16 Ιουν 2013

Συγγνώμη, διακοπή... απεργίας (και δημοκρατίας)!


...της δημοκρατίας, στον τόπο που τη γέννησε...


Δυστυχώς η απεργία της τοπικής Ένωσης Συντακτών έληξε πρόωρα. Τους λόγους δεν χρειάζεται να τους εξηγήσω... Δείτε ποιος έσπασε χθες την κινητοποίηση, κυκλοφορώντας σήμερα στα περίπτερα και θα καταλάβετε! Όπως επίσης, ακούγοντας σήμερα τα δελτία ειδήσεων των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών, μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε γιατί ήταν καλό που απεργούσαμε το προηγούμενο τριήμερο. Σ' ότι αφορά ειδικότερα στο θέμα της ΕΡΤ...


...απ' όπου ξεκίνησαν όλα και παρότι ανήκω στους δημοσιογράφους που δεν έβγαλαν ούτε ένα ευρώ απ' τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, έχω να πω τα εξής:


- Σαφώς και τίθεται μείζον θέμα δημοκρατίας, στην οποία δε νοείται να παίρνονται τέτοιας σημασίας αποφάσεις δίχως τη νομιμοποίηση, έστω, της Βουλής.

- Σαφώς και πρόκειται για δημόσια και όχι για κρατική ή κυβερνητική ραδιοτηλεόραση, ώστε ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό. Ωστόσο, αυτή ακριβώς η αντίληψη ήταν που είχε μετατρέψει την ΕΡΤ σε άνδρο κομματικής εκμετάλλευσης, την οποία οι ίδιοι οι εκμεταλλευτές της έρχονται τώρα να φορτώσουν στο σύνολο των απλών εργαζομένων. 

- Σαφώς τίθεται έστω και δευτερευόντως το ζήτημα όσων χιλιάδων απολύονται. Παρονυχίδα μεν, στο σύνολο των ανέργων της χώρας, αλλά κάποτε θα πρέπει να πάψουν οι ψυχές να λογίζονται ως άψυχοι αριθμοί.

Το σύνολο των απόψεών μου για το ζήτημα, μπορεί εύκολα να το βρει κανείς προσφεύγοντας στο προφίλ του blog στο facebook και παρακολουθώντας όχι μόνο το κάθε status, αλλά και τους διαλόγους που σε κάποιες περιπτώσεις προκλήθηκαν.

Το μόνο που θα επισημάνω κλείνοντας, είναι πως λίγα δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση της απόφασης απ' τον Κεδίκογλου, έγραψα κατά λέξη: "Θέλω να πιστεύω πως μόλις έγινε το μοιραίο λάθος"... Κι ως τώρα, καλά πάμε!

3 σχόλια:

  1. Χρήστο το λάθος που κάνεις, έχεις ξανακάνει στο παρελθόν και θα ξανακάνεις στο μέλλον, είναι πως θεωρείς ότι δεν έχουν ευθύνη οι εργαζόμενοι (ή ο λαός, οι οπαδοί κλπ).

    Γιατί ο κυριούλης που έκανε τον κηπουρό και έπαιρνε 1500 ευρώ από όλους μας χωρίς να ξέρει που πέφτει η Αγ. Παρασκευή ΦΤΑΙΕΙ. Και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που το γνώριζαν και δεν το αποκάλυπταν τόσα χρόνια -ήταν και δημοσιογράφοι πανάθεμα τους- ΦΤΑΙΝΕ. Καλά για την ΠΟΣΠΕΡΤ τι να πεί κανείς. ΦΤΑΙΕΙ!

    Γιατί η γιαγιά στο χωριό της Ελλασόνας να πληρώνει τον αθηναίο χαραμοφάη-κομματόσκυλο;

    Το κλείσιμο της ΕΡΤ, του πιο διευθαρμένου οργανισμού στον δημόσιο τομέα έπρεπε να είχε γίνει πρίν πολλά χρόνια.

    Τώρα όλα θα ήταν καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω αν έκανες τον κόπο να κοιτάξεις το σύνολο των τοποθετήσεών μου επί του θέματος στο FB... Αν ναι, θα είδες πως υπογραμμίζω με σαφήνεια, ότι αν οι συνάδελφοί μου στην ΕΡΤ λειτουργούσαν πάντα όπως στο "πειρατικό" πρόγραμμα των τελευταίων ημερών, θα 'χαμε πραγματικά "δημόσια ραδιοτηλεόραση" και φυσικά, άλλη Ελλάδα. Όλα τα άλλα, όμως που στοιχειοθετούν και την αντίδρασή μου, εξακολουθούν να υφίστανται ως λόγοι ικανοί να με ξεσηκώσουν. Με κορυφαία φυσικά, την υποκρισία να αυτοβαφτίζονται εξυγειαντές, όλοι εκείνοι που τοποθέτησαν και τάϊζαν για δικούς τους λόγους τον κάθε κηπουρό των 1.500 ευρώ...

      Διαγραφή
    2. Ναι, διάβασα την άποψη σου στο FB. Θα συμφωνείς πιστεύω ότι τώρα που έκλεισε η ΕΡΤ δεν έχει και κάποια ιδιαίτερη αξία αυτού του είδους η λειτουργία.

      Τα προηγούμενα 40 χρόνια θα είχε. Όμως τότε ήταν απλά ο προπαγανδιστικός οργανισμός της κυβέρνησης, του "καταλληλότερου", ακόμη και του μνημονίου.

      Εάν δεν γίνει πραγματική εξυγίανση και αναδιάρθρωση, εδώ θα είμαστε να την κρίνουμε.

      Υ.Γ. Αυτούς υπερασπίζεσαι; http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/603903/Apisteftoi-trampoykismoi-O-Kalfagannis-chastoykise-ton-proedro-ton-eikonolipton.aspx

      Διαγραφή