9 Απρ 2013

...Και πολύ καλά έκανε!



Σε λίγο ανακοινώνεται η αποστολή της ΑΕΛ για τον αυριανό κρίσιμο αγώνα, όπου θα παίξουν κανονικά Πόνσε και Τσιάρας. Αναφέρομαι ειδικά σ' αυτούς τους δύο γιατί...

...η επιλογή των αγώνων στους οποίους θα εκτίσουν τις ποινές τους, έγινε αντικείμενο σχολιασμού από φίλο αναγνώστη-ακροατή, ο οποίος με μήνυμά του στο e-mail του blog, εξέφρασε ευθέως τη διαφωνία του με τον Καβακά.

Ειδικότερα, η διαφωνία του αφορά στην περίπτωση του Πόνσε, που δηλώθηκε να λείψει απ' το ματς της Δευτέρας στη Ριζούπολη, αφού τα ματς Πιερικού, Ηρακλή μοιάζουν σχεδόν αυτονόητα για τον Τσιάρα, όταν για αύριο δεν έχεις Λιαπάκη, Πότσι, ενώ ως τότε (απ' την άλλη Κυριακή) περιμένεις τη σταδιακή επιστροφή τους.

Ο φίλος μας λοιπόν πιστεύει πως στο ντέρμπι με τον πρωτοπόρο πρέπει να πας με το καλύτερο δυνατό σχήμα, κυνηγώντας ένα μεγάλο αποτέλεσμα που θα σ' εκτοξεύσει σε μια κρίσιμη στιγμή. Σύμφωνα δε, με την επιχειρηματολογία του, μ' αυτή την επιλογή ο προπονητής της ΑΕΛ στέλνει το μήνυμα ότι "και να χάσουμε στον Απόλλωνα δεν τρέχει τίποτα"!

Να το δούμε όμως το πράγμα λίγο αντίστροφα, αφού συμφωνήσουμε ότι στην περίπτωση Τσιάρα έγινε η πλέον θεμιτή επιλογή;

- Κατ' αρχήν, ο Πόνσε θα 'ταν αδύνατο να λείπει απ' τον αυριανό αγώνα, η σημασία του οποίου δεν αμφισβητείται...
- Επιπλέον, με 60 λεπτά την Κυριακή κι ενδεχόμενο 90λεπτο αύριο, η απουσία του Αργεντίνου απ' το ματς της Δευτέρας, μειώνει το ρίσκο μιας τραγικής υποτροπής και του δίνει χρόνο για συντήρηση και πλήρη αποθεραπεία. Πόσω μάλλον εν αναμονή επιστροφής Χασομέρη, Ζεκίνια, Λιαπάκη σ' αυτόν τον αγώνα.
- Τέλος, ο αγώνας με τον Απόλλωνα είναι σημαντικός, αλλά όχι σημαντικότερος απ' αυτούς που ακολουθούν με Πιερικό και Ηρακλή. Το ματς με τον Πιερικό είναι αντίστοιχο μ' εκείνα που πληρώνεις σήμερα γιατί δεν τα κέρδισες (Θρασύβουλο, Παναχαϊκή μέσα και Γάζωρο έξω) και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα ρισκάρεις κι εκείνο με τον Ηρακλή είναι κλασσικό 6άποντο, κόντρα σε άμεσο ανταγωνιστή (σ.σ. που δεν είναι πλέον βαθμολογικά ο Απόλλωνας, που βρίσκεται στο +10 απ' την ΑΕΛ).

Απ' ότι καταλάβατε κι ελπίζω να κατάλαβε κι ο φίλος που έστειλε το μήνυμα, όχι απλά συμφωνώ, αλλά παρασυμφωνώ με τις συγκεκριμένες επιλογές του Καβακά. Αλλού κι αλλού είναι που είχα τις ενστάσεις μου...

Υ.Γ. Σ' ότι αφορά στην αυριανή ενδεκάδα, πλην της επιστροφής του Τσιάρα στην θέση του Πότσι, δεν βλέπω άλλες αλλαγές. Ίσως ένα ερωτηματικό με τον Τσίγκα, αλλά με τις τελευταίες εμφανίσεις του, δεν θα 'ναι είδηση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου