9 Απρ 2013

Βουρ στα... Ψαχνά! (video)


Δείτε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ της ΑΕΛ, την επομένη του αγώνα με τον Εργοτέλη κι ενόψει της αναμέτρησης με τα Ψαχνά

Μπορεί να μην είμαι σε θέση ν' αποφασίσω ή όχι αν η ΑΕΛ μπορεί να βγει, μπορεί να μην είμαι σε θέση να εκτιμήσω αν αυτό που νιώθω είναι αισιοδοξία ή απαισιοδοξία, αλλά ένα μπορώ να πω με πάσα βεβαιότητα. Μετά το αυριανό ματς...



...με τα Ψαχνά, θα έχω την απάντηση και στα δυο υπαρξιακά ερωτήματα που με κατατρέχουν απ' την αρχή της φετινής ψυχοβγαλτικής σεζόν.

Αν οι "βυσσινί" καταφέρουν να κερδίσουν, θα 'χω κάθε λόγο να αισιοδοξώ και να βλέπω το ποτήρι παραπάνω κι από μισογεμάτο. Αν όχι, θα κατεβάσω προβοσκίδα και θα κάνω το σταυρό μου μπας και  με λυπηθεί το σύμπαν και μου παραχωρήσει τουλάχιστον μια θέση στα μπαράζ.

Ναι, για μένα το αυριανό παιχνίδι είναι το καθοριστικότερο στη φετινή πορεία των "βυσσινί". Αν πάρουν το τρίποντο, θα 'χουν πολλαπλό κέρδος, αφού πέρα απ' την βαθμολογική και ψυχολογική ανάκαμψη, θα στείλουν τον αντίπαλό τους να κάνει παρέα με Καβαλιώτες και Δραμινούς, μειώνοντας δραστικά τον αριθμό των... υποψηφίων. Υπολογίζοντας ταυτόχρονα ότι δύσκολα θα παραμείνει στο παιχνίδι ο Πανσερραϊκός, μετά το θάνατο του Θεοδωρίδη, μπορούμε εύλογα να περιορίσουμε τους πραγματικούς "μνηστήρες" στους "8"!

Επιπλέον, είναι ο πρώτος απ' τους αγώνες χωρίς γυρισμό, δεδομένου ότι πλέον τα κουκιά μετριούνται  και για να φτάσεις τους 72 βαθμούς που θέτει ως όριο απ' ευθείας ανόδου η πλειοψηφία, θέλεις ούτε λίγο ούτε πολύ 8 νίκες στα 10 ματς που απομένουν ή τέλος πάντων, 7 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Μπορεί άραγε η ΑΕΛ να κάνει ένα τέτοιο σερί; 

Ναι, αν κερδίσει αύριο και δώσει στον εαυτό της και στον κόσμο της την πίστη που χρειάζεται για ν' αντιμετωπίσουν μαζί τα επόμενα εντός έδρας ματς με Πιερικό, Καλλονή, Βύζαντα και Καλλιθέα.

Ναι, αν συνεχίσει και στη Ριζούπολη το εκτός έδρας αήττητο που διατηρεί εδώ και τρεις μήνες κι εκμεταλλευτεί στη συνέχεια την αντικειμενική αδυναμία του Ηρακλή στο "Καυταντζόγλειο" και την βαθμολογική αδιαφορία αντιπάλων όπως η Καβάλα, η Δόξα κι ο Φωκικός, ώστε να πάρει το μάξιμουμ. 

Ναι, αν σταματήσει (απ' την Δευτέρα που λογικά θα γυρίσουν Ζεκίνια, Χασομέρης, Λιαπάκης) να μετράει σταθερά 4-6 απουσίες βασικών παικτών, όχι στη χάση και στη φέξη, αλλά για μισή σεζόν!

Κι η φόρμα του Παναιτωλικού ή της Καλλονής; Το εύκολο πρόγραμμα της Νίκης; Ναι, αλλά και το δύσκολο του Βόλου; Τα πολλά ματς που έχουν όλοι οι άλλοι μεταξύ τους και που εσύ τα πέρασες στην πλειοψηφία τους, χωρίς φυσικά να κερδίσεις κανένα; Ας κάνουν οι "βυσσινί" όλα τα παραπάνω και βλέπουμε...

Πείτε με τρελό που θέλω να πιστεύω ακόμη και σε θαύματα, αλλά κάπως έτσι σκεφτόμουν το 2002-03 που δεν πέσαμε τελικά στη Δ', έτσι και την επόμενη σεζόν που ανεβήκαμε στη Β', μετρώντας ένα-ένα τα κουκιά επί δύο ολόκληρους μήνες (και βάλε)! Μιλάω για δύο συγκεκριμένες περιόδους, στη διάρκεια των οποίων όλοι και όλα αμφισβητήθηκαν, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε, γιατί το θέλαμε όλοι μας πολύ...

Όλα αυτά βέβαια, για να μην ξεχνιόμαστε, με απαραίτητη προϋπόθεση την αυριανή νίκη! Βουρ στα... Ψαχνά λοιπόν, όπου μεταξύ άλλων θα 'χω και την περιέργεια να δω πως θ' ανταποκριθεί ο Τάσος Κρητικός σ' έναν αγώνα με πίεση και κλειστούς χώρους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου