17 Απρ 2013

Μια εβδομάδα πριν η... "Μεγάλη (βυσσινί) Εβδομάδα"!



Καλά τα 'λεγε ο φίλος μου ο Ασπρούδης προ ολίγου στο ραδιόφωνο... Δεν κατάλαβα δηλαδή; Λέει πως πιστεύει στην απ' ευθείας άνοδο ο Καβακάς, λέμε πως πιστεύουμε εμείς ή τέλος πάντων πολλοί από εμάς και δεν πιστεύουν οι ίδιοι οι παίκτες της ΑΕΛ; Μιλάω για...



...την ανάγνωση των λεγομένων του προπονητή στους ποδοσφαιριστές, όπως τουλάχιστον διατυπώθηκαν στο σχετικό ρεπορτάζ της αρχαιοτέρας. Και η οποία έχει δύο όψεις...

Απ' τη μια λες "μπράβο στο μάγκα τον Τίμο" που πιστεύει και τους το λέει κι απ' την άλλη αναρωτιέσαι τι είναι εκείνο που τον ανάγκασε να πει όσα φέρεται να είπε. Βλέπει έλλειψη πίστης στην ομάδα; Ή βλέπει την απογοήτευση που βλέπω κι εγώ από προχθές σε μια μερίδα κόσμου; Όπως και να 'χει, η έλλειψη πίστης σ' αυτή τη φάση είναι πρόβλημα κι ως πρόβλημα πρέπει να λυθεί.

Προσπάθώντας κι εγώ να βάλω ένα λιθαράκι σ' αυτή την προσπάθεια, ξαναλέω ότι υπάρχουν δύο στοιχεία που μπορούμε να πατήσουμε και να πιστέψουμε ότι δεν είναι εφικτή μόνο η άνοδος μ' οποιοδήποτε τρόπο, αλλά και η απ' ευθείας άνοδος!

Το ένα είναι η επιστροφή όχι οποιωνδήποτε παικτών, αλλά εκείνων που έλλειψαν για καιρό απ' τον βασικό κορμό της ΑΕΛ του Καβακά. Μιλάω για Πόνσε, Λιαπάκη και Χασομέρη, που μπορούν να δέσουν το σύνολο, να ανεβάσουν ενδεχομένως την ατομική απόδοση κάποιων συμπαικτών τους και να δώσουν ως αποτέλεσμα μια καλύτερη και πιο πειστική ομάδα.

Το δεύτερο, θα το ξαναπώ, είναι το πρόγραμμα... Με τα δεδομένα αυτής της στιγμής, θεωρώ ότι στην πρώτη 3άδα διεκδικούμενες είναι δύο θέσεις κι ότι η ουσιαστική απόσταση της ΑΕΛ απ' τη 2η θέση δεν είναι οι 8 βαθμοί που την χωρίζουν απ' το Βόλο, αλλά οι 5 που τη χωρίζουν απ' τον Παναιτωλικό!


-Η ΑΕΛ έχει 8 ματς ακόμη, ενώ ο Βόλος κι ο Παναιτωλικός από 7 (όσα και η Νίκη)
-Ο Βόλος παίζει με Νίκη (μέσα-έξω δεν έχει σημασία), κάνει ρεπό κι ακολουθούν Εργοτέλης έξω, Ψαχνά μέσα, Απόλλων έξω, Πιερικός έξω, Ηρακλής μέσα και Καλλονή έξω.
-Ο Παναιτωλικός παίζει με Θρασύβουλο έξω, Νίκη μέσα, ρεπό, Εργοτέλη μέσα, Ψαχνά έξω, Απόλλωνα μέσα, Πιερικό έξω, Ηρακλή έξω.
-Έτσι, για την άμεση σύγκριση, η ΑΕΛ παίζει με Πιερικό μέσα, Ηρακλή έξω, Καλλονή μέσα, Καβάλα έξω, Βύζαντα μέσα, Φωκικό έξω, Δράμα έξω, Καλλιθέα μέσα.

Εν ολίγοις, την ώρα που η ΑΕΛ έχει να δώσει μόνο δύο 6ποντα ματς απ' τα 8, εκείνοι έχουν να δώσουν τουλάχιστον 2πλάσια στα 7! Μοναδική περίπτωση να αλλάξουν άρδην οι εκτιμήσεις για τον βαθμό δυσκολίας των προγραμμάτων (που σε απλή ανάγνωση εμένα μου λέει πως ο Βόλος δεν θα 'ναι στην τελική 3άδα), είναι να διαμορφωθούν συνθήκες που θα καθιστούν αδιάφορες ομάδες όπως η Νίκη, ο Ηρακλής, η Καλλονή ή ο Εργοτέλης, όταν θα έρθει η ώρα των συγκεκριμών αγώνων, πράγμα δύσκολο όμως, με βάση την σημερινή εικόνα του πρωταθλήματος.

Θα μου πείτε, τι γίνεται με το πρόγραμμα των υπολοίπων 4ων μνηστήρων που μόλις ανέφερες; Σαφώς θα παίξει κι αυτό τον ρόλο του, αλλά δεν ασχολούμαι προς το παρόν για έναν και μοναδικό λόγο. Γιατί τους δύο απ' αυτούς η ΑΕΛ θα τους αντιμετωπίσει την ερχόμενη εβδομάδα, την πλέον καθοριστική για τον τελικό προσδιορισμό του φετινού της στόχου. Την δική της Μεγάλη Εβδομάδα (Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή), πριν μπει η... κανονική!

Αν η ΑΕΛ κερδίσει τον Πιερικό και πάρει 4 πόντους με Ηρακλή εκτός και Καλλονή εντός, θα τα ξαναδούμε τα προγράμματα, με άλλη ψυχολογία και άλλη ματιά, αυτή τη φορά στο σύνολο των μνηστήρων και θα τα ξανασυζητήσουμε. Ούτε θα μπω στη διαδικασία να δω τώρα αν μπορεί ή δεν μπορεί να πάρει αυτά τ' αποτελέσματα. Εγώ πιστεύω ότι παίζοντας κομπλέ και με πίστη, ΝΑΙ, ΜΠΟΡΕΙ!!!

Άλλωστε αυτό ήταν εξ' αρχής το ζητούμενο σ' αυτό το κείμενο. Να δούμε αν υπάρχουν ή όχι λόγοι να πιστέψουμε...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου