5 Οκτ 2013

Κυνηγός ονείρων... (video)

Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη του Μπλέντι Μούτσα στην εκπομπή "Πάμε Γήπεδο" της TRT

Με 4 γκολ σε 2 αγώνες, είναι αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο της επικαιρότητας όχι μόνο για την ΑΕΛ, αλλά για ολόκληρη τη Γ' Εθνική. Ίσως και να πρόκειται για την αρχή της πραγματικής δικαίωσης στις συνειδήσεις του κόσμου, ενός ποδοσφαιριστή με χαρακτήρα που σπάνια συναντάς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο κι αναφέρομαι φυσικά στον Μπλέντι Μούτσα...



Όπως έχω ξαναγράψει, την αδυναμία μου σ' αυτόν τον παίκτη δεν την έκρυψα ποτέ, αλλά πρέπει να εξηγήσω και που οφείλεται, πέρα απ' τις αγωνιστικές του αρετές.

Είναι λοιπόν, που στα μάτια μου αντικατοπτρίζει την αυθεντικότητα των παικτών του '80. Εκείνων που δεν το έβαζαν κάτω, αλλά πάλευαν να καταξιωθούν στο ποδόσφαιρο για να βγουν απ' τη μιζέρια και να κερδίσουν την ίδια τους τη ζωή. Κι όχι εκείνων που το κυνηγάνε για να γίνουν αναγνωρίσιμοι, μήπως χτυπήσουν καμιά γκόμενα παραπάνω ή πρώτο τραπέζι στα κλαμπ της εποχής.

Κι επιπλέον, έχει να κάνει με την επιμονή του να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΛ, που την άγγιξε πολλές φορές ως κορυφαίος παίκτης του νομού, αλλά δεν του την έδιναν γιατί δεν είχε την υπηκοότητα. Εξακολουθούσε λοιπόν να λάμπει στα ερασιτεχνικά γήπεδα με τον Αμπελωνιακό ή τον Πυργετό, παρότι έβλεπε τα χρόνια να περνούν, αναγκάζοντάς τον να κάνει δυο δουλειές για να επιβιώσει...

Κι είναι εν τέλει και το περασμένο καλοκαίρι, που τον ρωτούσες τι θα κάνει κι απαντούσε πως θα περιμένει, γιατί έφτυσε αίμα να βάλει τα "βυσσινί" και θα 'ταν κρίμα να τα βγάλει τόσο άδοξα... Μακάρι η δικαίωση να περιλαμβάνει και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ σ' ολόκληρη τη Γ' Εθνική!

Τώρα, πως τον κατάφερα κι έκανα τη συνέντευξη (κι ας είναι πλέον στα 25 του, ένας εκ των τριων αρχηγών της ΑΕΛ), είναι άλλο θέμα, όπως άλλες είναι κι οι συνθήκες. Θα παρατηρήσετε ότι η λήψη και η τοποθέτησή μας στο κάδρο δεν είναι συμβατικά τηλεοπτική. Ήταν όμως η κατάλληλη για να αισθανθεί, οικεία, άνετα και να μιλήσει, πράγμα που κάνει φυσικά πολύ σπάνια.

Δεν τον ρώτησα, αλλά ίσως να 'ταν και η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη της ζωής του, για την οποία και τον ευχαριστώ! Κυρίως για την εμπιστοσύνη...




1 σχόλιο:

  1. Ο Μπλέντι ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον Πηνειό, μετά πήγε στον Πυργετό που τον έδωσε δανεικό σε Αμπελώνα και Τσαριτσάνη επειδή δεν μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει στην Δ' Εθνική, ενώ έχει το ρεκόρ ότι πήρε τρείς φορές πρωτάθλημα στο τοπικό της Λάρισας με Πυργετό, Τσαριτσάνη και Αμπελώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή