12 Μαρ 2013

Ο θρύλος Lefter Millo ζει...

Εκτός των άλλων, δείτε το αφιέρωμα του χρήστη του youtube, με την επωνυμία MonaxaLarisa, στον Λευτέρη Μήλο, όπως τροποποιήθηκε και μεταδόθηκε από την TRT


Στις πολύ μεγάλες αξίες πρέπουν και μεγάλες τιμές, σαν κι αυτές που απέδωσαν στη μνήμη του Λευτέρη Μήλου οι συντοπίτες του. Χάρηκα πολλαπλά λοιπόν, διαβάζοντας προχθές  στο mpetshow, λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις που έγιναν σε Δερβιτσάνη και Αργυρόκαστρο, παρουσία στελεχών της τότε ΑΕΛ, καθώς και την ανάδειξη του θρύλου Lefter Millo, απ' το http://borioipirotis.blogspot.gr , την δημόσια τηλεόραση της Αλβανίας και κυρίως, την Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία...


Απ' την Παρασκευή κατέθεσα την μαρτυρία μου για εκείνον... Πρόκειται όμως πλέον για ένα θέμα που το αναπαράγω λεπτομερώς μέσα απ' το blog μου, γιατί θεωρώ σημαντικό να αντιλαμβάνονται οι νεότερες κυρίως γενιές το μέγεθος του καθενός που πέρασε απ' αυτή την ομάδα κι αν θέλετε, να αντιλαμβάνετε και η σύγχρονη ΠΑΕ, η σύγχρονη Λάρισα, πως με τέτοιες πρωτοβουλίες χτίζονται άρρηκτα οι δεσμοί μιας ομάδας και ευρύτερα μιας πόλης ή ενός χωριού, με την ιστορία και με τον κόσμο τους.

Για περισσότερα και αναλυτικότερα: 

2 σχόλια:

  1. Ολα καλά βρε αδερφέ αλλά το όνομα του ειναι Λευτέρης Μήλλος και όχι Lefter Millo. Γεννηθηκε σε ελληνικό χωριό της Βορείου Ηπείρου και η ιστορία του αδερφού Σωκράτη είναι συγλονιστική. Βασανίστικε μαζι με άλλους τρεις συγζωριανούς τους απο το κομουνιστικό καθεστως μονο και μόνο επειδη ηταν ελληνες και κατελειξε στο ψυχειατρέιο απο τα βασανηστηρια.
    Φιλικα, ενας συμπατριώτης του Λευτέρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ αδερφέ, όλα καλά... Αλλά κι εσύ, απ' όλα τα κείμενα και τα θέματα που ανέβασα για τον Λευτέρη, δεν αντιλήφθηκες πως παντού αναφέρεται η ξεκάθαρη καταγωγή του και παντού αναγράφεται το όνομά του με την ελληνική απόδοση; Παντού, πλην της αναφοράς στην ανάδειξή του απ' την Αλβανική Ομοσπονδία σε θρύλο του ποδοσφαίρου της χώρας, προκειμένου να δοθεί έμφαση στο γεγονός και να κεντρίσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη; Αντιλαμβάνομαι την ευαισθησία σου, αλλά να μην περάσουμε και τα όρια της υπερβολής!

      Διαγραφή