14 Οκτ 2013

Under Construction



Δεν ξέρω πόσοι το πείρατε χαμπάρι, αλλά η ιστοσελίδα www.aelfc.gr βρίσκεται προ των πυλών του διαδικτύου και θα 'ναι...



...όπως μαθαίνω, η νέα επίσημη ιστοσελίδα της πρώτης ομάδας της ΑΕΛ, ανεξάρτητα αν αυτή αγωνίζεται σε ερασιτεχνική κατηγορία όπως φέτος ή αν γίνει απ' του χρόνου ΠΑΕ, όπως όλοι ελπίζουμε να συμβεί, βάζοντας πλώρη για εκεί που θέλουμε πάντα να την καμαρώνουμε.

Περιττό να πω, ότι μετά τα μαθήματα που πήραμε όλοι μας φέτος (και ως ο άνθρωπος που επί των ημερών του στο γραφείο Τύπου είχε δημιουργηθεί προ 10ετίας σχεδόν η πρώτη ιστοσελίδα της ΑΕΛ), πως το "aelfc" είναι η ιδεατή επωνυμία για την συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Γιατί η ΑΕΛ, πριν και πάνω απ' όλα, δεν είναι ούτε μια μεγάλη ΠΑΕ, ούτε ένα ιστορικό σωματείο. Είναι η ιδέα που γεννήθηκε μέσα απ' την ίδρυση το 1964 ενός Football Club, η μοναδικότητά του οποίου είναι επί 5 δεκαετίες αξεπέραστη!

Με το καλό λοιπόν και γρήγορα... 

8 σχόλια:

  1. Πολύ σωστό το σχόλιο Χρήστο ,η Α.Ε.Λ. μια ποδοσφαιρική ομάδα και για αυτό δεν υπάρχει λόγος να δυσανασχετήσουμε με την ομάδα του μπάσκετ ,είναι περαστικοί από την κατηγορία οπότε κανένας λόγος να τους πάρουμε από τα μούτρα,πάνω από όλα κατανόηση .Όλοι ξέρουμε πως η πόλη ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Α στο ΑΕΛ σημαίνει Αθλητική. Η ομάδα δεν ονομάστηκε ΠΕΛ (ποδοσφαιρική) αλλά ΑΕΛ. Σίγουρα με κύριο στόχο την ανάδειξη του ποδοσφαίρου, κάτι που αφορά την πλειονότητα των σωματείων στη χώρα, αλλα με την υποχρεωση-στόχο να αναπτυξει-αναδείξει όλο και περισσότερα ΑΘΛΗΤΙΚΑ τμηματα τα οποία και θα λειτουργούν υπηρετωντας την ΑΕΛικη ιδέα: Την ιδέα της επαναστατικότητας, της αυτονομίας, της εντιμοτητας.
    Αντι λοιπόν να χαίρεστε που τόσοι και τόσοι άνθρωποι εδώ και δεκαετίες με μεράκι και όρεξη εργάζονται αναπτύσσοντας αθλητικά Τμήματα με το αλογο στο στήθος, ώστε ο οπαδός της ΑΕΛ να νιώθει οπαδός ενός ολοκληρωμένου Σωματείου το οποίο μπορεί να τον εκφράζει ιδεαλιστικά σε όσο το δυνατόν περισσότερες αθλητικές δραστηριότητες... Αντι να στηρίζετε αυτη τη προσπάθεια και να είστε έτοιμοι να βάλετε το λιθαράκι σας στην αναπτυξη του Σωματείου και της ΑΕΛικης Ιδέας μέσα απο το εθελοντισμό, τη προσφορά...
    Αντ'αυτου μειώνεται την ΑΕΛ στο επίπεδο ενός football club, αποδεχόμενοι ότι ο οπαδός της ΑΕΛ θα πρέπει να αναζητά σε αλλα σωματεία την έκφραση της... ΑΕΛικης Ιδέας σε αλλα αθλήματα (καλώς η κακως είμαστε και ένας λαός με παράδοση στον αθλητισμό γενικότερα και όχι απλα στο ποδόσφαιρο, πάντα ο ελληνας θα ασχολειται γενικοτερα με τον αθλητισμό σε κάθε μορφή του πρωτίστως λόγω ιστορικής ιδιοσυγκρασίας).
    Τα αστεια δηλαδη που ακουμε του τυπου:Ειμαι ΑΕΛ στο ποδόσφαιρο και... Τάδε στο μπάσκετ το οποίο πρωτίστως μειώνει απερίγραπτα την ιδέα ΑΕΛ!
    Φυσικά και είναι σωστό το site της ποδοσφαιρικής ΑΕΛ να λέγεται aelfc αφου η ΑΕΛ είναι μια πολύ ευρύτερη έννοια και θα πρέπει το ael.gr να ανηκει στο Σωματείο απο το οποίο πηγάζουν όλα τα Τμήματα.
    Κε Τσουμαρη είνια κρίμα να διαβάζουμε τέτοια άρθρα απο εσάς, όταν μάλιστα είσασταν παρόντας στην παρουσίαση των προϋπολογισμών των Τμημάτων του Σωματείου στη τελευταία ΓΣ, είδατε το μεράκι των ΑΕΛιστων που δουλευουν σε όλα τα Τμήματα του Σωματείου. Και αντι να στηρίξετε αυτη τη προσπάθεια και δημοσιογραφικά, κινείστε αντιθετα.... Λυπαμαι




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Λάρισα μπορεί να έχει και άλλα αθλητικά τμήματα ως ερασιτεχνική αλλά ο όταν ιδρύθηκε αυτό έγινε για ποδοσφαιρικούς λόγους και μόνο .Το όνομα και η αναφορά στο πελ δεν σημαίνει κάτι ,καμία ομάδα στην ελλάδα δεν έχει ποδοσφαιρικό όνομα γιατί αυτά είναι βρετανικά πρότυπα .Όλα αυτά όμως δεν έχουνε καμία σχέση με το μπάσκετ,ναι φυσικά η Λάρισα πρέπει να στηρίξει το μπασκετικό τμήμα αλλά αυτό θα γίνει όταν θα αποκτήσει ένα ενδιαφέρον ,αυτή η πόλη ζει και αναπνεύει τα τελευταία 50 έτη από το ποδόσφαιρο και μεγάλωσε με αυτό οπότε δεν γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη να γίνουμε μπασκετικοί .Ένα ενδιαφέρον φυσικά και θα το έχει η πόλη αλλά έως εκεί,άλλο Λάρισα κι άλλο Λάρισα μπάσκετ .Κυρίε Τσούμαρη τα σέβη μου για τα ρεπορτάζ σας,μια μεγαλύτερη συχνότητα στα άρθρα (κι όχι στα ρεπορτάζ) θα ήταν καλοδεχούμενη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Raouli δεν αναφέρομαι μόνο στο μπάσκετ αλλα στην ολότητα της ΑΕΛ ως σωματείο. Ούτως ή άλλως τα περισσότερα σωματεία δημιουργήθηκαν αρχικά με ένα τμήμα γυρω απο τα οποία αναπτύχθηκαν και άλλα.
      Πάντως όσον αφορά το μπάσκετ δεν νομίζω να υπάρχει στη παρούσα φάση κάτι πιο ΑΕΛικό από αυτό που συμβαίνει: Μια ομάδα νέων παιδιών τα οποία αγωνίζονται απο τα παιδικά Τμήματα μαζί, ανδρώνονται παίζοντας μαζί με το άλογο στο στήθος και μαζί τους ανδρώνεται και το τμήμα με καλές πορείες και ανόδους. Και δε νομίζω Χρήστο ότι χρειάζεται καμμιά νέα συγχώνευση, το Σωματείο γεννήθηκε με την αρχική συνένωση του 1964 και νέα Τμήματα δημιουργούνται σε αυτό όσο θα μεγαλώνει, νομίζω κάθε νέα συγχώνευση φαντάζει καταχρηστική και περισσότερο αλλοιωτικη παρά ευεργετική (όπως αποδείχθηκε).

      Διαγραφή
  4. Όπως φαίνεται οι απόψεις ποικίλουν, γι' αυτό επιτρέψτε μου να κάνω κι εγώ μια διευκρίνιση επί της δικής μου:

    Αν με ρωτήσουν τι ομάδα είσαι στο μπάσκετ ή στο στίβο, ΑΕΛ θα τους πω... Αυτό όμως δεν με κάνει να νιώθω το ίδιο που αισθάνομαι όταν λέω "είμαι ΑΕΛ", αναφερόμενος στην ποδοσφαιρική ομάδα! Για να είμαι ακόμη πιο ειλικρινής ως προς το συναίσθημα, ΓΣΛ έλεγα όσο υπήρχε, γιατί μ' αυτόν μεγάλωσα...
    Τη διαφορά θεωρώ ότι την κάνει ακριβώς ο ασπασμός της ιδέας που κουβαλάει η ΑΕΛ, η οποία γεννήθηκε με τη συγχώνευση ποδοσφαιρικών σωματείων, από παράγοντες που ονευρεύτηκαν το μεγαλείο της.
    Για την δημιουργία μεγαγενέστερα της ομάδας μπάσκετ ή βόλλεϊ, δυστυχώς δεν έγινε ποτέ κάτι αντίστοιχο, ώστε να δημιουργεί και την ανάλογη αύρα στον κόσμο. Με την ευκαιρία, θυμίζω πως ήμουν θιασώτης της συγχώνευσης που έγινε προ λίγων ετών, με την προϋπόθεση ότι θα συμμετείχαν εκτός της ΑΕΛ και του ΓΣΛ, η Ολύμπια και άλλα σωματεία.
    Μακάρι η μπασκετική και κάθε άλλη ΑΕΛ, να με πάρει στην πορεία εξ' ολοκλήρου μαζί της, μιλώντας όχι μόνο στην λογική, αλλά και στην ψυχή μου.
    Πανάξιοι όσοι το προσπαθούν και υπ' αυτή την έννοια, δεν θα πάψω ποτέ να είμαι στο πλευρό τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψύλλους στα άχυρα ψάχνουμε μου φαίνεται. Είμαι σίγουρος ότι οι μπασκετικοί δεν θα ασχοληθούν και τόσο με το συγκεκριμένο θέμα. Αλλά μου προξενεί απορία και μάλιστα μεγάλη, γιατί κάποιοι απέναντι από τους μπασκετικούς προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα, βάλοντας κατά του μπάσκετ γενικότερα. 50 χρόνια ποδοσφαιρική πόλη η Λάρισα; Μάλλον δεν ζείτε σε αυτήν την πόλη αγαπητοί μου, που ήταν είναι και θα είναι και ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Λάρισα μπασκετική πολη ? από πότε ? τι έχει να επιδείξει το μπάσκετ στην πολη και τι το ποδοσφαιρο σε τιτλους αλλα και αθλητες? όπως και να το κανουμε δεν βγαινει πως να το κανουμε τωρα,άλλωστε αν καποιος δικαιουται να μιλά για μπασκετ στη Λάρισα αυτός είναι ο ΓΣΛ ,καμία ΑΕΛ ποτέ δεν υπήρξε στον μπασκετικό χάρτη ,κάτι χθεσινό είναι το μπάσκετ για την ΑΕΛ μην τρελαθούμε κιόλας, σε όποιον κι αν μιλήσεις για Λάρισα Βαλαώρας Θανάσης και Ιπποκράτης θα σου πει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. AEΛ βορράς -1- μου φαίνεται ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται... Φυσικά η ιστορία του μπάσκετ της Λάρισας είναι ο ΓΣΛ. Δεν θα τα κάνουμε όλα βυσσινί με το ζόρι σε αυτήν την πόλη. Από εκεί και πέρα πάμε να πόύμε παίκτες. Σ-Π-Α-Ν-Ο-Υ-Λ-Η-Σ. Τέλος. Θες και άλλους; Σταυρόπουλος, Ντικούδης.... Αν θες κι άλλους καληνύχτα ζωή. Θες να σου πω ότι ο Κεραυνός Λάρισας στους Έφηβους έχει κατακτήσει πανελλήνιο πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιώς; Θες να σου θυμήσω ότι έχουν περάσει ξένοι από τη μπασκετική Λάρισα όπως ο Ορτίθ, ο Μάξεϊ, ο Ντούμας, ακόμη ακόμη και ο Κις ο Γουόλς... Αλλά με το ζόρι δεν γίνεται να σε πείσει κανείς για τα... αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή