30 Νοε 2013

Αν ο Δήμος είναι ο "πατέρας", η ΑΕΛ είναι η "μάνα"!



Επειδή βλέπω να συνεχίζεται η κουβέντα που άνοιξε με αφορμή την τοποθέτηση του "Βουκεφάλα" για την χρήση του γηπέδου "Γ. Μητσιμπόνας Β" από την ΑΕΛ, εγώ δεν θα πω πως "νόμος είναι το δίκιο της ΑΕΛ", γιατί η σκέψη κάποιων μπορεί να μπει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Θα πω όμως...



...έχοντας απόλυτο σεβασμό στον αγώνα και το έργο των ερασιτεχνών παραγόντων, καθώς και στην ισότητα όλων των δημοτών, το κατ' εμέ αυτονόητο:

Η ΑΕΛ απασχολεί ενεργά εκατοντάδες άτομα και τις οικογένειές τους, ενώ ενδιαφέρει χιλιάδες κόσμο, καθώς κάπου 60.000 εντός Λάρισας και πολύ πάνω από 100.000 σε επίπεδο νομού, είχαν δηλωθεί προ λίγων ετών ως κατ' αποκλειστικότητα οπαδοί της, σε σχετική επίσημη έρευνα της Super League.

Κατ' αντιστοιχία λοιπόν, αν χρειαστεί σε περίπτωση ανάγκης, όπως τώρα, να βάλουμε στο παιχνίδι την λογική της αναλογικότητας, θα πρέπει να σκεφθούμε πόσες ώρες χρήσης δικαιούται η ΑΕΛ έναντι του "Βουκεφάλα", όσα άτομα κι αν αυτός απασχολεί κι ενδιαφέρει. Ακόμη κι εκατοντάδες...

Βέβαια, ασφαλώς και δεν είναι έτσι τα πράγματα, αλλά νομίζω πως αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια προσέγγιση που επιβάλλει σεβασμό απ' οποιοδήποτε άλλο τοπικό σωματείο, απέναντι στη "Βασίλισσα του Κάμπου".

Από κει και πέρα, κάποιος θα πρέπει να πει στα νεότερα παιδιά, ότι αυτό ειδικά το γήπεδο κατασκευάστηκε μια φορά κι έναν καιρό στο τότε "Σκοπευτήριο", προκειμένου ο αείμνηστος δήμαρχος, Αριστείδης Λαμπρούλης, να το παραχωρήσει κατ' αρχήν για τις ανάγκες της ΑΕΛ (που ως τότε προπονούνταν είτε στο ξερό του Αλκαζάρ, είτε στο χόρτο του Ομορφοχωρίου). Αν δηλαδή ο πατέρας του είναι ο Δήμος Λαρισαίων, που 'χει και την... κηδεμονία, η μάνα του είναι η ΑΕΛ!

Πέρα λοιπόν απ' τις ευθύνες που φέρουν η ΑΕΛ και ο χρηματοδότης της, που δεν έχουν βρει ως τώρα μια "καθαρή", έστω και προσωρινή, λύση για το προπονητήριο (κι ελέγχονται καθημερινά γι' αυτό απ' τον κόσμο της ομάδας), είναι αυτονόητο πως υπάρχουν ένα σωρό λόγοι, ώστε τα σωματεία να αντιμετωπίζουν κατ' ελάχιστο την περίπτωση με την απαιτούμενη κατανόηση. Τόση όση χρειάζεται για να αντιληφθεί κανείς πως αν δεν είχε υπάρξει Μέγας Αλέξανδρος, πιθανότατα δεν θα είχε υπάρξει ποτέ και Βουκεφάλας...

2 σχόλια:

  1. ΛΑΡΙΣΑ=ΑΕΛ και ΑΕΛ=ΛΑΡΙΣΑ.Σε οποιον δεν αρεσει ας αλλαξει πολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xρήστο, γράφεις:"...κάπου 60.000 εντός Λάρισας και πολύ πάνω από 100.000 σε επίπεδο νομού, είχαν δηλωθεί προ λίγων ετών ως κατ' αποκλειστικότητα οπαδοί της, σε σχετική επίσημη έρευνα της Super League.
    Είναι εύκολο να μας γράψεις την πηγή της έρευνας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή