4 Νοε 2013

Με "πέντε" στο +5!!! (video)



Δεν είναι μόνο η δυναμική, τα πολλά γκολ και οι νίκες που μας κάνουν να χαμογελάμε! Είναι κυρίως η σωστή κι ωραία μπάλα που βλέπουμε απ' αυτή την ΑΕΛ, που από σήμερα άρχισε να χτίζει και βαθμολογικά τη διαφορά της απ' τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου. Αυτή τη φορά, ο πρώτος φίλαθλος που μου μίλησε μετά τη λήξη...


...με ρώτησε: "Ρε συ Χρήστο, όλες οι ομάδες τελικά στο ίδιο καζάνι βράζουν; Κανένας ανταγωνισμός"; Η απορία του φυσικά προέκυπτε απ' το γεγονός πως λίγο πριν οι "βυσσινί" είχαν στην κυριολεξία υποτάξει, μια ομάδα που τους ακολουθούσε στον πίνακα, σε απόσταση νίκης.

Απάντησα: "Σίγουρα όχι, αλλά έτσι τις κάνει η ΑΕΛ να φαίνονται"!

Τι ήταν όμως αυτό που έφερε την συγκεκριμένη "πεντάρα" κόντρα στον Πυρσό (όσα έφαγε κι η Πρέβεζα δηλαδή) και κυρίως, την εξαιρετική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου;

Πρώτα απ' όλα, θα πω, η συγκέντρωση των παικτών του Παναγόπουλου, που ερεθισμένοι απ' την βαθμολογική θέση της ομάδας των Γρεβενών, έπαιξαν το παιχνίδι τους όχι "κατα διαστήματα", αλλά σε ασταμάτητο κι επίμονο ρυθμό, τον οποίο φαινόταν πως απολάμβαναν. Ήταν ίσως η πρώτη φορά φέτος, που ένιωθαν ότι η προσπάθειά τους θα πάρει λίγη αξία κι απ' το αγωνιστικό status του ηττημένου.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, θα σχολιάσω πέντε συγκεκριμένα πράγματα, για να μην κουράζω με τα ίδια και τα ίδια... 

α) Η σοβαρότητα είναι αμφίδρομη στο αγωνιστικό τμήμα. Ο Παναγόπουλος ξεκίνησε ψιλοάρρωστο τον Μπλέντι (δεδομένων και των υπολοίπων απουσιών), δείχνοντας έτσι σε όλους πόσο υπολογίζει το ματς κι ο Μπλέντι έπαιξε για 60 λεπτά σαν μην χρειάστηκε το τελευταίο 48ωρο ούτε ασπιρίνη, β) Ο Σαββίδης δεν ξανοίγονταν επιθετικά, όπως συμβαίνει μοιραία με το Νεμπεγλέρα, με συνέπεια να επεμβαίνει τόσο έγκαιρα στη μπάλα, που να μην επιτρέπει καν στον αντίπαλο να αισθάνεται ότι υπάρχει περίπτωση να αναπτύξει αντεπίθεση που θα φέρει σε δύσκολη θέση την άμυνα, γ) Η απλότητα και η ηρεμία με την οποία οι "βυσσινί" ξεπέρασαν το τσαμπουκαλεμένο πρέσινγκ των φιλοξενουμένων στο πρώτο 10λεπτο, ήταν η μεγαλύτερη ως τώρα απόδειξη της ποιοτικής υπεροχής τους. Πιο μεγάλη κι απ' τον αριθμό των γκολ που 'χουν πετύχει, δ) Ο Βοσκόπουλος είχε κατά κανόνα καλύτερες τοποθετήσεις απ' ότι ο Ρούσσης στα έως τώρα ματς, δείχνοντας φυσικά την περισσότερη εμπειρία που κουβαλάει και ε) Θεαματικό γκολ σαν κι αυτό που πέτυχε και μάλιστα ως αρχηγός και στην εστία που του επέτρεπε να το πανηγυρίσει με τους οργανωμένους, ο Κυριακίδης πρέπει να το περίμενε 5-6 χρόνια!!!

Κατά τ' άλλα, να μην ξεχνάμε και τους λογαριασμούς:

  • Έξι στα έξι, ήτοι 18 βαθμοί, με τους δεύτερους ν' ακολουθούν πλέον 5 πόντους πίσω.
  • Τέρματα 24-2, ήτοι συντελεστής +22, με τον ανταγωνισμό των σκόρερς να αποβαίνει ως τώρα ευεργετικός για την ομάδα. Θυμίζω: Στεφανίδης 6 (+1 στο κύπελλο), Μπλέντι 6, Γκούρτσας 5 (+1 στο κύπελλο), Ρούσσης 2, Πλιάγκας 1 (+1 στο κύπελλο), Κυριακίδης 1 και τρια δώρο απ' τον Τηλυκράτη (σ.σ. στο κύπελλο σκόραραν επίσης οι Παπαϊωάννου, Νέμπε)!
Υ.Γ. Αναμονή τώρα ως την Τρίτη, για να μάθουμε οριστικά που θα γίνει ο αγώνας με τον Οικονόμο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου