21 Απρ 2013

Το πείραμα απέτυχε, ο "ασθενής" έζησε! (video)


Δείτε τις φάσεις και τα γκολ του αγώνα ΑΕΛ-Πιερικός 4-2, στο σχετικό ρεπορτάζ της εκπομπής Supersport της TRT


Δεν ξέρω τι είδε και τι δεν είδε ο Καβακάς με τα πειράματα που επιχείρησε στο πρώτο ημίχρονο. Στερημένος για καιρό από παίκτες, ίσως βρήκε "παπάδες" κι είπε να θάψει κανέναν "πεθαμένο"! Αυτό που ξέρω στα σίγουρα, είναι πως η ΑΕΛ ήθελε τη νίκη και την πήρε δίκαια, έστω κι αν...


...στο πρώτο ημίχρονο άφηνε τις φάσεις να περνάνε χωρίς να τις εκμεταλλεύεται κι έδωσε δικαιώματα σε αντιπάλους και διαιτητή, αφαιρώντας τα βέβαια με την αποφασιστικότητα που έδειξε στην επανάληψη.

Σχετικά με τη σύνθεση, η μοναδική μου παρατήρηση είναι πως θα ήθελα να δω για λίγο και τον Αλεξάντροβιτς ως φορ, με τον Χασομέρη στην κανονική του θέση (που όταν πήγε εκεί έριξε και 2 μπαλάκια). Ίσως έτσι το κοντό σχήμα μπροστά να 'χει τελικά και ουσία, αφού κατά τ' άλλα, κουραστήκαμε να γράφουμε πόσο καλύτερη μοιάζει η ΑΕΛ σε όλα τα επίπεδα, όταν αγωνίζεται ο Πόνσε (που 'χει και 6 παρακαλώ κι είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας μαζί με τον Χασομέρη).

Όσο για τους προβληματισμούς που εξέφρασε ο Καβακάς για τα δύο γκολ που δέχτηκαν πάλι οι "βυσσινί", προσωπικά δεν τους συμμερίζομαι ως προς αυτό καθ' αυτό το σκορ, για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί το ένα ήρθε... παρανόμως και δεύτερον, γιατί το δεύτερο μπήκε σε στιγμή που η αμυντική λειτουργία χαλαρώνει φυσιολογικά, δεδομένης της συνολικής μορφής ως τότε του αγώνα.

Στο φινάλε, όταν το "2" έρχεται μετά το "4", χαλάλι του για το θέαμα, που μας προσφέρθηκε απλόχερα στο συγκεκριμένο ματς.

Αντίθετα, θα σταθώ στους χώρους που έβρισκαν πριν το 1-0 οι φιλοξενούμενοι και απλά δεν είχαν την ποιότητα για να τους αξιοποιήσουν και να φτάσουν σε αξιόλογες επιθετικές ενέργειες. Εκεί, ναι, να προβληματιστώ κι έχω την αίσθηση πως γι' αυτό είχαν προγραμματιστεί δύο αλλαγές απ' την ανάπαυλα.

Υ.Γ. Για το μπάχαλο στο ξεκίνημα της επανάληψης, τι να πω; Ευτυχώς ήρθαν έτσι τα πράγματα γιατί αν έρχονταν αλλιώς, ο διαιτητής, σύσσωμη η αποστολή της ΑΕΛ κι εμείς μαζί με κάτι χιλιάδες νοματαίους, θα 'μασταν ακόμη στο AEL FC ARENA! Τι σου κάνει όμως το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, έ; Στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου είδαμε την φόρα που θέλουμε απ' αυτή την ομάδα στην έδρα της... Είτε με "9", είτε με "10", είτε με "11"! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου