23 Οκτ 2013

ΑΕΛ is here, αλλά AEL FC ARENA... next year!!! (video)


Τελικά μάλλον έκανα καλά που καθυστέρησα να σχολιάσω την κυριακάτικη ζωντανή τηλεοπτική παρουσία του Βαγγέλη Πλεξίδα. Πρώτον, γιατί κάποιες εξελίξεις ήρθαν κι έδεσαν σ' όσα ήθελα έτσι κι αλλιώς να γράψω και δεύτερον, γιατί διαπίστωσα πως τελικά, πολλοί ακούν, βλέπουν ή διαβάζουν ό,τι συμβαίνει, αλλά δεν είναι και τόσοι πολλοί αυτοί που καταλαβαίνουν ή θέλουν να καταλάβουν! Λοιπόν...



Είπε, λένε αρκετοί, ότι σε λίγες μέρες καθαρίζει με AEL FC ARENA και Δένδρα!!!

Αν θεωρήσουμε πως απ' όσα ειπώθηκαν, τα έχοντα άμεση πρακτική υπόσταση, ώστε να μιλάμε επί τρεχόντων εξελίξεων, είναι τα ζητήματα α) των γηπέδων (προπονητηρίου κι AEL FC ARENA) και β) της εκκαθάρισης της πρώην ΠΑΕ (η οποία φυσικά συνδέεται άμεσα με τον φλέγον ζήτημα των Δένδρων), τότε τα συμπεράσματα δεν είναι δύσκολο να βγουν με ασφάλεια, για όποιον έχει προφανώς την οξυδέρκεια να τα δει. Συγκεκριμένα:

  • Σ' ότι αφορά στα Δένδρα, ο νυν χρηματοδότης και πρόεδρος της Επιτροπής Ποδοσφαίρου της ΑΕΛ, μίλησε με βεβαιότητα για "εξελίξεις στο ζήτημα του προπονητηρίου εντός ημερών", ακριβώς γιατί γνώριζε τις κινήσεις που η διοίκηση της Ερασιτεχνικής επρόκειτο να κάνει εντός της εβδομάδας και γνωστοποίησε με χθεσινή ανακοίνωση. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι από καιρό έχει δηλωθεί η επιθυμία διοίκησης και Πλεξίδα να διεκδικήσουν-αγοράσουν τα Δένδρα απ' τον εκκαθαριστή. Αν μάλιστα αληθεύει ότι σύμφωνα με τον Πηλαδάκη, η καθυστέρηση στην εκκαθάριση οφείλεται στην μη εγγραφή της ΠΑΕ στο Γ.Ε.ΜΗ. (Γενικό Εμπορικό Μητρώο), τότε η προσφυγή του σωματείου στη δικαιοσύνη θεωρείται έως και δικαιολογημένη, αφού ένιωσε πως εμπαίζεται. Ωστόσο, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που δημιουργεί νέα συγκεκριμένα δεδομένα στο τοπίο... Αρκεί να επισημανθεί ότι εκτελώντας ταυτόχρονα απόφαση της πρόσφατης γενικής συνέλευσης, το Δ.Σ. προχωράει να διεκδικήσει δικαστικά και το ποσό των 300.000 ευρώ που φέρεται να οφείλει στο σωματείο η "Γήπεδο Λάρισας", γεγονός που ξεκάθαρα πλέον μεταβάλει την μέχρι πρότινος ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο πλευρών (που προς στιγμήν φάνταζε πως μπορεί να ξεπεραστεί), σε σκέτη... "πολεμική"!
  • Σ' ότι αφορά απ' την άλλη στο AEL FC ARENA, εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι θ' αργήσουμε να δούμε την ΑΕΛ να το ξαναπατάει κι όχι μόνο λόγο της "πολεμικής" που αναπτύσσεται πλέον στο περιβάλλον. Ο ίδιος ο Πλεξίδας, απ' το βράδυ της Κυριακής κι εκεί που θεωρητικά περιμέναμε μήπως η πρόσφατη επαφή Δ.Σ.-Τσακμακίδη έχει συνέχεια σε κορυφαίο επίπεδο, φρόντισε να θέσει τη διαχωριστική γραμμή. Πως; Μα αμφισβητώντας το κόστος και την αξία του έργου και προσδιορίζοντάς την απ' τα 40 στα 10 εκατομμύρια! Προσέξτε, δε λέω αν έχει ή όχι δίκιο... Λέω όμως ότι αυτομάτως, ρίχνοντας ένα μεγάλο άδειασμα, γεμάτο σοβαρά υπονοούμενα, σε όσα ο ίδιος ο Πηλαδάκης έχει πει και ανακοινώσει για την κατασκευή του γηπέδου, είχε προοιωνίσει πλήρως την εξέλιξη των ημερών, βγαίνοντας πρώτος στα χαρακώματα. Ταυτόχρονα, θεωρώ πως με τον τρόπο και την τακτική του, επιβεβαιώνει παλαιότερα γραφόμενά μου, σύμφωνα με τα οποία δεν θέλει σε καμία περίπτωση να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Πηλαδάκη, παρά αναμένει τη στιγμή που θα μπορεί να κουβεντιάσει κατ' ευθείαν με την τράπεζα. Ο ίδιος προσδιορίζει εκείνη την ώρα σε "λίγους μήνες" κι ελπίζουμε να επιβεβαιωθεί, έστω κι αν επί της ουσίας μιλάμε για απροσδιόριστο μέγεθος. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν υποθέσουμε - όπως λένε κάποιοι - πως ο Πηλαδάκης έχει βρει άκρη με την τράπεζα, κερδίζοντας σημαντικό χρόνο, τότε το πρόβλημα δεν θα το 'χουμε εμείς, αλλά ο Πλεξίδας που το 'ταξε και κατ' επέκταση, η ΑΕΛ! Κλείνω την συγκεκριμένη παράγραφο, με την απορία μου για την σημερινή καθησυχαστική δήλωση Πηλαδάκη (που αλλού) στην "Ελευθερία", που την εκλαμβάνω ως κίνηση τακτικής, αλλά δεν μπορώ εύκολα ν' αντιληφθώ τον στόχο. 
Από κει και πέρα, επιστρέφοντας στην πρώτη ζωντανή τηλεοπτική παρουσία του Πλεξίδα ως παράγοντα της ΑΕΛ, έχω να επισημάνω και τα εξής:

  1. Όταν "προεκλογικά" είχε μιλήσει για την... τρέλα του, το είχα θεωρήσει μέρος μιας τακτικής που πίστευε ότι θα τον οδηγούσε στο στόχο. Πλέον όμως, έχω την αίσθηση πως κάνει λάθος αν θεωρεί πως ο μέσος φίλαθλος της ΑΕΛ ανταποκρίνεται εξ' ορισμού θετικά στο περιλάλητο ανά την Ελλάδα σύνθημα, "είναι τρελός ο πρόεδρος". Η μοναδικότητα, η διαφορετικότητα, αλλά και τα παθήματα αυτής της ομάδας, επιβάλλουν την παρουσία στο τιμόνι της ενός ανθρώπου που θα προτάσσει την σοβαρότητά του και την σοβαρότητα των προθέσεών του, ακόμη και σ' εκπομπές σαν την συγκεκριμένη... Ακόμη δηλαδή κι όταν αμφισβητείται, γιατί δέχεται να συνομιλήσει με άνθρωπο η σοβαρότητα του οποίου ελέγχεται σφόδρα, όταν τολμάει να αμφισβητεί δημόσια ότι η ΑΕΛ είναι η κορυφαία επαρχιακή ομάδα της χώρας (σ.σ. για οποιοδήποτε λόγο κι αν το κάνει)! 
  2. Στον αντίποδα, του αξίζουν αρκετοί πόντοι για το γεγονός ότι αναγνώρισε πως η ομάδα τον ικανοποιεί πολύ πιο γρήγορα απ' ότι περίμενε, σε μια περίοδο που η διατάραξη των σχέσεών του με τον προπονητή προκάλεσε πολλά σενάρια. Φυσικά, στην συγκεκριμένη αναφορά περί ευσήμων δεν ανέφερε άλλο όνομα πλην του Γαλανακόπουλου, αφήνοντάς μας με την απορία (για να το ελαφρύνουμε και λίγο), αν το γεγονός ότι τον αποκάλεσε "αδερφό" του αποτελεί αναβάθμιση ή υποβάθμιση σε σχέση με το "γιός μου", που 'χε πει την παραμονή της εκλογής του στο Imperial. Πάντως, άλλη η σχέση πατέρα-γιου κι άλλη αδερφού με αδερφό...
  3. Από κει και πέρα, του πιστώνεται ξεκάθαρα το κόστος της αναδημιουργίας της ΑΕΛ σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο, καθ' υπέρβαση ακόμη και όσων είχε εξαγγείλει από βήματος της γενικής συνέλευσης της 9ης Αυγούστου, καθώς και η στήριξη αγωνιστικών επιλογών τύπου Τζουμάκη σήμερα ή Φορτούνη παλαιότερα στα Τρίκαλα. Κι όσο κι αν διαφωνώ πως η δωρεάν παραχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων ελέω προβολής, προάγει μια ομάδα στημένη σε επαγγελματικά πρότυπα και δη την ΑΕΛ, δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω ότι αγωνίζεται για ανεύρεση χορηγών σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή και μέσα σ' ένα εξαιρετικά δύσπιστο περιβάλλον.
Κλείνοντας κι αφού πω ότι δεν βρίσκω τον λόγο να συντηρείται επικίνδυνα (για τον χρηματοδότη) το θέμα του AEL FC ARENA σε επίπεδο υποσχέσεων (σ' ότι αφορά στην τρέχουσα σεζόν) και να μην ξεκαθαρίζεται αρμοδίως, ευθαρσώς και με ειλικρίνεια το διαμορφωθέν τοπίο, που στο κάτω-κάτω επί του παρόντος φαίνεται να βολεύει οικονομικά την ομάδα, οφείλω να επισημάνω και το εξής:

Αν υποθέσουμε πως ο Πηλαδάκης είχε το επικοινωνιακό χάρισμα σε βαθμό που βγαίνοντας ως κάποια στιγμή στα ΜΜΕ κατάφερνε να κερδίζει εκείνος τις εντυπώσεις και να χάνουμε όλοι εμείς, καλό είναι ο Πλεξίδας να συνειδητοποιήσει πως με ανάλογες εμφανίσεις του δεν είμαστε πάλι εμείς εκείνοι που χάνουμε...    

2 σχόλια:

  1. 10 i 40 miria to gipedo poion na pistepso ton piladaki i ton pleksida k tsoumari?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 15 με 20 αλλά πόσα από αυτά δεν πληρώθηκαν? Αλλά είπαμε από την μια τσέπη θα μπαίνουν από την άλλη θα βγαίνουν ! ! ! Για να μην ξεχνιόμαστε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή