5 Απρ 2013

Ένα... "δικό μας παιδί"!



Λιγότερο από 10 μέρες πριν, μια μεγάλη μερίδα παρευρισκόμενων στις κερκίδες του AEL FC ARENA ρωτούσε να μάθει "ποιος είναι αυτός που μπαίνει"! Πλέον, κατά πως έδειξε κι η σημερινή προπόνηση, ξεκινάει στην 11άδα του "τελικού" στο Παγκρήτιο. Μιλάω φυσικά για τον Τάσο Κρητικό, που...



...εν τέλει, οι πολλοί θα τον μάθουν απ' το καταγεγραμένο βιογραφικό του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΛ, ελπίζοντας πως με τη φανέλα της θα τον μάθει σταδιακά κι όλος ο κόσμος, για όσα θα παρουσιάσει στους αγωνιστικούς χώρους. Να 'στε σίγουροι, ότι το ίδιο ελπίζει, θέλει και πιστεύει κι ο ίδιος! 

Το γράφω με απόλυτη βεβαιότητα, γιατί απέναντι στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν ανήκω στην κατηγορία των πολλών, αλλά των πολύ λίγων, που γνωρίζουν τον Τάσο, τον Τασούλη, απ' όταν η μπάλα ήταν μεγαλύτερη από τον ίδιο, αλλά παρ' όλα αυτά την κυνηγούσε από κοντά για να την κλωτσήσει...

Ηλιακά... ψωμομένος παίκτης της ομάδας του χωριού του εγώ, γιος και ανηψιός παραγόντων του σωματείου εκείνος, που τον έχανες που τον έβρισκες, ανάμεσα στα πόδια μας, να θέλει κι αυτός να μπει να παίξει, βιάζοντας τον χρόνο όπως κάθε πιτσιρικάς.

Τα χρόνια πέρασαν, μεγάλωσε, πήγε στο πλάι του Βουτυρίτσα και τον έχασα, κρατώντας όμως την κουβέντα του αδερφού μου, που τον είχε από πιο κοντά: "Αυτός αν έχει μυαλό θα παίξει μπάλα"! ...'Ωσπου ξαναβρήκα τα ίχνη του όταν ρώτησα τον τότε υπεύθυνο - τεχνικό διευθυντή της ομάδας Νέων της ΑΕΛ, Ζήση Ζιάγκα, για τα παιδιά που σκέφτονταν εκείνη τη σεζόν να πάρουν απ' τα ερασιτεχνικά σωματεία: "Αν πάρουμε έναν, αυτός θα 'ναι ο Κρητικός", μου είπε...

Και πήγε ο Τάσος στην ΑΕΛ κι έπαιξε με τη Νέων κι έναν και δεύτερο χρόνο και πήγε στην προετοιμασία με την ΠΑΕ (χωρίς να ζαλίζει τους τίτλους των εφημερίδων) και παρότι άλλαξε ενδιάμεσα ο προπονητής, έγινε επαγγλεματίας τον Γενάρη και να σου τώρα ο Καβακάς να μιλάει εκτός απ' το ταλέντο και για το θράσσος του "μικρού", που τον φέρνει προφανώς στο αρχικό σχήμα ενός κρίσιμου αγώνα.

Τι άλλο να πω λοιπόν, πέρα απ' την εντύπωση που μου προκάλεσε το χαμηλό, τα ταπεινό βλέμμα με το οποίο απάντησε όταν του 'δωσα συγχαρητήρια για το "φιλικό" του ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα το περασμένο καλοκαίρι; Μόνο ό,τι του εύχομαι τα καλύτερα, όσο θα τα υποστηρίζει με το ταλέντο, τη δουλειά, τον χαρακτήρα και το μυαλό του... Γιατί κι εγώ και όλοι μας και η ομάδα πάνω απ' όλους, έχει ανάγκη τα πραγματικά "δικά της παιδιά"!!!

7 σχόλια:

  1. ΒΛΑΧΟΣ (ΛΑρισινή Δημοκρατία)5 Απριλίου 2013 στις 8:05 μ.μ.

    Δεν σε άκουσα ποτέ να λες και να γράφεις ούτε πρόταση για Κολοβέτσιο ,Ευαγγέλου ,Λαμπρόπουλο,Μπανούση,Γκουντρουμπή,παπαιωάννου και τα άλλα παιδιά και για τον τρόπο που απομακρύνθηκαν από την ΑΕΛ .
    Ο Καρανίκας γιατί εξαφανίστηκε ?
    Όταν έφευγε σαν άμπαλος ο Λαμπρόπουλος θυμάσαι μήπως τι έλεγες εκείνη την εποχή ? θυμάμαι εγώ ,ΖΗΤΩ Ο ΣΙΜΙΤΣ
    Εκανες ποτε απολογισμό πόσα ταλέντα έχει χάσει αυτή η παε ?
    Τωρα χρήστο τι μας λες ? για τον Κρητικό τον οποίο αν δεν είχες επαφές με τους οικείους του δεν θα γνώριζες ούτε το μικρό του όνομα ?

    Όταν μιλάς για δικά μας παιδιά θα πρέπει να έχεις και γνώσεις επί του θέματος ,μπορείς να απαντήσεις τι έγιναν τα παιδιά της Κ17 προ 4 ετών που πήγε τελικό Ελλάδος ?
    Μπορείς να μου πεις τώρα αυτή την στιγμή που μιλάμε ποια είναι τα πραγματικά ταλέντα της Κ20 ?

    Απάντα ,δεν σε βρίζω ,υποχρεωμένος είσαι όταν πιάνεις ένα θέμα για το οποίο μιλάς με άνεση σαν να γνωρίζεις πράγματα και καταστάσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς και θα το κουβεντιάσουμε το ζήτημα... Δώσε μου μόνο χρόνο, γιατί δεν θέλω να γράψω στο πόδι την άποψή μου για όλα όσα θέτεις!

      Διαγραφή
    2. Προς το παρόν ένα μόνο: Επειδή υπάρχει θέμα με κάποια απ' τα ζητήματα που θέτεις, ακριβώς γι' αυτό υπάρχει και η ουσιαστική ανάγκη κάποια παιδιά να πείσουν ότι μπορούν να είναι αυτό που ονειρευόμαστε!

      Διαγραφή
  2. ΒΛΑΧΟΣ (ΛΑρισινή Δημοκρατία)6 Απριλίου 2013 στις 3:26 μ.μ.

    θα περιμένω ,όχι νέο σχόλιο αλλά άρθρο γιατί το θέμα δεν είναι για 1-2 σχόλια ,νομίζω συμφωνείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε βλαχο μιλας μιλας και δεν λες τιποτα.. το εχω ξαναπει.. ο καθρεφτης ολων των αθλητων και των αθλητριων ειναι ο αγωνιστικος χωρος.. ολα τα αλλα ειναι κλαιντς μαιντς.. οταν ο αλλος μπαινει μεσα και δεν μπορει να κλασει, εισαγωγικα μπρος πισω, φταινε οι δημοσιογραφοι?? και δεν κανω τον συνηγορο κανενος.. ποιος καρανικας τωρα και ποιος γκουντρουμπης?? μπορουνε αυτοι οι παιχτες να σηκωσουν την φανελα αυτης της πολυ μεγαλης ομαδας, που εχει τιτλους και σελιδα βαμμενη με αιμα στο αμοιρο ελληνικο ποδοσφαιρο?? σκεψου λιγο πριν μιλησεις.. με ολο μου το σεβασμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΛΑΧΟΣ (Λαρισινή Δημοκρατία)9 Απριλίου 2013 στις 2:37 μ.μ.

      Μάθε ορθογραφία και σε δεύτερη φάση ποδοσφαιρικό ακαδημαισμό και μετά βγες σέντρα ,τα υπόλοιπα όταν ο Χρήστος βγάλει το σχετικό ρεπορτάζ .

      Διαγραφή