18 Σεπ 2014

Τις λυπάμαι και τις δύο… (video)


 Λίγο παράδοξος ο τίτλος, αλλά θα τον εξηγήσω… Στο χθεσινό φιλικό είδα ένα παιχνίδι που αγωνιστικά, τουλάχιστον για 70 λεπτά, μόνο φιλικό δεν θύμιζε. Μπάλα πάνω-κάτω, διάθεση για τρέξιμο, αλλά και διάθεση για αποτέλεσμα μέσα απ’ τη δημιουργία πάρα πολλών φάσεων. Το πρώτο λοιπόν που μου ‘ρθε στο μυαλό, βλέποντας και την στατιστική που έδινε τελικές 12 (9) με 11 (9) ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, το πρώτο που μου ‘ρθε στο μυαλό ήταν…



…το τι έχουν να τραβήξουν οι κακόμοιρες και η ΑΕΛ και η ΑΕΚ, όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα κι αρχίσουν ν’ αντιμετωπίζουν ταμπούρια και λεωφορεία μπροστά στο τέρμα! Ναι, τότε θα λυπηθώ που θα βλέπω τις ομάδες με τα πλουσιότερα και πιο δημιουργικά ρόστερ της κατηγορίας, να τυραννιούνται ψάχνοντας μισό γκολ κόντρα στους επαγγελματίες καταστροφείς του θεάματος!


Από κει και πέρα, είδα επί μέρους θετικά κι αρνητικά, παρατηρώντας ωστόσο ότι οι Ενωσίτες το ‘παιξαν σωστά το παραμύθι τους περί «μισής» αποστολής, καθώς αν παρατηρήσει κάποιος, η ενδεκάδα με την οποία παρατάχθηκαν στο μεγαλύτερο διάστημα, ζήτημα να ‘χε 3-4 αλλαγές σε σχέση με την θεωρητικά βασική τους. Κι αν τέλος πάντων η ΑΕΚ είχε εκτός αποστολής έξι εν γένει βασικά στελέχη, η ΑΕΛ χωρίς Στεφανίδη, Αναστασάκο, Σουάνη, Μπλέντι, Ντερνίς και με Μουλόπουλο, Κοντοδήμο, Μελισσά, Αποστολίδη να μην χρησιμοποιούνται, τι ήταν, πλήρης; Απλά, η μόνη διαφορά είναι πως το ρόστερ της μιας είναι ορθόδοξο, που σημαίνει πως έχει και τους πιτσιρικάδες του και της άλλης ανορθόδοξο, με καμιά 30αριά… βασικούς!

Δεδομένων όλων των παραπάνω και με την βεβαιότητα ότι τόσο η ΑΕΛ όσο και η ΑΕΚ θα πρωταγωνιστήσουν στη φετινή Football League, δεν θα καθήσω να αναλύσω στην παρούσα φάση, τις περιπτώσεις που η μπάλα πέρασε εύκολα με μακρινή μπαλιά στην πλάτη των στόπερ των "βυσσινί" ή τις δυο τρεις ανολοκλήρωτες προσπάθειες που με λίγη προσοχή στην τελική πάσα, θα γίνοντας ευκαιρίες πρώτης γραμμής.

Μου αρκεί που είδα κι ένιωσα τον Παναγόπουλο άκρως ικανοποιημένο (όλα τα λεφτά το κρυμμένο του χαμόγελο στο γκολ, στο τελευταίο πλάνο του βίντεο), που σημαίνει πως απ' το συγκεκριμένο ματς ο προπονητής πήρε αυτό που ήθελε. Και είναι προφανές απ' τις επιλογές κι απ' τα λόγια του, ότι το πρώτο που ήθελε ήταν ν' αφήσει μια ενδεκάδα 70-75 μέσα και να τη δει να ανταπεξέρχεται στο ρυθμό και στην ομαδική τακτική. Το επιπλέον ευχάριστο φυσικά, είναι πως θα 'χει στο εξής και... τον πονοκέφαλό του, για την διαχείριση των πολύ καλών τερματοφυλάκων του, δεδομένης της κατάστασης στην οποία έδειξε να βρίσκεται ο Αθανασόπουλος, όπως φυσικά, θα 'χει και τον προβληματισμό του για την ποδοσφαιρική πάστα του Βερντού, που 'βγαλε πάλι γκολ και μάλιστα το καλύτερο ως τώρα.

Αν σ' όλα αυτά προστεθεί η επιστροφή στο AEL FC ARENA και η επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα με φιλάθλους και των δύο ομάδων, τότε λες πως το χθεσινό ήταν ένα πολύ καλό και χρήσιμο ποδοσφαιρικό απόγευμα για όλους.

Σήμερα να δούμε...

Υ.Γ. Καλά, για το πέναλτι στον Τσιλιγκίρη δε συζητάω... Μόνο κλαίω για τον συντοπίτη που δεν το 'δωσε!!!


2 σχόλια:

  1. " Η ενδεκάδα με την οποία παρατάχθηκαν στο μεγαλύτερο διάστημα, ζήτημα να ‘χε 3-4 αλλαγές σε σχέση με την θεωρητικά βασική τους". Οι 3-4 αλλαγές είναι ότι δεν έπαιζαν οι βασικοί Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Ανάκογλου, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Αραβίδης, Πλατέλας, Ανέστης. Οι επίσης βασικοί Μπακάκης και Γροντής έπαιξαν το τελευταίο 20λεπτο και έπαιξαν και 6 από την ομάδα των κάτω των 20. Αντικειμενική ενημέρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.facebook.com/tsoumbox.blogspot/posts/534822959983749?comment_id=535064846626227&offset=0&total_comments=5&notif_t=share_comment
      Υ.Γ. Ελπίζω να μην το έστειλες και πουθενά αλλού...

      Διαγραφή