24 Οκτ 2013

Εκεί που η ευθύνη και οι θεσμοί επιβάλλουν...


Διαβλέποντας ένα επικοινωνιακό μπάχαλο, ικανό να δυναμιτίσει την ροή σημαντικών εξελίξεων στις τάξεις της ΑΕΛ, οφείλω να αναζητήσω ξεκάθαρες θέσεις και ευθύνες εκεί που οι θεσμοί το επιβάλλουν, δηλαδή στη διοίκησή της. Το θέμα έχει ως εξής...


Ξεκινώντας την σημερινή ραδιοφωνική μου εκπομπή και περιφερόμενος στο διαδίκτυο, πέφτω πάνω σ' ένα δημοσίευμα του Αποστόλη Τριανταφύλλου, που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο Πηλαδάκης, διαβλέποντας τις κινήσεις της Ερασιτεχνικής να σκαλίσει δικαστικά το ζήτημα της εκκαθάρισης, ζήτησε μεν να συναντηθεί με το Δ.Σ. προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους που καθυστέρησε η διαδικασία, αποκλείοντας όμως όσα μέλη της μετείχαν και στη διοίκηση Γραβάνη!

Πήρα φόρα κι άρχισα λοιπόν, λέγοντας μέσες άκρες - απευθυνόμενος στην πλευρά Πηλαδάκη - τα εξής:

Επειδή θεωρώ πως ο Αποστόλης δεν μπορεί να 'γραψε στην τύχη και ανεύθυνα κάτι τέτοιο, αν κύριε Πηλαδάκη θέλετε να λέτε πως πάνω απ' όλα είναι η ΑΕΛ, τότε οφείλετε να βάλετε στην άκρη προσωπικές έριδες και εγωϊσμούς, λαμβάνοντας υπόψη σας ότι απέναντί σας βρίσκονται εκλεγμένα στελέχη του σωματείου κι όχι τα πρόσωπά τους, εκ των οποίων άλλα μπορεί να αποδέχεστε κι άλλα όχι. Ποιός σας ρώτησε; Όπως επί των ημερών σας εκπροσωπούσατε την (ΠΑΕ) ΑΕΛ, χωρίς να δίνεται λογαριασμό στον συνομιλητή για τις προσωπικές απόψεις σας, έτσι και σήμερα αυτά τα στελέχη είναι η ΑΕΛ και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να αποκλείεται κανέναν, όταν θέλετε να συνομιλείτε με την ομάδα.

Και να ξέρετε - είπα επίσης - πως τα ίδια αυτά στελέχη, στην προ ημερών γενική συνέλευση, κατηγορήθηκαν από μέλη του ίδιου τους του σωματείου, ότι για εγωϊστικούς λόγους δεν επανέρχονται για να θέσουν εκ νέου ζήτημα διαπραγμάτευσης μαζί σας για το γήπεδο. Κι είναι τα ίδια στελέχη που μετά απ' αυτό και μετά από εντολή της ίδιας γενικής συνέλευσης, την επόμενη κιόλας μέρα, συναντήθηκαν με τον Τσακμακίδη για να δουν το θέμα...

Επιτέλους - κατέληξα - όσοι βάζουν πραγματικά πάνω απ' όλα την ΑΕΛ, δεν την υπερβαίνουν στο όνομα ατομικών συμφερόντων ή τακτικών, όταν έρχεται η ώρα να κάνουν πράξη τον λόγο τους!

Κοιτάξτε όμως, ότι με το που τελειώνω το σχόλιό μου, μου 'ρχεται πεσκέσι, σε ηλεκτρονική (άρα και αυταπόδεικτη) μορφή προσωπικού μηνύματος, μια διάψευση του δημοσιεύματος με σοβαρή, πολύ σοβαρή, πάρα πολύ σοβαρή υπόσταση, την οποία φυσικά μετέφερα στους ακροατές χωρίς λεπτομέρειες, γιατί ήθελα να διερευνήσω αμέσως μετά το τέλος της εκπομπής την πηγή της παρεξήγησης.

Επειδή υποψιάζομαι όμως ότι θα μου πάρει χρόνο και μη θέλοντας να εκθέσω - ενδεχομένως και άδικα - πρόσωπα ή καταστάσεις, σπεύδω μ' αυτό το κείμενο να ξεκαθαρίσω πριν απ' όλα, πως υποψιάζομαι βάσιμα ότι και ο Αποστόλης άντλησε την πληροφορία του από πηγή με σοβαρή, πολύ σοβαρή, πάρα πολύ σοβαρή υπόσταση.

Ως εκ τούτων, απευθύνομαι ευθέως προς το Δ.Σ. της (Ερασιτεχνικής) ΑΕΛ, δηλαδή προς το μοναδικό όργανο που μπορεί θεσμικά να εκπροσωπεί την ομάδα και να συνομιλεί σ' αυτό το επίπεδο με τον κάθε Πηλαδάκη (πόσο μάλλον για σοβαρά ζητήματα σαν κι αυτό της εκκαθάρισης), προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο, να ενημερώσει υπεύθυνα τον κόσμο για τη στάση του Πηλαδάκη απέναντί του κι απέναντι στην ομάδα στο συγκεκριμένο ζήτημα και φυσικά, να διερευνήσει και αν χρειάζεται ν' αναλάβει έμπρακτα ευθύνη γι' αυτό το μπάχαλο.

Επιτέλους, ας γίνει κατανοητό πως αν είναι κάτι απ' το οποίο έχουμε ανάγκη όλοι μας και κυρίως η ίδια η ΑΕΛ, είναι η μια και μοναδική αλήθεια, τουλάχιστον επί των γεγονότων. Γιατί μόνο η αλήθεια οδηγεί με ασφάλεια στο επιθυμητό, που στην προκειμένη περίπτωση είναι σαφές:

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!!

Κι όποιος δυναμιτίζει μια τέτοια προοπτική, είτε είναι ο Πηλαδάκης είτε οποιοσδήποτε άλλος με σοβαρή, πολύ σοβαρή, πάρα πολύ σοβαρή υπόσταση σ' αυτή την ιστορία, οφείλει να αντιληφθεί ότι η στιγμή δεν σηκώνει ούτε ελαφρότητες, ούτε νάζια, ούτε εγωϊσμούς, ούτε προσωπικές στρατηγικές...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου