23 Σεπ 2014

Αυτό όμως... "δε μου ήρεσε"!



Αξέχαστη ατάκα απ' το αφεντικό του Ζήκου στον αξέχαστο "μπακαλόγατο" κι ό,τι πρέπει για τίτλος σ' αυτό το κείμενο. Γιατί και σ' εμένα, όπως σε πολύ κόσμο απ' ότι αντιλαμβάνομαι, δεν... ήρεσε αυτή η κουβέντα που ξεκίνησε μετά τα φιλικά με ΑΕΚ και Παναχαϊκή, σχετικά με την συμφέρουσα ή όχι χρήση του AEL FC ARENA. Κι εξηγούμαι...


Αν είναι ποτέ δυνατόν να λαμβάνεται ως κριτήριο η παρουσία του κόσμου στα φιλικά με ΑΕΚ και Παναχαϊκή και το εν γένει κόστος τους. Αν δεν θέλεις να πας για οποιονδήποτε λόγο, να το πεις να το ξέρουμε. Αλλά όχι να ακούμε κι αστειότητες, που ο καθένας μπορεί να τις αισθανθεί έως και προβλητικές για τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΛ.

Εννοώ, πως είναι τουλάχιστον άστοχο να επικαλείται οποιοσδήποτε τον αριθμό των εισιτηρίων που κόπηκαν Τετάρτη 6 το απόγευμα, σε φιλικό αγώνα, ο οποίος μεταδίδονταν τηλεοπτικά και συνοδεύονταν από ρεπορτάζ που κραύγαζαν επί δύο μέρες πως ο αντίπαλος έρχεται "με μισή ομάδα"!

Εννοώ επίσης, πως αν πιστεύεις ότι θα κάνεις την πρωταγωνιστική πορεία που υπόσχεσαι, είναι ντροπή ν' αναρωτιέσαι αν θα προκύπτει μέσος όρος 3 ή 4 χιλιάδων εισιτηρίων, όταν ακόμη και σε μέτριες χρονιές, ακόμη και στη Football League, υπήρχε ένας σκληρός πυρήνας 3-4 χιλιάδων φιλάθλων στο Αλκαζάρ και 5-6 χιλιάδων στο AEL FC ARENA.

Αντιλαμβάνομαι βέβαια, πως με αριθμό εισιτηρίων διαρκείας μικρότερο απ' τον μισό της περσινής περιόδου, δικαιούται ίσως ο Βαγγέλης Πλεξίδας να έχει τις αμφιβολίες του. Η εικόνα όμως του Αλκαζάρ στο ματς με το Βόλο, ήταν εκείνη που έδειχνε την διαχρονική πραγματικότητα. Τα διαρκείας δείχνουν απλά την πρόσκαιρη, που οι αιτίες της βρίσκονται στην έλλειψη έμπνευσης, όπως είχα τονίσει και με άλλη αφορμή, αλλά ενδεχομένως και εμπιστοσύνης προς τις πρακτικές του προέδρου. Γι' αυτό έχει σημασία η διοίκηση να λαμβάνει σωστά όλων των ειδών τα μηνύματα και να αξιοποιήσει τα όπλα που έχει στα χέρια της.

Επιπλέον, είναι αλήθεια πως απ' το καλοκαίρι ως τώρα δεν είδα και καμιά καμπάνια της προκοπής για τα εισιτήρια. Ακόμα κι οι αφίσες που φαντάζομαι πως θα 'χαν βγει κάποια στιγμή, καλύφθηκαν πια απ' τις άλλες, τις αχρείαστες, των αγώνων!

Μιλάμε όμως για πράγματα, που έχουν ακόμη περιθώρια δραστικής βελτίωσης, αρκεί να γίνονται αντιληπτά τα λάθη. Αν όχι, δεν υπάρχει και ελπίδα, μέχρι τουλάχιστον να έρθει η ίδια η ομάδα να μαγνητίσει, αν μπορέσει, με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά της.

Και τώρα που είπα ομάδα... Όπως είδατε στο προηγούμενο θέμα του blog, τα Δένδρα ξαναέγιναν ένα κόσμημα, πιο λαμπερό κι απ' ότι ήταν (αν κρίνω απ' τη μορφή της εισόδου στη φωτογραφία). Επένδυσε λοιπόν ο Πλεξίδας σ' ένα προπονητικό κέντρο προδιαγραφών, στα "χαλιά" του οποίου θα βάζει να προπονείται κάθε εβδομάδα ένα (έστω και εγκληματικά υπεράριθμο) πλούσιο ρόστερ, με την φιλοδοξία να κάνει στους αγωνιστικούς χώρους διαφορά ανάλογη μ' εκείνη του κόστους του.

Σε ποιόν αγωνιστικό χώρο θα ψάχνει όμως αυτή τη διαφορά; Σ' αυτόν του Αλκαζάρ, που μόλις πιάσουν κι οι βροχές και γίνει κανένα ματς και του Τυρνάβου κοντά-κοντά, μόνο χειρότερος θα γίνεται (σ.σ. απ' ότι είναι τώρα, αφού απ' το ματς Τυρνάβου-Πιερικού είχε... θέματα); Η τεχνική υπεροχή έναντι των αντιπάλων, αλλά και η υπεροχή στην ποιότητα της προετοιμασίας, θα πάνε περίπατο απ' τη σέντρα κιόλας! Αντίθετα, οι γνωρίζοντες ξέρουν ότι το AEL FC ARENA σε 15 μέρες θα 'ναι "στρωμμένο" και δεν θα 'χει καμία σχέση μ' αυτό το τερέν που είδαμε την περασμένη εβδομάδα...

Εν ολίγοις, όχι μόνο δεν πείθομαι ότι μπορεί και να 'ναι κάπου συμφέρουσα για την ΑΕΛ η παραμονή στο Αλκαζάρ, αλλά μόνο απώλειες θα 'χει και για την ίδια την ομάδα, αλλά ακόμη και για το ταμείο της, αν συνυπολογίσουμε την μειωμένη προσέλευση του κόσμου τις βροχερές μέρες... Κι όλα αυτά, πρέπει να τα πει στον Πλεξίδα και κάποιος από μέσα κι όχι (σύμβουλοι και παρασύμβουλοι) να μένουν τρεις μέρες νηστικοί όταν δεν πεινάει ο πρόεδρος!!!

Στην τελική, για να το κλείνω, ένας επενδυτής πρώτα στήνει συνολικά το μαγαζί όπως πρέπει και δημιουργεί το πλαίσιο των συνθηκών και των προδιαγραφών κι έπειτα περιμένει τον πελάτη να διαβεί την πόρτα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου