8 Αυγ 2013

Όσα είπε ο Λυράκης στο Tsoumbox...

Ακούστε εδώ το ηχητικό του μεγαλύτερου μέρους της ωριαίας συνέντευξης του Νίκου Λυράκη στο ραδιόφωνο της TRT (95.1)


Μετά από πρέσινγκ ημερών, τελικά κατάφερα κι έφερα τον Λυράκη έστω και τηλεφωνικά, μπροστά σε μικρόφωνο. Ίσως αυτή να ‘ταν η τακτική του, αλλά για μένα αυτή ήταν η δουλειά μου! Παρακάτω, θα μπορέσετε να διαβάσετε με δικά μου λόγια (που καιρός για απομαγνητοφώνηση) τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του πρώην γ.δ. της ΠΑΕ ΑΕΛ, για όλα όσα θεωρώ ότι έπρεπε να μιλήσει, πριν έρθει η ώρα της κρίσης για την πρότασή του στη γεν. συνέλευση της Ερασιτεχνικής. Δείτε λοιπόν στο κείμενο, αλλά κι ακούστε…


…από το σχετικό link (που ανέβηκε από συναδέλφους που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την διαδικασία) όσα ειπώθηκαν και βγάλτε συμπεράσματα όλοι και κυρίως όσοι από σας ανήκετε στο εκλεκτορικό σώμα των μελών της Ερασιτεχνικής.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: Αντιλαμβάνομαι τα ερωτήματα και τις απορίες του κόσμου για το παρελθόν μου στην ΑΕΛ και δεσμεύομαι, εάν επιλεγεί η πρότασή μου και επανέλθω στα πράγματα της ομάδας, να δώσω μια συνέντευξη αποκλειστικά για το συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα πάντα και να μην επανέλθουμε ποτέ εκεί. Φοβάμαι πως αν το κάνω τώρα θα αναλωθούμε σε συζήτηση γύρω από εκείνα τα γεγονότα και θα χάσουμε το δάσος, που είναι το πλάνο για το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Εκεί θα εκφράσω την άποψή μου για όσα συνέβησαν προ 5ετίας, γνωρίζοντας ότι μόνο αν πείσω τον κόσμο και κερδίσω την εμπιστοσύνη του, θα μπορώ να υπολογίζω στην επιτυχία αυτού του νέου εγχειρήματος. Έτσι κι αλλιώς, όποιος κι αν επιλεγεί, θα βρίσκεται επί έναν χρόνο υπό τον διαρκή έλεγχο της Ερασιτεχνικής, καθώς δεν υπάρχει καμία τυπική εγγύηση ότι αυτός που θα τρέξει φέτος την ομάδα θα έχει και τον έλεγχο της αυριανής ΠΑΕ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ: Πρόκειται για εταιρεία αθλητικού marketing, με έδρα το Λονδίνο, η οποία εκπονεί και μέσω ομάδων κάποια πρότζεκτ σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο. Ουσιαστικά προσφέρει οργανωτικές δομές και τεχνογνωσία, αποβλέποντας στην προώθηση προϊόντων σημαντικών και ποικίλων επιχειρήσεων με διεθνή δράση, τις οποίες και εκπροσωπεί. Δεν εκπροσωπεί ποδοσφαιριστές, όπως κάποιοι ίσως να νομίζουν. Βασικό κομμάτι σε όλα της τα πρότζεκτ είναι η ανάπτυξη αθλητικών σχολείων, αυτό που στην προκειμένη περίπτωση λέμε ακαδημίες. Εν ολίγοις, πρόκειται για μια πρόταση που χρηματοδοτείται ανάλογα με τις ανάγκες και την πρόοδό της κι αφορά όλο το ποδοσφαιρικό κομμάτι της ΑΕΛ κι όχι μόνο την αντρική ομάδα. Ωστόσο, το όνομά της θα το μάθετε στην ανάγνωση της πρότασής μας κατά τη γενική συνέλευση, γιατί δεν θέλω να παρερμηνευτεί ό,τι ενδεχομένως συμπεράνει κανείς ανιχνεύοντας μόνος του την ιστοσελίδα της. Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής διαθέτει τα άτομα με την απαιτούμενη γνώση και σοβαρότητα, προκειμένου να μεταφέρει στα μέλη όλα όσα ξέρει και πρέπει όλοι να γνωρίζουν, για μια πρόταση που αφορά ένα ολοκληρωμένο πρότζεκτ και όχι την ύπαρξη ενός μεγάλου οικονομικού παράγοντα που θα δίνει συνεχώς χρήματα χωρίς να τον ενδιαφέρει ή ανεξάρτητα απ’ το που πηγαίνουν και γιατί.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ: Η ΑΕΛ ξέρω πολύ καλά ότι έχει τη δυναμική να αξιοποιήσει μια τέτοια προσπάθεια όσο λίγες ομάδες στην Ελλάδα. Για παράδειγμα κι άλλοι πήγαν σε τελικούς κυπέλλου αλλά δεν τα κατάφεραν… Ξέρουν μάλιστα και οι ίδιοι οι Άγγλοι για ποια ομάδα μιλάμε, καθώς λόγω της γνωριμίας μας και για όσο βρισκόμουν στο παρελθόν στη διεύθυνσή της, παρακολουθούσαν τις επιτυχίες της. Μιλάμε λοιπόν για ένα πλάνο το οποίο έχει ως στόχο η ΑΕΛ σε μια 5ετία, να βρίσκεται εκεί που την άφησα τον Μάρτιο του 2008. Και ναι, έχω απωθημένο γιατί έφυγα χωρίς να προλάβω να δω την ομάδα εκεί που πίστευα ότι μπορεί να φτάσει μετά από 4 χρόνια σκληρής δουλειάς, η οποία κάπου νιώθω πως πήγε στράφι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Αντιλαμβανόμενος πλήρως την ιστορική ευθύνη που έχει αυτή τη στιγμή το Δ.Σ., ομολογώ πως έχω αρκετές ενστάσεις. Ίσως γιατί προσωπικά δεν περίμενα τόσο ενδιαφέρον για την ομάδα και μάλιστα, από τόσες και όλων των ειδών τις κατευθύνσεις. Δεν θέλω λοιπόν να μπω ούτε σε προεκλογική διαδικασία, ούτε πολύ περισσότερο σε διαδικασία πλειστηριασμού. Γι’ αυτό ακριβώς και θεωρώ πως το σωστό είναι να μην είναι παρόντα στο χώρο της συνέλευσης τα πρόσωπα των υποψηφίων, παρά μόνο οι καταγεγραμμένες απόψεις τους. Εκτιμώ πως αν είμαστε εκεί, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μη γίνει ουσιαστική κουβέντα για τις προτάσεις μας, αλλά για οτιδήποτε άλλο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ: Είμαι κατά 50% έτοιμος σ’ ότι αφορά το αγωνιστικό τμήμα που απαιτείται για να αλλάξει άμεσα η ομάδα κατηγορία και να συνεχίσει με πρωταγωνιστικούς στόχους. Σ’ αυτό το πλάνο είναι αυτονόητο το λαρισινό στοιχείο, που έτσι κι αλλιώς στην παρούσα φάση ευνοεί το εγχείρημα από πολλές απόψεις. Ακόμη και αυστηρά οικονομικά να το δείτε, μπορείτε ν’ αντιληφθείτε τη διαφορά. Από κει και πέρα, ενώ στο παρελθόν είχαμε μια ομάδα που εκβιαζόταν απ’ τις καταστάσεις να διεκδικεί κάθε μέρα και υψηλότερους στόχους, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε διαρκή μεταγραφική αναζήτηση, σήμερα έχουμε διαφορετικές συνθήκες και στον σύλλογο και στην εποχή. Μας δίνεται λοιπόν η δυνατότητα μέσω και της ουσιαστικής οργάνωσης των Ακαδημιών, να δούμε διαφορετικά τα πράγματα. Αν θέλετε κι εγώ προσωπικά έχω λόγους να αντιλαμβάνομαι διαφορετικά τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΛ θα αναπτύξει πλήρως τη δυναμική της. Για το προπονητήριο έχω μπει ήδη σε μια διαδικασία ανεύρεσης λύσης και νομίζω πως δεν θα ‘χουμε πρόβλημα, ενώ σ’ ότι αφορά στην έδρα, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό απ’ όλες τις πλευρές ότι στο τραπέζι δεν πρέπει να κάτσουν για να βρουν λύση ο Λυράκης με τον Πηλαδάκη, αλλά η ΑΕΛ με την «Γήπεδο Λάρισας»! Η ΑΕΛ έχει δικαίωμα απάνω σ’ αυτό το γήπεδο που λέγεται «AEL FC ARENA» και δεν μπορεί κανείς να της το αφαιρέσει…

*Κλείνοντας να πω κωδικοποιημένα ότι:

-Καμία πρόταση δεν κατατέθηκε εγγράφως μέχρι στιγμής στην Ερασιτεχνική… Ή μάλλον μια, που όπως αναμενόταν απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους.
-Ο Αλεξανδρής έχει αποσυρθεί γιατί δεν… προλαβαίνει τις προθεσμίες!
-Ο Παναγιώτης Κιούσης και οι συνεργάτες του διαψεύδουν κάθε αναφορά που τους θέλει να ‘χουν έρθει σε συμφωνία με την πλευρά Πλεξίδα, με τον οποίο δεν κρύβουν πως είχαν χθες συνάντηση.
-Άντε να δούμε τι θα πει κι ο Πλεξίδας…


Υ.Γ. Το κείμενο που θα διαβάσετε πατώντας εδώ, θα ‘ναι χρήσιμο και την επόμενη μέρα της ψηφοφορίας!

2 σχόλια:

  1. ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΤΟΝ ΛΙΡΑΚΗ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2008 ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ.ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ίδιος στην επιστολή απόσυρσης ενδιαφέροντος http://www.sportlarissa.gr/index.php/el/ael/71-protoselido-ael/396-i-epistoli-aposyrsis-tou-nikou-lyraki δεσμεύτηκε να μιλήσει κι ελπίζω όντως να το κάνει σ' εμένα...

      Διαγραφή