικ, Μιλοσάβλιεβιτς εσωτερικά χαφ και το ελαφρύ, κινητικό αλλά φλύαρο δίδυμο των Ντέλετιτς, Φρίουι μπροστά. Κι επειδή οι νέοι παίκτες θέλουν σίγουρα τον χρόνο τους να προσαρμοστούν και ν' αξιολογηθούν, θα πω μόνο ότι με Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, παίκτες δηλαδή που τους ξέρουμε, να 'ναι τόσο μέτριοι έως κακοί με τη μπάλα στα πόδια, μοιάζει φυσιολογική και η συνολική μετριότητα. Με εξαίρεση μια-δυο περιπτώσεις, δεν λειτούργησε η ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Έπειτα όμως, με σταδιακές αλλαγές και τους Σουλούκο τέρμα, Γρομητσάρη, Ζίζιτς, Γκόλια στα στόπερ, Καρανίκα ή Πινακά δεξιά, Κασάδο αριστερά, Φατιόν, Μπάλα, Πέτροβικ στο κέντρο και δίπλα στον Ντέλετιτς, τον Σαχίτι, ο οποίος κινήθηκε γρήγορα στο χώρο κι έβγαλε και κάποιες ατομικές ενέργειες, σαφώς τα πράγματα βελτιώθηκαν. Στον καλό εκείνον ρυθμό εντάχθηκαν κι όσοι ακόμη παίκτες μπήκαν στην πορεία στο ματς, αλλά είπαμε, χωρίς αποτέλεσμα. Κάτι που ναι μεν δεν είναι το πρώτο ζητούμενο, είναι όμως σημαντικό για την ψυχολογία όλης της ομάδας, αλλά και του κόσμου, όταν αργεί να έρθει...!

Τώρα, θα 'ναι καλύτερη αυτή η ΑΕΛ απ' την περσινή, σύμφωνα με τον στόχο που εκδήλωσε ο Βαγγέλης Μόρας; Είναι νωρίς να το πει κανείς, απ' τη στιγμή που τα νέα πρόσωπα είναι πάρα πολλά και σε θέσεις κλειδιά, σε μια ομάδα όπου φυσικά δεν υπάρχει αγωνιστικά - αλλά φτιάχνεται πάλι απ' την αρχή - κανένας αγωνιστικός κορμός. Πρόσωπα από πέρυσι ναι, υπάρχουν αρκετά υποψήφια για το βασικό σχήμα, αλλά δεδομένης και της μόνιμης αλλαγή συστήματος (μόλις 4-5 ματς έπαιξε πέρυσι με 3-5-2), ας μην κρυβόμαστε, μιλάμε για μια ομάδα που στήνεται απ' την αρχή...

Υ.Γ. Εντάξει... Μπαίνω;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου