1 Αυγ 2013

Ψήφο με θέσεις κι όχι με... υποθέσεις!



Δείτε εδώ, εδώ και εδώ, τα τηλεπτικά ρεπορτάζ των τριων τελευταίων ημερών για την ΑΕΛ, όπως μεταδόθηκαν απ' τα δελτία ειδήσεων της TRT

Υπό προϋποθέσεις, η 1η Αυγούστου 2013 μπορεί μελλοντικά να αναφέρεται μεταξύ των ημερομηνιών που χάραξαν την ιστορία της ΑΕΛ. Γι' αυτό ακριβώς, ενώ θα μπορούσα να μείνω σ' όσα μέχρι στιγμής έχω αναφέρει ως προαπαιτούμενα για την επιτυχία της νέας διοίκησης στην Ερασιτεχνική, νιώθω την ανάγκη να κάνω ένα βήμα παραπέρα, προσπαθώντας να προσεγγίσω το χάρτη των σημερινών εκλογών της...



Μόνο έτσι άλλωστε θα είμαι συνεπής απέναντι στην δεδηλωμένη πεποίθησή μου πως η αλήθεια του καθενός μας και η ειλικρινής άποψη, μπορούν να φέρουν στις τάξεις των "βυσσινί" την πολυπόθητη ενότητα. Γιατί μόνο αν γνωρίζουμε τις διαφορές μας, μπορούμε και να τις υπερβούμε, ώστε να κοιτάξουμε κατάματα τον προορισμό, που δεν είναι άλλος απ' τη μια και μοναδική ομάδα της καρδιάς μας.

Έτσι, θα προσπαθήσω να πω κάποια πράγματα με τ' όνομά τους, αλλά χωρίς ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσω ονόματα (!), μήπως και καταλάβουν ορισμένοι ότι στην δεδομένη χρονική συγκυρία τα πρόσωπα παίζουν δευτερεύοντα ρόλο. Το κοντέρ πρέπει να μηδενίσει και να ξεκινήσει μια προσπάθεια απ' την αρχή, δίχως βαρίδια κάθε είδους απ' το κοντινό ή πιο μακρινό παρελθόν.

Σήμερα λοιπόν δημοσιεύτηκαν 16 ονόματα υποψηφίων, που θα 'ναι όμως περισσότεροι, καθώς δικαίωμα κατάθεσης υποψηφιότητας έχουν όλα τα τακτοποιημένα μέλη, ως και πριν την έναρξη της γενικής συνέλευσης. Αυτό σημαίνει πως και άλλα στελέχη της απερχόμενης διοίκησης και του απερχόμενου προεδρείου, θα μπουν στη διαδικασία...

Μ' αυτό το δεδομένο, είναι προφανές πως σχηματίζονται δυο πόλοι, γύρω απ' τους οποίους και θα τρέξουν οι εξελίξεις. Κρίνοντας απ' την σύνθεσης της... 16άδας, προκύπτουν δυο "ανεξάρτητοι", με τους υπόλοιπους να στηρίζουν μέσες-άκρες την μια εκ των δύο τάσεων, η οποία φαίνεται να εκφράζεται στο πρόσωπο του προσφάτως παραιτηθέντος στελέχους, που εν πολλοίς προκάλεσε στο σωματείο και τις εξελίξεις του τελευταίου 1,5 μήνα.

Πριν την έναρξη των εργασιών είμαι σχεδόν βέβαιος πως θα προκύψει και η δεύτερη τάση, η οποία εκφράζεται στο πρόσωπο του απερχόμενου προέδρου, ο οποίος ξεκαθάρισε πάντως πως δεν πρόκειται να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία.    

Κάθε μια πλευρά έχει κάτι να καταλογίσει στην άλλη... Ο μεν ισχυρίζεται πως ο δε δεν πήγαινε από νωρίς σε κανονικές εκλογές, όπως του ζητήθηκε, για να μη χάσει την ισχύ της καρέκλας κι ο δε λέει πως "έπεσε" βάσει σχεδίου, επηρεασμένου απ' τις βουλές τρίτων, που 'χουν συμφέρον να ανατρέψουν έστω και έμμεσα τον συσχετισμό δυνάμεων στον σύλλογο.

Κρίμα, γιατί πρόκειται για παιδιά που 'χουν αποδείξει πως εκτός από αγάπη για την ΑΕΛ και παρά τις όποιες αδυναμίες τους, διαθέτουν οργανωτικές ικανότητες, αλλά και επίπεδο αντίληψης της απειρίας τους, πράγμα πολύτιμο. Κι ακόμη πιο κρίμα, γιατί οι παραπάνω κουβέντες ακούγονται ακόμη και τώρα, που η ομάδα έχει όσο ποτέ ανάγκη από θέσεις κι όχι από... αντιθέσεις!

Γράφω λοιπόν σήμερα επ' αυτού, γιατί νιώθω την ανάγκη να πω πως στις σημερινές εκλογές είναι αδήριτη ανάγκη ν' ακούσουμε τους υποψηφίους, απ' τα πηγαδάκια ως το βήμα, να απορρίπτουν κάθε διάθεση συζήτησης για υποθετικές προθέσεις και να εκθέτουν πλάνο με άποψη για τις εξελίξεις στην ομάδα. Να τους ακούσουμε επίσης να δεσμεύονται από κοινού για δράσεις που θα απαντήσουν στα κρίσιμα ερωτήματα του πρώτου μήνα, περί συγκρότησης μιας ΑΕΛ αντάξιας των προσδοκιών κι έπειτα για τις διαδικασίες που θ' ακολουθηθούν ώστε η ομάδα και στη συνέχεια η νέα ΠΑΕ, να πάνε στα καλύτερα διαθέσιμα χέρια (εξάλλου δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν πως υπάρχει περίπτωση να πιάσει στην Ελλάδα και δη σε ΠΑΕ, μοντέλο λαϊκής βάσης, την οποία χρειάζεται ωστόσο η Ερασιτεχνική).


Ας μην ξεχνάει άλλωστε κανείς, πως απ' την επόμενη κιόλας στιγμή της εκλογής του, αρχίζει να μετράει το κοντέρ της ιστορίας, η οποία τον έχει ήδη καταδικάσει να πετύχει!!! Είναι η ίδια ιστορία που λέει πως η ΑΕΛ πρόκοψε μόνο όταν την οδηγούσε η σημαία της σύμπνοιας των συνειδητοποιημένων παραγόντων και οπαδών της...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου