26 Μαρ 2012

Όλα είναι γκολ!



Παράδοξη αλλά αληθινή η στατιστική καταμέτρηση αποτελεσμάτων και τερμάτων της φετινής ΑΕΛ


Η απογοητευτική πορεία της ΑΕΛ, που ‘χει ξεπεράσει τις προσδοκίες και των ορκισμένων εχθρών της, παρουσιάζει κάποια στατιστικά δεδομένα που είναι κάτι παραπάνω από άξια απορίας και φυσικά, απλής καταγραφής. Είναι τόσο σαφή που αναδεικνύουν πόσο παράδοξη μπορεί να είναι η πραγματικότητα.
Μετά και τη νέα ήττα των «βυσσινί» με 1-0, αυτή τη φορά στα Μέγαρα απ’ τον Βύζαντα (θου κύριε), έχουμε να παρατηρήσουμε σταδιακά τα εξής:
-Η ΑΕΛ βρίσκεται στην 11η θέση με 24 βαθμούς σε 20 αγώνες και τέρματα 17-13. Απέχει 5 βαθμούς απ’ τα play off και 5 βαθμούς απ’ την «επικίνδυνη ζώνη».
-Οι παραπάνω βαθμοί προέρχονται από 6 νίκες, 6 ισοπαλίες και 8 ήττες. Αντίστοιχα τα αποτελέσματα είναι 4-4-2 εντός έδρας (10-6 γκολ) και 2-2-6 εκτός (7-7 γκολ). Πώς να μην προκαλεί λοιπόν εντύπωση που μια ομάδα με εμφανές επιθετικό πρόβλημα και τέτοια αποτελέσματα, δεν σημειώνει πουθενά αρνητικό συντελεστή τερμάτων; Κι όμως…
-Οι 7 απ’ τις 8 ήττες των «βυσσινί» σημειώθηκαν με το εντυπωσιακό… 1-0 και μόλις σ’ ένα ματς απ’ αυτά δέχθηκαν 2 τέρματα! Επίσης, 2 τέρματα δέχθηκαν μόλις σε ένα απ’ τα υπόλοιπα ματς, στη νίκη 5-2 επί της Επανομής…
-Δεν λέμε πόσα γκολ θα μπορούσε να βάλει η ΑΕΛ σ’ αυτά τα ματς με βάση τις ευκαιρίες, αλλά μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε πως οι παίκτες της δεν έχουν σκοράρει στα 6 τελευταία ματς εκτός έδρας (τελευταία φορά πανηγύρισε στα Γιαννιτσά) κι ότι συνολικά στα τελευταία δέκα παιχνίδια έβαλαν γκολ μόνο σε ένα!
-Παρεμπιπτόντως, σημειώστε ότι όλες οι ισοπαλίες τους (6) σημειώθηκαν χωρίς σκορ, ήτοι με το παγερό 0-0…
-Κι εκεί που πραγματικά χτυπάς το κεφάλι σου, είναι που σ’ όσα ματς κατάφερε η ΑΕΛ να προηγηθεί στο σκορ, στο τέλος πανηγύρισε και τη νίκη. Ακόμη κι όταν η Επανομή γύρισε πρόσκαιρα το ματς σε 1-2, ακόμη κι όταν ο Θρασύβουλος ισοφάρισε. Μάλιστα, σε τρία απ’ τα παιχνίδια αυτά, σημειώθηκαν τα 11 απ’ τα γκολ των «βυσσινί», σε 2 σκόραρε δις και μόλις μια φορά νίκησε με το 1-0, δηλαδή με το σκορ που… χάνει!
-Κλείνοντας, για να μην ξεχνιόμαστε, απ’ τους 14 παίκτες που χρησιμοποίησε χθες ο Κεχαγιάς, μόλις 4 σκόραραν φέτος από μια φορά (Κολοβέτσιος, Νεμπεγλέρας, Χατζής, Ζεκίνια). Που σημαίνει πως η χθεσινή ΑΕΛ σημείωσε φέτος όλα κι όλα, μόλις 4 γκολ…
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Στο ποδόσφαιρο, όλα είναι γκολ!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου