10 Σεπ 2013

Καλώς την κι ας άργησε...


Το σημερινό τηλεοπτικό ρεπορτάζ της ΑΕΛ στην TRT


Η ένταση με την οποία διατυπώθηκε εξ' αρχής απ' την "αρχαιοτέρα" και η έκταση που πήρε στη συνέχεια, το θέμα της περιβόητης άδειας του Αλκαζάρ, μου επιτρέπει να πω με σχετική βεβαιότητα ότι γίνεται "πολύ κακό για το τίποτα". Κι ο λόγος είναι απλός...


Υπάρχει έστω ένας που να φαντάζεται ότι δεν θα δοθεί άδεια χρήσης στο Αλκαζάρ για έδρα της ΑΕΛ στη Γ' Εθνική και του Τυρνάβου στη Β', αλλά θα διεξάγονται κανονικά αγώνες των συγκεκριμένων κατηγοριών (με όλο το σεβασμό) σε Τσαριτσάνη, Αγιά, Αμπελώνα, Πυργετό, Τερψιθέα, Νεοκαισάρεια, Πεντάλοφο, Δομοκό ή η περσινή Επανομή στη FL και δε συμμαζεύεται; Αστεία πράγματα!!!

Να τι συμβαίνει λοιπόν, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να μην τρομοκρατούνται τσάμπα οι φίλοι των εμπλεκόμενων ομάδων...

Πριν την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου, στα γήπεδα που έχουν δώσει παραχωρητήρια χρήσης σε πρωταθλήματα Εθνικών κατηγοριών, γίνεται αυτοψία απ' την τοπική Αστυνομική Διεύθυνση. Με βάση την αυτοψία, η Α.Δ. συντάσσει έκθεση την οποία αποστέλλει στις αρχές των γηπέδων και κοινοποιεί στις διοργανώτριες και στις ενδιαφερόμενες ομάδες.

Στην περίπτωσή μας, που η διοίκηση της ΑΕΛ δεν είχε μυαλό (τι να πρωτοκάνει) ώστε να πιέσει να γίνουν όλα νωρίτερα και η διοίκηση του Τυρνάβου δεν είχε ξαναμπλέξει με ΕΑΚ, η Α.Δ.Λάρισας θυμήθηκε να διενεργήσει αυτοψία μόλις το περασμένο Σάββατο!

Συνέταξε λοιπόν ως οφείλει την σχετική έκθεση αυτοψίας με βάση τις προδιαγραφές Super League που έχει στα χέρια της από τριετίας, όταν η ΑΕΛ έπαιζε στη μεγάλη κατηγορία κι είχε έδρα το Αλκαζάρ. Αυτό εξηγεί κατ' αρχήν, γιατί στην έκθεση γίνεται αναφορά για απουσία καμερών και τα λοιπά, λες και ο Ρήγας Φερραίος δεν παίζει στο Βελεστίνο ή η Πρέβεζα στην Πρέβεζα, γιατί δεν έχει κάμερες!

Λοιπόν, για να μιλήσουμε επί της ουσίας, με βάση τις προδιαγραφές που απαιτούνται για Football League και δευτερευόντως για Γ' Εθνική, όπου επί της ουσίας είναι ανύπαρκτες, το ζήτημα που προκύπτει στο Αλκαζάρ και αποκτά περαιτέρω διάσταση λόγω των γεγονότων της περασμένης Κυριακής, έχει να κάνει με τις συνθήκες ασφαλούς υποδοχής των φιλοξενουμένων φιλάθλων.

Εν ολίγοις, αυτό που επιδιώκει η Αστυνομία είναι να πάνε η οργανωμένοι της ΑΕΛ στις θέσεις που είχαν προ τριετίας και να μένει κενή η "1", για να μπαίνουν στο περιχαρακωμένο κομμάτι της οι φιλοξενούμενοι, έχοντας ασφαλή πρόσβαση απ' το βοηθητικό. Κοντά σ' αυτό, θα γίνουν και επισημάνσεις για να ξαναγίνει αυτό το κομμάτι της "1" κλουβί, καθώς και 2-3 ακόμη ενέργειες, προκειμένου κι η Α.Δ. να έχει τυπική κάλυψη μη της φορτώσουν ευθύνες που δεν είναι διατεθειμένη να πάρει.

Μόλις γίνουν αυτές οι κινήσεις, τότε θα δούμε για ποιο "Σοκ, κλείνει το Αλκαζάρ" και λοιπά εξωφρενικά που άκουσα ή διάβασα σήμερα, μαζί με έναν σωρό από σενάρια που τρέχα γύρευε αν και κατά πόσο μπορούν να στέκουν, έστω κι αν δόθηκαν αφορμές με επιστολές σε υπουργούς και διάφορα άλλα...

Για μια ακόμη φορά οι ομάδες θα τρέξουν να τα 'χουν όλα κατά το δυνατόν εντάξει, για να μπορεί ο Τύρναβος να φιλοξενήσει την Κυριακή τους οπαδούς του Ηρακλή (τυχερό κι αυτό, χάθηκαν τόσες και τόσες ομάδες χωρίς κόσμο ούτε στα εντός;) και η ΑΕΛ την άλλη εβδομάδα τους πολυπληθείς Πρεβεζιάνους! 

Αν δεν τα κάνουν, δεν θα υπάρξουν φιλοξενούμενοι. Όχι ότι δεν θα δοθεί άδεια να γίνει αγώνας με κόσμο, στο γήπεδο που μόλις προ τετραετίας φιλοξένησε ευρωπαϊκό ματς κι όμοιό του δεν υπάρχει άλλο στην κατηγορία...


Φυσιολογικά, όποιος έχει στοιχειώδη εμπειρία κι έχει παρακολουθήσει την πάγια τακτική της Α.Δ.Λάρισας σ' αυτά τα ζητήματα, κάθε άλλο παρά ξαφνιάστηκε απ' αυτή την εξέλιξη. Μιλάμε για την ίδια Α.Δ. που έβαλε την ΑΕΛ υπό την απειλή ανάκλισης της άδειας, να σηκώσει μισό μέτρο "πλέξι γκλας" στο AEL FC ARENA, την ώρα που στο "Καυταντζόγλειο" δεν έχει καν κάγκελα, ενώ στην Ξάνθη καβαλάς τις διαφημιστικές πινακίδες και δίνεις χειραψία στον επόπτη!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου