28 Μαΐ 2012

Όλοι οι... καλοί χωράνε!



Πλούσιο το μενού της ημέρας, περιλαμβάνει από Πηλαδάκη, Σάββα, Γρηγορίου και Πάτση, μέχρι Τόλιο, Καλτέκη, Μπρέζα, ακόμα κι αυτή την ξερακιανή τη Λαγκάρντ! Όλοι οι καλοί (που λέει ο λόγος) χωράνε σε μια στήλη σχολιασμού της επικαιρότητας και σε μια ΠΑΕ. Όπως χωράνε άλλωστε και σ' ένα κόμμα…


  • Στις 4 Ιουνίου μου ‘πε ένα πουλάκι πως θα ‘ναι διαθέσιμος ο Πηλαδάκης για ν’ ασχοληθεί δια ζώσης - και όχι εξ' αποστάσεως - με θέματα της ΑΕΛ. Αν ισχύει, ακόμη και να ‘ναι να υπάρξει εξέλιξη σε οποιοδήποτε επίπεδο, αποκλείεται να την δούμε ως τότε. Συμπέρασμα; Πάει άλλη μια εβδομάδα…
  • Προσωπικοί λόγοι δεν μου επέτρεψαν να βρεθώ σήμερα στο ARENA. Ωστόσο ομολογώ ότι η παρουσία του Ζήση του Γρηγορίου στην κεντρική θέση του πάνελ, ήταν θετική δεοντολογικά κίνηση των πρώην «11»! Τουλάχιστον εκπροσωπεί θεσμικά κάτι πέρα απ’ τον εαυτό του, αν και δεν κατάλαβα ακόμη (υπ’ ευθύνη μου), αν στην κίνηση μετέχει και ως φυσικό πρόσωπο, ξέχωρα απ’ την ιδιότητα του προέδρου της ΕΠΣΛ που διαθέτει.
  • Επί της ουσίας, με όσα έμαθα ότι ειπώθηκαν, δεν άλλαξε η αρχική μου θεώρηση για το εγχείρημα «λαϊκής βάσης», έτσι τουλάχιστον που πάει να γίνει. Οι μέρες είναι δύσκολες, η ανασφάλεια όλων τόσο μεγάλη όσο και η δυσπιστία τους, οπότε παραμένω απαισιόδοξος. Ωστόσο, τιμάω τους εμπλεκόμενους για την προσπάθεια, καθώς κι εκείνους που έμειναν στο τέλος για να συνδράμουν ώστε να μαζευτεί η μαγιά των 140.000€.
  • Επισημαίνω απλά ότι σε μια ανάλογης διάθεσης κίνηση προσφοράς και συμμετοχής για τον «βάζελο», στο μικρόφωνο ως έχων την πρωτοβουλία ήταν ο Αλαφούζος και το ποσό που μάζεψε μετριέται σε εκατομμύρια. Καμία σύγκριση… Μόνο απελπισία!
  • Τέλος πάντων, εγώ θα επιμείνω ότι για να βγει τέτοιο πλάνο μακροπρόθεσμα, με τις απαιτήσεις για χρήματα και διοίκηση να είναι άμεσες, πρέπει κατ’ αρχήν να βρεθούν οι λίγοι που θα βάλουν περισσότερα κι έπειτα, όταν στρώσει το πράγμα, να αναζητηθούν και οι πολλοί που θα βάλουν από λιγότερα… Κατά τ’ άλλα, επειδή βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, καλό τους και καλό μας κουράγιο! 
  • Τα μάθατε έ; Ο ένας εκ των δύο που έθεσαν τον εαυτό τους εκτός… 11άδας (ο άλλος πάντως το ‘κανε νωρίς – νωρίς), ήταν ο ίδιος ο Λουκάς Σάββα. Που ενεργεί πλέον μόνος του, απ’ ότι μαθαίνω, αλλά δεν έχω εντοπίσει αν το κάνει με προσωπική πλάτη ή για λογαριασμό άλλου…
  • Δεν ξέρω αν κάτι ιδέες για νομική διέξοδο απ’ το χρέος είναι του ίδιου του Πηλαδάκη ή του αθηναϊκού περιβάλλοντός του. Εκείνο που ξέρω είναι πως οι ντόπιοι που τον συμβουλεύουν να αγοράσει το ΑΦΜ της Τσαριτσάνης, καλά θα κάνουν να του πουν και τις συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής. Στο φινάλε, έλεος πια με όσους του λένε ό,τι ξέρουν εκ των προτέρων πως θ’ αρέσει στ’ αυτιά του!

  • Λέτε πάντως οι συγκεκριμένοι να άλλαξαν σχέδια τώρα που ο Οικονόμος δεν βγαίνει απ’ ευθείας; Μπα… Σιγά μην άφηνε ο άλλος ο «πατριώτης» μας να βγει διπλό το ματς στην Καλαμαριά! Οπότε, μη χολοσκάς Γιώργο Καλτέκη που δήθεν χάλασε το… σύστημα και δεν σ’ άφησαν να κάνεις την αλλαγή. Και να την έκανες, εκεί θα ‘μενες μέχρι να σκοράρουν οι «Πόντιοι».
  • Τώρα, αν τηρηθεί ο νόμος στη υπόθεση του Γαζώρου, πάμε για μπαράζ Καλαμαριάς-Τυρνάβου κι έπειτα – με το καλό – για ενδολαρισινή μάχη Τόλιου-Μπρέζα και βλέπουμε… Πάντως, η δεδομένη τυπική ή άτυπη συνδρομή του «πατριώτη» μας (του ίδιου που λέγαμε παραπάνω) ενώπιον της αθλητικής δικαιοσύνης, δεν θα ‘ναι για… πατριωτικούς λόγους. Ωραία την βόλεψε πάντως τη δουλειά… Κοιτάξτε να δείτε που στο τέλος ο αδικημένος θα του λέει κι ευχαριστώ!
  • Άσχετο και σχετικό μαζί… Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί ο Μπαλής δεν έπαιξε ποτέ μπάλα στην ΑΕΛ; Αν όχι, ανατρέξτε στο ρεπορτάζ του χθεσινού αγώνα. Εγώ πάντως εύχομαι να ‘χουν περισσότερο μυαλό και σοβαρότητα τα παιδιά που θα κληθούν μελλοντικά να φορέσουν τα «βυσσινί». Κι ας έχουν το μισό ταλέντο του…
  • Απ’ ότι καταλάβατε, ουδεμία σκιά δεν προκύπτει για τους ίδιους τους Πόντιους. Ίσα – ίσα που ‘χουν και την τιμητική τους αυτές τις μέρες με την πρωτοβουλία του Χάρυ Κλυν να τα χώσει στην «σολαρισμένη» (ή κάπως έτσι την είπε), πρόεδρο του ΔΝΤ. Η οποία να του πω – αν δεν τον ξέρει – έχει με τους Έλληνες ένα και μόνο πρόβλημα. Ζηλεύει η κακιασμένη που ‘χουν τον ήλιο στο πιάτο και δεν χρειάζεται να δίνουν τόσα αφορολόγητα χιλιάρικα σαν και του λόγου της, για μαύρισμα!
  • Όσο για την εκβιαστική τακτική τόσο της ίδιας όσο και των λοιπών ανέραστων φίλων της, δηλαδή των απανταχού νομικών, κυβερνητικών και δημοσιογραφικών επιτελείων της δύσης (όπου ανήκωμεν και ημείς, μην το ξεχνάτε), με την οποία αγωνίζονται να μας επιβάλλουν το τι θα ψηφίσουμε, αποδεικνύουν περίτρανα ότι δεν μας ξέρουν καθόλου καλά. Μα καθόλου καλά…
Υ.Γ. Ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, που με απάλλαξε απ’ τον κόπο να κάθομαι να ψάχνω ένα καλοκαίρι ολόκληρο για τον πρωταθλητή των μεταγραφών. Τώρα, αν αυτό το σχήμα που παίρνει παίκτες μόνο και μόνο για να μην παίζουν στους άλλους, λέγεται και ομάδα, η οποία δρα μάλιστα για το καλό του... ποδοσφαίρου της χώρας, βοήθειά του. Ελπίζω μόνο να μη χρειαστεί μετά τις εκλογές να συμπληρώσω και… βοήθειά μας!   

7 σχόλια:

  1. Η συμμετοχή του Γρηγορίου γιατί είναι θετική, επειδή όταν έκανε κουμάντο στον Απόλλωνα τον έφτασε από την Γ' Εθνική στο Α' τοπικό? ΄Η επειδή είχε διαλύσει παλιότερα και τον Ιπποκράτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή μιλάει εξ' ονόματος της κίνησης ένας φορέας, δηλαδή η ΕΠΣΛ, απ' τη στιγμή τουλάχιστον που δεν συμμετέχει σ' αυτήν ένας εξαιρετικά ισχυρός οικονομικός παράγοντας.

      Διαγραφή
    2. Τι σχέση έχει η ΕΠΣΛ με τον Γρηγορίου; Το ότι είναι πρόεδρος εκεί, απλά είναι ένας τίτλος, μια ιδιότητα...

      Αυτός συστήνεται ως μέλος της ομάδας εργασίας (με οικονομική θέση).
      Αυτό το τελευταίο, το εντός παρενθέσεως, δεν το κατάλαβα... Μήπως μπορείς μήπως να το εξηγήσεις, εσύ που βγήκες στην γύρα με πανέρι;

      Διαγραφή
    3. Κοίταξε να δεις... Αν έχεις τόσο μεγάλο προσωπικό πρόβλημα με τον Γρηγορίου ή μ' εμένα ή και με τους δύο, που αδυνατείς να καταλάβεις τα απλά ελληνικά, πρόβλημά σου (προκατάληψη το λένε αυτού του είδους το πρόβλημα). Αν μπορούσες πάντως να τα καταλάβεις, θα διαπίστωνες διαβάζοντας τόσο προηγούμενο θέμα μου με τίτλο "Χαρά στο κουράγιο μας", όσο και το συγκεκριμένο, ότι αποκλείεται να είσαι πιο επιφυλακτικός από εμένα σ' αυτή την πρωτοβουλία, με την οποία ασφαλώς και δεν έχω καμία σχέση. Αν τώρα θέλεις με το ζόρι να πιστεύεις το αντίθετο, δικαίωμά σου...
      Υ.Γ. Φαντάζομαι ότι η παρένθεση "με οικονομική θέση", αναφέρεται στην "ομάδα εργασίας", θέλοντας να δηλώσει πως και τα ίδια τα μέλη της συμμετέχουν εμπράκτως στο εγχείρημα...

      Διαγραφή
  2. ο ζιωγας θα μεινει?γιατι ακουγεται για καβακα...παντως με τον ζιωγα μια χαρα πηγε η ομαδα και νομιζω οτι αξιζει να μεινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΖΙΩΓΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΕΛ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ. ΑΝ ΒΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΛΟΥΤΣΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή