9 Δεκ 2013

Μόνη εσύ, σ' όλη τη Γ' Εθνική... (video)


Απ' τη στιγμή που τα λέει μόνος του ο Στράντζαλης για το πρώτο ημίχρονο, τι να πούμε εμείς, παρά μόνο...


...να επισημάνουμε δυο-τρια επιμέρους πράγματα από το σημερινό 4-0 της ΑΕΛ με το Κορδελιό, που 'χουν την αξία τους:
  • Δικαιολογημένος ο εκνευρισμός των "βυσσινί" από κάποιες διαιτητικές υποδείξεις, αλλά δεν υπάρχει λόγος να επιτρέπουν να τους παρασέρνει σε αγωνιστικά λάθη. Πάντως, το πέναλτι στο 16' μόνο ο συγκεκριμένος ρέφερι κι ο παίκτης που το 'κανε δεν θα το υποδείκνυαν!!!
  • Το 0-0 ημίχρονο ήταν το δεύτερο φέτος στο Αλκαζάρ. Το πρώτο ήταν στην πρεμιέρα με την Πρέβεζα. Με τη διαφορά πως τότε, στο ίδιο στείρο 45λεπτο, οι "βυσσινί" δεν προλάβαιναν να μετρούν μεγάλες ευκαιρίες, ενώ σήμερα δεν απείλησαν με την ίδια σοβαρότητα. Τους λόγους - είπαμε - τους εξηγεί ο ίδιος ο προπονητής.
  • Για τέταρτο συνεχόμενο ματς σκόραρε ο Γκούρτσας και για δεύτερο συνεχόμενο πέτυχε δύο γκολ, φτιάχνοντας για πρώτη φορά μια... διαφορά απ' τον Στεφανίδη. Αν αναλογιστούμε μάλιστα πως έχει και λιγότερο χρόνο συμμετοχής, αντιλαμβανόμαστε πως ο Σερραίος έχει βάλει πλώρη για ρεκόρ, γερός να 'ναι...
  • Σχεδόν ενάμισυ μήνα είχε να βρει δίχτυα ο Μπλέντι και το χρειάζονταν πολύ το σημερινό γκολ για την ψυχολογία του.
  • Με γκολ είχε φύγει ο Παπαϊωάννου (στον αγώνα κυπέλλου στον Πεντάλοφο), με γκολ γύρισε...
Για να μην ξεχνάμε λοιπόν τον λογαριασμό:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: 9 νίκες, 1 ήττα, με τέρματα 36-4 και σκόρερς Γκούρτσα 10, Στεφανίδη 8, Μπλέντι 7, Ρούσση 2, Πλιάγκα 2, Κυριακίδη 1, Μήτση 1, Νεμπεγλέρα 1, Παπαϊωάννου 1 (και τρια... δώρο απ' τον Τηλυκράτη)
ΚΥΠΕΛΛΟ: 2 νίκες, 1 ισοπαλία (πρόκριση στην παράταση), με τέρματα 6-0 και σκόρερς τους Γκούρτσα 2, Παπαϊωάννου, Νεμπεγλέρα, Πλιάγκα, Στεφανίδη
ΣΥΝΟΛΟ: 11 νίκες, 1 ισοπαλία (νίκη στην παράταση), 1 ήττα, με τέρματα 42-4 και σκόρερς Γκούρτσα 12, Στεφανίδη 9, Μπλέντι 7, Πλιάγκα 3, Ρούση 2, Νεμπεγλέρα 2, Παπαϊωάννου 2, Κυριακίδη 1, Μήτση 1 (συν το... δώρο)!

Όλοι αυτοί οι αριθμοί έχουν φυσικά τη σημασία τους για το πρεστίζ της ΑΕΛ, που όχι μόνο είναι η μόνη που προχωράει με 27 βαθμούς σε δέκα ματς σ' ολόκληρη τη Γ' Εθνική, αλλά είναι και η μόνη που βάσει βαθμών και σκορ, κρατάει σταθερά την πρωτοπορία απ' την πρώτη αγωνιστική. 

Θα τα μάθατε βέβαια τα μαντάτα της ΑΕΚ, που με τη δεύτερη ισοπαλία της έχασε την πρώτη θέση απ' τον Ηρόδοτο, τον οποίο αντιμετωπίζει μάλιστα άμεσα, σε μεσοβδόμαδο εξ αναβολής ματς, μέσα στο Παγκρήτιο! 

Φυσικά, τηρουμένων των αναλογιών, τιμή και δόξα δικαιούται για μια ακόμη φορά και ο Οικονόμος Τσαριτσάνης με την πορεία του, καθώς πλέον, μαζί με την ΑΕΛ και την Καστοριά, που πέτυχε μεγάλη νίκη στη Χαλάστρα, αρχίζουν να φτιάχνουν γκρουπ πρωτοπόρων στον 2ο όμιλο.

Υ.Γ. Αναφορικά με το ρεπορτάζ για την οργανωμένη πλέον προσπάθεια της ΑΕΛ να αγγίξει το κοινωνικό σύνολο, είτε με τη δημιουργία της "Τράπεζας Αίματος" είτε με άλλες δράσεις, θα ακολουθήσει ιδιαίτερο θέμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου