4 Φεβ 2014

Ποτέ το... Σάββατο!


Το παρακάτω κείμενο έχει δύο σκέλη… Το πρώτο αφορά στοιχεία του ρεπορτάζ, που θα χρησιμεύσουν ως εισαγωγή, προκειμένου να περάσουμε στο δεύτερο, το σημαντικότερο, που είναι η από μέρους μου εκδήλωση έκκλησης προς το Δ.Σ. της ΑΕΛ, να μην πάει σε γενική συνέλευση υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, τόσο σύντομα όσο ευλόγως ζήτησε από την πλευρά του ο Βαγγέλης Πλεξίδας. Απ’ την αρχή λοιπόν…


Τα γεγονότα είναι πολλά, συνέβησαν σε λίγο χρόνο και σε μια προσπάθεια να τα παραθέσω όσο γίνεται πιο συνοπτικά, καταγράφω τα εξής:

Το τελευταίο 24ωρο η ΑΕΛ ακροβατεί πραγματικά σε τεντωμένο σχοινί, καθώς όπως εξ αρχής είχαμε επισημάνει, η αφορμή που δόθηκε με την πολυδιάστατη υπόθεση Κυριακίδη, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου σε διάφορα επίπεδα. Μετά λοιπόν απ’ όσα είχαν προηγηθεί απ’ την προπερασμένη Δευτέρα κι έπειτα από χθεσινήραδιοφωνική συνέντευξη του διευθυντή της ομάδας, Νίκου Γαλανακόπουλου, στην οποία επικαλέστηκε ηθικούς λόγους για την απόφαση αποπομπής του ποδοσφαιριστή, αφαιρέθηκε απ’ τον τελευταίο το δικαίωμα να αγωνιστεί και στο επίσης χθεσινό προπονητικό φιλικό με τους Αγ. Αναργύρους, ενώ κλήθηκε το απόγευμα στα γραφεία σε αναζήτηση μιας κάποιας λύσης, η οποία φαντάζομαι πως θα επέφερε και εκτόνωση. Κι ενώ οι πληροφορίες λένε πως δόθηκαν διευκρινήσεις και η συζήτηση έληξε σε κάποιου είδους συναινετικό κλίμα, επενέβη αντιπροσωπεία των Monsters, ζητώντας επιθετικά απ’ τον κ. Γαλανακόπουλο να δημοσιοποιήσει άμεσα τους πραγματικούς λόγους που προκάλεσαν την σχετική απόφαση του κ. Πλεξίδα, ειδάλλως να την ανακαλέσει. Η παρέμβαση αυτή, προκάλεσε με τη σειρά της, απολύτως φυσιολογικά κατ’ εμέ, τη νέα σημερινή ραδιοφωνική παρέμβαση του χρηματοδότη της ομάδας κ. Πλεξίδα (στην εκπομπή του Γιάννη Καλογιάννη στη Δ/Δ Κισσάβου), ο οποίος θεώρησε προσβλητική για το πρόσωπό του τη συγκεκριμένη εξέλιξη, μίλησε για τραμπουκισμούς, αναρωτήθηκε ποιος διοικεί την ομάδα κι αφού επανέλαβε πως θεωρεί ξένο σώμα τον Κυριακίδη, ζήτησε επιτακτικά από το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ να συγκληθεί γενική συνέλευση για το προσεχές Σάββατο 8 του μήνα, όπου θα ξεκαθαριστεί αν η βάση επιθυμεί ή όχι την παρουσία του στην ηγεσία της ομάδας. Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα της "Ελευθερίας" μιλάει για επενδυτικό ενδιαφέρον εξ Ιταλίας, το οποίο ωστόσο δεν έχει εκδηλωθεί με οποιαδήποτε επίσημη μορφή. Μέσα σ’ όλα αυτά και μετά το σημερινό ρεπό, ο Γιώργος Στράντζαλης θα ξεκινήσει αύριο να προετοιμάζει τους παίκτες του για τον κυριακάτικο κεκλεισμένων των θυρών αγώνα με τον Κεραυνό θεσπρωτικού.

Αυτά λοιπόν λέει εν τάχει το ρεπορτάζ, με το οποίο κατ’ ουσίαν περιγράφεται μια αλληλουχία λανθασμένων χειρισμών, ενδεχομένως απ’ όλες τις κατευθύνσεις, που είχαν όμως ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Τον Βαγγέλη Πλεξίδα να θέλει όχι τον Μάιο, ούτε με την μαθηματική κατάκτηση της ανόδου, ούτε τον Μάρτιο, ούτε καν στο τέλος αυτού του μήνα, αλλά σε τέσσερις μέρες, στις 8 Φεβρουαρίου, να κληθεί ο λαός, ήτοι τα μέλη του σωματείου που τον ανέδειξαν τον Αύγουστο με το 50% και με βραχεία κεφαλή, ν’ αποφασίσουν αν τον θέλουν ή όχι, ως μελλοντικό ηγέτη της ΑΕΛ.

Απ’ την πλευρά του, ασφαλώς κι έχει κάθε λόγο να το ζητάει και εξ αιτίας των γεγονότων, αλλά και γιατί φέρνει από τώρα στο τραπέζι ένα ζήτημα που ο μόνος που θέλει την πρόωρη συζήτησή του είναι ο ίδιος. Θεμιτά όλα αυτά απ’ την πλευρά του, αλλά εξίσου θεμιτό είναι να βάλουμε τα πράγματα κάτω και να δούμε ότι για την ομάδα, για τον σύλλογο ολόκληρο, θα ‘ναι εγκληματικό να συρθεί έτσι ξαφνικά, εν θερμώ και μέσα σε κλίμα έντασης κι αντιπαραθέσεων, σε μια τόσο κρίσιμη, αποφασιστική, αλλά και διλημματικού χαρακτήρα γενική συνέλευση. Έγιναν όλα όπως έγιναν το καλοκαίρι με το μαχαίρι στο λαιμό, ας μη γίνουν και τώρα με ακόμη χειρότερες χρονικές και άλλες προϋποθέσεις.

Γι’ αυτό ακριβώς κι έγραψα στην αρχή πως κάνω έκκληση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, να σταθεί επιτέλους απολύτως υπεύθυνα και ψύχραιμα απέναντι στις περιστάσεις και να καταδείξει στον κ. Πλεξίδα ότι η γενική συνέλευση είναι ένα όργανο που συγκαλείται εκτάκτως όταν εκείνο αποφασίζει και με αποκλειστικό γνώμονα το διαρκές καλό της ομάδας. Κι αυτό δεν γίνεται υπό το βάρος ενός σωρού σκιών... Αν το κατανοήσει, καλώς κι αν όχι, θα κριθεί και γι' αυτό!

Εξάλλου, ήδη είχε διαρρεύσει ότι γενική συνέλευση θα γίνει στις 13 του μήνα, την άλλη Πέμπτη, με άλλη βέβαια θεματολογία. Έστω... Η καθυστέρηση 5-6 ημερών είναι ικανή να προσφέρει και ψυχραιμότερη σκέψη και ευκαιρίες για ανεύρεση βαλβίδας εκτόνωσης, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή νηφαλιότητα και ωριμότητα επί της διαδικασίας και των τοποθετήσεων.

Κι εν τέλει, αν ο κ. Πλεξίδας φοβάται πως μπορεί να βγάλει την ομάδα κι έπειτα να δοθεί βορά στα σκυλιά, εξίσου θα πρέπει να τον ανησυχεί η πιθανότητα ανάληψης από μέρους του της μετοχικής ηγεσίας της ομάδας σχεδόν εκβιαστικά και στη βάση ενός (ενδεχομένως και άκυρου) διλήμματος. Στο φινάλε, η αγάπη και ο σεβασμός των ανθρώπων, αλλά και η έξωθεν μαρτυρία που τόσο φαίνεται πως τον απασχολεί, κερδίζονται κατά κανόνα σε βάθος χρόνου και βέβαια, σε καμία περίπτωση και με κανέναν τρόπο δεν επιβάλλονται!




4 σχόλια:

  1. Yπάρχει μία πληροφορία ότι ο Πλεξίδας έκανε λάθος και έστειλε το δελτίο του Τσεμπερίδη και του Καρακατσάνη εκπρόθεσμα στην ΕΠΟ και τώρα βγαίνουν άκυρα χωρίς να μπορούν να παίξουν μέχρι το καλοκαίρι.Ξέρεις τίποτα σχετικά Χρήστο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 'Η ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ - ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙ "ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΤΗΝ ΑΕΛ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΠΛΕΞΙΔΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΣ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΓΑΛΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΜΕΤΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΕΛ.ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΒΑΖΑΚΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΑΧΑΡΝΑΙΚΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΕ ΜΑΣ.ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΕΞΙΔΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mήπως ο αληθινός λόγος που φεύγει ο Κυριακίδης είναι ότι τους χάλασε καμμιά "δουλειά" με το στοίχημα και τα πήραν στο κρανίο Πλέξι και Γαλανακό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή