27 Απρ 2013

Τελευταίο "ντέρμπι", πρώτος "τελικός"! (video)


Δείτε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ της ΑΕΛ ενόψει του αγώνα με την Καλλονή

Ακριβώς όπως τα λέει ο τίτλος... Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο! Είναι προσωπική μου επιλογή, έπειτα απ' το Καυταντζόγλειο και μέχρι να περάσει κι ο αυριανός αγώνας, να μην ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο, απ' όσα επέλεξαν ν' ασχοληθούν η ΠΑΕ απ' τη μια και μεγάλη μερίδα του κόσμου απ' την άλλη. Κι αν έχω να πω και να γράψω...


Μπροστά όμως σ' ένα ντέρμπι, το τελευταίο για την 7άδα και σ' έναν τελικό, τον πρώτο για την 3άδα, δε μου 'κανε τελικά καρδιά να σχολιάσω ούτε τις αντιδράσεις των συνδέσμων για το μπαράζ της Λίγκας, ούτε την κατά το ήμισυ "άκυρη" δήλωση του Πηλαδάκη, είτε οτιδήποτε άλλο δεν αφορά αυστηρά την αναμέτρηση με την Καλλονή.

Ξέρω, το 'χα τάξει για προχθές βράδυ, αλλά μόλις κάθισα μπροστά στο πληκτρολόγιο σάστισα... Ρε συ, λέω, μόλις προχθές έγραφα για το συσπειρωτικό δώρο που μας έκανε η ΑΕΚ, θα γράψω τώρα για τον ορισμό της αποσυσπείρωσης; Για μια ΠΑΕ που δεν σκέφτεται τις συνέπειες των πράξεών της, που ήταν απούσα όταν τη χρειάστηκαν οι καλεσμένοι της και για έναν κόσμο που δεν μπορεί (ίσως και γιατί έχει κουραστεί) να περιμένει; Εγώ το δώρο δεν το δωρίζω, σκέφτηκα και να 'μαι εδώ τώρα να γράφω για τ' αγωνιστικά. Κι όχι για την έναρξη της προετοιμασίας για τα play off (βλέπε απόφαση για την επέμβαση του Σκόνδρα). 

Για όλα αυτά, δυστυχώς, θέλουμε δεν θέλουμε θα τα λέμε κι από Μεγάλη Δευτέρα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Αν και υποψιάζομαι ότι το αποτέλεσμα θα παίξει ρόλο στον τρόπο με τον οποίο θα τα συζητάει όλα αυτά η πλειοψηφία όλων ημών.

Έχει αγώνα λοιπόν σήμερα και τι αγώνα... Δύσκολο, πολύ δύσκολο! Κι αυτό το Σφακιανάκης που γράφει η ταυτότητα του διαιτητή, τέτοιες πονηρές μέρες, δικαιολογεί και την προκαταβολική ανακοίνωση της ΠΑΕ. Τη δουλειά της και τη δουλειά μας... Το 'χουμε ξαναπεί.

Και δουλειά δική μας είναι να πούμε στον Καβακά και στους παίκτες της ότι καλώς ή κακώς, στο ματς με την Καλλονή θα 'χουν λίγα (προς το παρόν) να κερδίσουν και πολλά να χάσουν. Όπως επίσης, ότι αν χρεαστεί ας κερδίσουν και τη διαιτησία, γιατί μπορούν. Όπως μπορούσαν και με τον Ηρακλή. Το πως ακριβώς θα το πετύχουν εδώ που είμαστε δεν μ' αφορά άμεσα. Αρκεί να το πετύχουν. Τη δουλειά τους λοιπόν κι αυτοί...

Όσο για την πρόσθετη απουσία του Τσίγκα, δίπλα σ' αυτές των εγχειρισμένων Μπλέντι, Σκόνδρα (που γεροί να επιστρέψουν στα γήπεδα το συντομότερο), θα μου 'κανε θέμα στον α' γύρο, αλλά τώρα όχι... Κι αυτό ξαναλέω πως (πρέπει να) είναι πρόβλημα δικό του κι όχι δικό μου!

Με τη νίκη...

1 σχόλιο:

  1. Aν δει κάποιος το πρόγραμμα της Καλλονής και του Πανσερραικού, θα διαπιστώσει οτι αν δεν νικήσει αύριο η ΑΕΛ τίθεται και εκτός play off. Πιστεύω οτι οι παίκτες θα βγάλουν εγωισμό και τσατίλα και θα το πάρουν το παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή