7 Ιουν 2013

Ό,τι γίνεται... ακούγεται! (video)



Μετά την αναγκαία ή μη, αλλά σίγουρα δυσάρεστη αντιπαράθεση δηλώσεων και ανακοινώσεων μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής, δεν υπήρξε κατά το τελευταίο διήμερο καμία ουσιαστική εξέλιξη στο ιδιοκτησιακό και διοικητικό ζήτημα της ΑΕΛ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν είχαμε γεγονότα, που ασφαλώς πρέπει και να καταγράφονται και να κρίνονται, πλην ίσως κάποιων που (αν είναι για καλό) δικαιούνται το... χρόνο τους! Για παράδειγμα...


Ασφαλώς και δεν ήταν ανάγκη να νιώσει ο κόσμος πως έπρεπε να εκδοθεί ανακοίνωση από τους Monsters, προκειμένου να αναδειχθεί το γεγονός της... επίσκεψής τους στον Μίμη Τσακμακίδη, στο περιθώριο του φιλικού των "βυσσινί" με την Τερψιθέα ή να μάθει καθυστερημένα το "δίπλωμα" των προσφυγών, με τον Ραπτάκη να παίρνει τη σκυτάλη απ' τον Παπαγεωργίου.

Θα 'πρεπε να έχουν καταγραφεί ως μέρος ενός ρεπορτάζ που οφείλει στις μέρες μας να 'ναι πολύ πιο υπεύθυνο απ' ότι ενδεχομένως είναι για τον οποιονδήποτε από εμάς στη ροή μιας αγωνιστικής σεζόν. Τα ζητήματα που τρέχουν αυτή τη στιγμή γύρω από το περιβάλλον της ΑΕΛ είναι τόσο σοβαρά όσο και λεπτά...

Ακριβώς όμως για τον ίδιο λόγο, κρίνεται επιεικώς ως απαράδεκτη η ενέργεια όσων σκέφτηκαν πως γράφοντας δυο μπινελίκια έξω από μια εφημερίδα, θα φτάσουν πιο κοντά στο προσδοκώμενο για εκείνους αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι αυτό. Συν τοις άλλοις, σ' αυτές τις κρίσιμες αλλά και πονηρές εποχές για την ομάδα, εγκληματεί όποιος εκούσια ή ακούσια, θέτει σε κίνδυνο την έξωθεν μαρτυρία για καθέναν από τους εμπλεκόμενους στην ιστορία και δη εκείνους που έχουν θεσμικό ρόλο.

Εννοώ, πως όταν μια μέρα πριν η Ερασιτεχνική βάλλει επίσημα ενάντια σε κάποια απ' τα γραφόμενα της εν λόγω εφημερίδας, το μόνο που καταφέρνουν οι δράστες τέτοιων ενεργειών, είναι να την εκθέτουν λίγο ή πολύ και να την αναγκάζουν να εκδίδει "καταδικαστική" ανακοίνωση για ένα περιστατικό που δικαίως φοβήθηκε ότι εύκολα κάποιοι θα της το χρεώσουν.

Κλείνω τη συγκεκριμένη αναφορά, τονίζοντας πως κάθε είδους προσπάθεια (εκ)βιασμού του Τύπου αποτελεί πρακτική άλλων εποχών και καθεστώτων, το λιγότερο κατάπτυστων!

Τώρα, ως προς τα γεγονότα που μπορεί να συνέβησαν και συνέβησαν αυτό το διήμερο κι έχουν τον χαρακτήρα ζύμωσης, μήπως και βρεθεί διέξοδος προς μια πραγματική λύση για την ΑΕΛ, καλά κάνουν αυτοί που προς το παρόν δεν τα δημοσιοποιούν. Κάθε είδους πλάνο, το οποίο πρέπει να συνοδεύει την πρόθεση και τη διερεύνηση του ενδιαφερόμενου, πρέπει να αποκτήσει πλαίσιο και σκελετό, πριν φτάσει στον κόσμο. Αλλιώς κινδυνεύει να ευτελιστεί έως και να καεί...

Οπότε, ό,τι γίνεται (πρέπει να) ακούγεται, πλην ελαχίστων και πραγματικά, σημαντικών, που όμως δεν θα περιμένουμε και εσαεί να έρθει η κατάλληλη ώρα για να ειπωθούν!

3 σχόλια:

  1. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΨΗΤΟ ΜΥΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΛΙΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΚΛΑΥΤΗ ΚΙ ΑΥΤΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως προς τις... κατηγορίες, είναι δικό του ζήτημα να βγει κάποτε και να υπερασπιστεί την ιστορία του και τον εαυτό του. Για την επίσκεψή του πάντως, αυτό που έμαθα είναι πως βρέθηκε στη Λάρισα για λόγους που είχαν να κάνουν με τις υπηρεσίες, δηλαδή εφορία κτλ. Βέβαια, το timing δίνει δικαίωμα να γραφτούν σενάρια επί σεναρίων, τα οποία όμως διέψευσε κατηγορηματικά!

      Διαγραφή
  2. Ακούστηκε πως ο Λιράκης βρέθηκε στην Λάρισα επειδή είχε δικαστήριο με την ΠΑΕ (ήταν κατηγορούμενος) αλλά η υπόθεση πάει μάλλον για συμβιβασμό με τον Πηλαδάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή