19 Ιουλ 2012

Δουλειές του ποδαριού...


Πριν ο πετεινός λαλήσει... καν, η διοίκηση (;), η διεύθυνση (;) κι εν τέλει η ίδια η ΠΑΕ ΑΕΛ, έκανε ακόμη μια φιλότιμη προσπάθεια ν' αποδείξει την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί υπό το παρόν καθεστώς, χωρίς προφανώς να καταλαβαίνει πως η απαιτούμενη στήριξη του δύσκολου φετινού εγχειρήματος, έχει τις πολύπλευρες διαστάσεις για τις οποίες μόλις χθες έγραψα! Όχι, πείτε μου εσείς... Τι ανακοίνωση ήταν αυτή περί διάθεσης εισιτηρίων διαρκείας "μόνο μετρητοίς";


Δε λέω, μπορεί να προέκυψε κάποιο πρόβλημα με την συνεργαζόμενη τράπεζα ή ακόμη και να χάλασαν τα μηχανάκια των πιστωτικών, αλλά όπως το τοποθέτησε επίσημα η ομάδα, μας αφαιρεί παντελώς το δικαίωμα να υποθέσουμε πως κάτι συνέβη. Αντιθέτως, χωρίς να εξηγεί τον λόγο, καλεί τον κόσμο (που όλοι θέλουμε να κατεβαίνει μαζικά στο γήπεδο) σε περίοδο άκρατης ύφεσης και ακραίας οικονομικής κρίσης, να βγάλει μαζεμένο ακόμη κι ένα 100άρικο απ' την τσέπη, παραμονές της πρώτης δόσης του νέου χαρατσιού. Μιλάμε για κατάλυση κάθε στοιχειώδους κανόνα επικοινωνίας, marketing και δημοσίων σχέσεων, δηλαδή για ένα παιδαριώδες λάθος!

Κι όμως, επιλογές υπήρχαν κι ήταν εύκολες:

ΕΠΙΛΟΓΗ 1η: Χρησιμοποιείς στην ανακοίνωση τη φράση "προς το παρόν", υποδηλώνοντας πως δεν άλλαξε η πολιτική, αλλά προέκυψε ένα πρόβλημα, για την επίλυση του οποίου θα ενημερωθούμε με νεότερη ανακοίνωση.

ΕΠΙΛΟΓΗ 2η: Διακόπτεις την διάθεση των εισιτηρίων για 2, 3, 5 μέρες, ώσπου να λυθεί το πρόβλημα.

ΕΠΙΛΟΓΗ 3η: Κι αν πάλι δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα και απλά, η προσπάθεια ανεύρεσης ρευστού φτάνει ως... εκεί, βγαίνεις ευθέως και λες πως όποιος σκοπεύει στα σίγουρα να πάρει διαρκείας πληρώνοντας με μετρητά, τον παρακαλούμε να έρθει τώρα, γιατί καίγεται ο κώλος μας...

Σε καμία περίπτωση όμως δεν κάνεις αυτό που έκανες, δηλαδή ακόμη μια δουλειά του ποδαριού, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν φιξ τιμές στα εισιτήρια χωρίς κανενός είδους κατηγοριοποίηση. Δηλαδή, δεν φτάνει που δεν έχεις καμία ειδική μεταχείριση ως άνεργος ή συνταξιούχος, ας πούμε, πρέπει να μας πληρώσεις κι "εδώ και τώρα"!

Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη αντιμετώπιση του θέματος βρίσκει σύμφωνους τους υπευθύνους marketing και Τύπου της ΠΑΕ. Αν ναι, τότε υπάρχει πρόβλημα! Αν όχι, το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς προδίδει λειτουργία φιλοσοφίας τσιφλικιού και μάλιστα από μη έχοντες την εμπειρία δράσης και λειτουργίας ενός πραγματικού τσιφλικιού τέτοιου είδους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται... Πάντως, αδυνατώ προσωπικά να πιστέψω πως άτομα με γνώση των πάγιων κανόνων λειτουργίας μια ομάδας - δηλαδή, όχι μια απλής εταιρείας - έκαναν τέτοια παπαριά. Αντιθέτως, είμαι σχεδόν βέβαιος πως από χθες βράδυ τραβάνε μαζί με όλους εμάς τα μαλλιά που έχουν ή δεν έχουν...

Οφείλω πάντως πριν κλείσω να πω ότι για όλα αυτά η ευθύνη κάθε επιμέρους στελέχους της ομάδας είναι πότε μεγάλη, πότε μικρή, αλλά πάντα σχετική. Ο κατ' εξοχήν υπεύθυνος, όπως έχω γράψει απ' τη μέρα της περιβόητης απόφασης περί "εκ περιτροπής εργασίας" των υπαλλήλων της ΠΑΕ, είναι εκείνος που θεωρεί πως η ΑΕΛ μπορεί να λειτουργήσει με δεδομένα Πανσερραϊκού, γιατί δεν φρόντισε ποτέ να μάθει ποιες είναι πραγματικά οι απαιτήσεις της. Αντιθέτως, άκουγε πάντα με προσοχή κάτι πεζοδρομιακού τύπου προσεγγίσεις, η επισημοποίηση των οποίων επιβεβαιώνει απλά την πασίγνωστη λαϊκή ρήση "όποιος είναι έξω απ' τον χορό, πολλά τραγούδια ξέρει"!

Φανταστείτε λοιπόν τώρα, πως είναι δυνατόν να σύρει χορό μια παρέα... τραγουδιστών, με την υποχρέωση και απαίτηση όλων ημών, να παρακινήσουν νηστικά αρκούδια να... χορέψουν!  

Υ.Γ. Πάλι καλά δηλαδή που ο Ζιώγας είναι όντως προπονητής, η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών έχει όντως ταλέντο και μια σημαντική μερίδα του κόσμου είναι ΑΕΛάρες παντός καιρού. Γιατί κατά τ' άλλα, το μόνο πράγμα που 'ναι χειρότερο κι απ' την αμάθεια κι απ' την ημιμάθεια, είναι η προσωπική πεποίθηση του εκάστοτε αμαθούς ή ημιμαθούς, πως... τα ξέρει όλα!



6 σχόλια:

  1. ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Ο ΖΙΩΓΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ή ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΕΧΕΙ ΤΑΛΕΝΤΟ.ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΙΝΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και αναρωτιέμαι γιατί τάχα να εστίασες σε κάτι επιμέρους, σε σχέση με την κεντρική ιδέα του κειμένου, οφείλω να σου επισημάνω πως δεν έγραψα ούτε πως ο Ζιώγας είναι ο Φέργκιουσον, ούτε ότι το ταλέντο των παικτών είναι επιπέδου Μέσσι! Σε κάθε περίπτωση όμως, αν δεν τους στηρίξουμε και δεν τονώσουμε εμείς την ψυχολογία τους, ποιός θα το κάνει;

      Διαγραφή
  2. Δηλαδη ουτε εσυ που τα γραφεις δεν τα πιστευεις αυτα αλλα το κανεις για να τονωσεις την ψυχολογια ζιωγα και παιχτων. Ειναι ομως αυτη δημοσιογραφια;Mηπως με τετοιες τακτικες συμβιβαστηκατε με τις μετριοτητες και καλλιεργειτε ψευδαισθησεις στον κοσμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξακολουθείς να βγάζεις ακραία συμπεράσματα... Αν αισθανόμασταν ασφαλείς με τη συγκεκριμένη σύνθεση του αγωνιστικού τμήματος, θα θεωρούσαμε αυτονόητο και τον στόχο της ΑΕΛ στη νέα σεζόν. Δεν είμαστε όμως, γι' αυτό σε κάθε ευκαιρία ρωτάμε και ξαναρωτάμε να μας πουν οι ιθύνοντες τον στόχο που προκύπτει μέσα απ' τις κινήσεις τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να βγει κάτι καλό απ' την προσπάθεια προπονητή και ποδοσφαιριστών. Είναι άδικο να καταδικάσουμε πριν τους δώσουμε την ευκαιρία να δείξουν αυτό που μπορούν να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Στο φινάλε, αυτοί δεν θα στελεχώνουν την ΑΕΛ που θα κληθεί να υποστηρίξει ο οπαδός στην πρεμιέρα τους πρωταθλήματος; Αλίμονο αν ξεκινούσαμε την τρίτη μέρα της προετοιμασίας να τους αδειάζουμε και να τους κράζουμε, πολύ περισσότερο απ' τη στιγμή που το συντριπτικό μέρος της ευθύνης για οτιδήποτε συμβαίνει σήμερα στην ομάδα, βαραίνει το ιδιοκτησιακό, διοικητικό και διευθυντικό καθεστώς, που κάνει και τις επιλογές. Για να κλείσω, εκείνο που θέλω να βγει απ' όλα αυτά είναι το εξής: Όσο κι αν ο κόσμος πιστέψει και στηρίξει για ένα γαμώτο τη φετινή ΑΕΛ, δεν υπάρχει ούτε δράμι ελπίδας πως κάτι μπορεί να βγει, αν απ' την ηγεσία της όλα αντιμετωπίζονται με προχειρότητα κι ασχετοσύνη (η οποία αντανακλά στ΄' αποδυτήρια) κι εν τέλει σαν αναγκαίο κακό!!!

      Διαγραφή
  3. Χρήστο καλησπέρα,
    σήμερα πήγα για 2η φορά για να ανανεώσω το εισιτήριο διαρκείας μου το οποίο παίρνω από την εποχή διοίκησης Σωτηρούλη χωρίς διακοπή, για να μην αναφέρω τη μοναξιά του να πηγαίνεις Αλκαζάρ επί προεδρίας του Κου Διαμαντή όταν το λιγότερο που συνέβαινε ήταν να σε κοιτάζουν σαν UFO !!
    Γυρίζοντας στο σήμερα όμως, η κακομοιριά στα γραφεία της ΠΑΕ ξεχειλίζει και έχει ποτίσει τοίχους, τα καθίσματα στις κερκίδες που ήταν βρώμικα, το εστιατόριο που έκλεισε κτλ....
    Αποφάσισα να πάρω διαρκείας τριετίας στη Θ17 βγάζοντας κάρτα AEL Visa επειδή ήθελα να επωφεληθώ και από το Bonus που θα είχα χρησιμοποιώντας την, χρεώθηκα δηλ. ολόκληρο το ποσό 700 + 770 + 800 (νομίζω) βάση της τότε κοστολόγησης της ΠΑΕ, το οποίο θα πληρωθεί σε 36 δόσεις.

    1) Είχα ήδη 2.200 πόντους στο Bonus δηλ. θα μπορούσα να πάρω δωρεάν εισιτήριο στη θύρα μου με 1.500 Bonus αλλά όπως μου είπαν όλα αυτά ακυρώθηκαν !!!!
    2) Έκανα ανανέωση σήμερα και μου ανακοινώσανε ότι η διαφορά από τα 800 - 290 Euro = 500 Euro περίπου θα μου δοθεί σε είδος !!! (σε τι δε μου είπαν, μάλλον για πατάτες εννοούσαν) Πάντως όχι σε χρήματα!!!

    Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσω έστω και ένα αγώνα, όποιος και να είναι "πρόεδρος" στην ΑΕΛ, αλλά η μιζέρια φίλε μου είναι απίστευτη.

    Χαιρετισμούς
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη για την καθυστερημένη δημοσίευση του σχολίου σου... Κατά τ' άλλα, τι να πω, τα λες όλα. Κι όσοι αντικειμενικοί λόγοι κι αν υπάρχουν γι' αυτή την ανοργανωσιά που περιγράφεις, απλά ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ! Τέλος πάντων, προσπαθώ να ζυγίσω μέσα μου με ηρεμία α) την πραγματικότητα, β)όσα άκουσα ή δεν άκουσα από Λιόντο και Σάββα στη συνάντηση της περασμένης Τρίτης, γ) τις δημοσιογραφικές πληροφορίες μου και δ) τα συναισθήματα και την αντίληψή μου για την κατάσταση, ώστε να τα συγκεντρώσω εντός των ημερών σ' ένα ολοκληρωμένο κείμενο. Για να δω, θα τα καταφέρω;

      Διαγραφή