12 Μαρ 2013

Όταν πάς για μαλλί και βγαίνεις...

Δείτε το ρεπορτάζ του αγώνα Τύρναβος-Κορδελιό 0-1 και τις ξεχωριστές δηλώσεις των δύο προπονητών 

Παρακολουθώντας το παραπάνω ρεπορτάζ του προχθεσινού αγώνα στον Τύρναβο, δύο πράγματα μου κέντρισαν την προσοχή και τα θεώργησα άξια σχολιασμού γιατί πραγματικά έχουν ευρύτερο ενδιαφέρον. Το πρώτο είναι φυσικά...



...οι δηλώσεις του Αλεξίου (προπονητή του Οδυσσέα) για την φυγή του Μπεριτζά απ' τον Τύρναβο. Δηλώσεις που είναι πολύτιμο μάθημα για όποιον ασχολείται με το ποδόσφαιρο και που αποτελούν απάντηση στο... μάθημα προς αποφυγήν που παρέδωσε η κατά τα άλλα πανάξια διοίκηση της ομάδας του Τυρνάβου.

Βλέπετε, μ' αυτή της την επιλογή, αυτό που κατάφερε ήταν να πάει για μαλλί και να βγει κουρεμένη. Γιατί έδιωξε τον Μπεριτζά μόνο και μόνο επειδή δεν την ικανοποιούσαν τα εκτός έδρας αποτελέσματα και μάνι-μάνι έχασε την σταθερά της, δηλαδή της έδρα της, όπου αν μη τι άλλο τα πήγαινε περίφημα. Αυτό φυσικά δεν αφορά τον διάδοχο Λεωνίδα Μπίλλη, ο οποίος φυσικά και θα κριθεί σε βάθος χρόνου. Η σημερινή πραγματικότητα πάντως είναι σκληρή για μια διοίκηση που - επαναλαμβάνω - είναι όαση αξιοπιστίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Απλά, πολλές φορές η διοικητική οργάνωση δεν σχετίζεται με τις αγωνιστικές επιλογές, οι οποίες πέραν του προπονητή, ορίζονται κι από την συγκρότηση του ρόστερ με βάση τον βαθμολογικό στόχο.

Κι εξηγούμαι, πηγαίνοντας στο δεύτερο σημείο του ρεπορτάζ που θέλω να σταθώ:

Είναι το γκολ του Κορδελιού, που σαφώς και αποτελεί δώρο του νεαρού γκολκίπερ, ο οποίος δυστυχώς έχει κάνει κι άλλα τέτοια στη φετινή σεζόν. Αλίμονο, φυσιολογικό για ένα νεαρό και άπειρο παιδί, που 'χει όλο το μέλλον μπροστά του.... Αφύσικο όμως για μια ομάδα που αλλιώς ξεκίνησε και στα μέσα της σεζόν απαίτησε πρωταθλητισμό (από παίκτες και προπονητή), χωρίς προφανώς να έχει όλα τα απαιτούμενα όπλα. Εκτός κι αν δεν άκουσαν ποτέ ότι "τ' αποτελέσματα τα παίρνει η άμυνα" ή ότι "η φιλόδοξη ενδεκάδα ξεκινάει απ' τον τερματοφύλακα"! Κι αν δεν με πιστεύουν, ας ρωτήσουν τον Καραναστάση...

Υ.Γ. Για να μη νομιστεί πως έχω και τίποτα προσωπικό, επαναλαμβάνω πως βρήκα αφορμή για κάποια σχόλια με ευρύτερη απήχηση και πως εύχομαι απ' τα βάθη της καρδιάς μου ο Τύρναβος να βρει τον εαυτό του και να καταφέρει να βγει, απλά γιατί μπορεί! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου