26 Φεβ 2013

"Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο"!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ...

Στο ραδιοφωνικό "Tsoumbox" (ρ/φ TRT 95.1) φιλοξενήθηκε σήμερα ο αρχηγός της ΑΕΛ, Κώστας Νεμπεγλέρας και μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του για όσα ήταν δυνατό στη μια ώρα που διήρκησε η εκπομπή. Για τα συν και τα πλην της ομάδας, για την σχέση της φετινής με την περσινή ΑΕΛ ή της... τωρινής με την... προηγούμενη, για τον Καβακά ως πρώτο προπονητή κι ως βοηθό, για την προσφορά του Μιχάλη Ζιώγα, για τον ίδιο το "Νέμπε" και τους συμπαίκτες του και φυσικά, για το επικείμενο ματς στο Βόλο. Κι αν είναι κάτι που μου 'μεινε ως εντύπωση στο τέλος της κουβέντας, ήταν οι πολλές φορές που...


...αναφέρθηκε στην επιθυμία τόσο στη δική του όσο και ολόκληρης της ομάδας, να δώσει χαρά στον κόσμο. Αναλυτικότερα μερικές απ' τις τοποθετήσεις του (σ.σ. σε ελεύθερη μεταφορά, καθώς για τις λεπτομέρειες υπάρχει και το ηχητικό):

Για την φετινή ΑΕΛ: Φέτος είμαστε πιο ομάδα, πιο δεμένοι στο πνεύμα της και στη σχέση μας με τον κόσμο, καθώς και πιο προσαρμοσμένοι στις συνθήκες της κατηγορίας. Ταυτόχρονα υπάρχει και βελτιωμένος βαθμός συνέπειας απ' τη διοίκηση, αλλά και συνειδητοποίησης απ' όλους τους παίκτες για το που βρισκόμαστε και τι ζητάμε. Για πολλά απ' τα παιδιά μάλιστα, η φανέλα της ΑΕΛ είναι η βαρύτερη που έχουν φορέσει και δείχνουν ότι το εκτιμούν κι ότι το σηκώνουν..

Για την ομάδα προ και μετά Καβακά: Όταν έλεγα το καλοκαίρι πως δουλεύαμε πολύ καλά, το εννοούσα. Ο Ζιώγας πρόσφερε πολλά... Απλά με τον Καβακά άλλαξε το αγωνιστικό πλάνο που φαίνεται πως μας πάει περισσότερο, μας ικανοποιεί όλους και φαίνεται πως φέρνει κι αποτελέσματα. Πολλά πράγματα στην τακτική τα δουλεύαμε και πέρυσι μαζί του, καθώς ο Κόουλμαν του έδινε το περιθώριο να το κάνει.

Για τον στόχο της ανόδου: Το πρωτάθλημα για μας τελειώνει τον Μάιο, γιατί στόχος μας είναι η απ' ευθείας άνοδος, χωρίς την ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ. Κι αυτό γιατί είμαστε ΑΕΛ κι οφείλουμε σ' αυτή την κατηγορία να διεκδικούμε το ανώτερο που μπορούμε να πετύχουμε. Επιπλέον είναι ακόμη ένα τρόπος να κάνουμε περήφανο τον κόσμο, που και σ' αυτή την κατηγορία δείχνει κάθε μέρα ποιος είναι.

Για τον αγώνα της Κυριακής στο Πανθεσσαλικό: Στ' αποδυτήρια έχουμε συμφωνήσει πως θέλουμε σε κάθε ματς τη νίκη, παίζοντας το παιχνίδι μας και χωρίς να μας παρασύρουν άλλοι παράμετροι. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε έναν λόγο παραπάνω να θέλουμε να κερδίσουμε, αφού ξέρουμε τη σημασία που έχει για τον κόσμο αυτό το ματς και θέλουμε να του δώσουμε αυτή τη χαρά.

Ως επίλογος, ένα μεγάλω ευχαριστώ για την ζωντανή παρουσία του στο στούντιο σ' ένα επαγγελματία ποδοσφαιριστή με απίστευτο αίσθημα ευθύνης και απαράμιλλο ήθος, που ώπου να 'ναι συμπληρώνει 600 συμμετοχές σε 20 χρόνια καριέρας. Κι αν μη τι άλλο, του αξίζει να το γιορτάσει πανηγυρίζοντας μια άνοδο με την ομάδα της καρδιάς του!!!

1 σχόλιο:

  1. τι να πει κανεις για αυτη την πολυ μεγαλη φυσιογνωμια του ελληνικου ποδοσφαιρου?.. ενα μεγαλο μπραβο στον μεγαλο αρχηγο που δινει και την ψυχη του για αυτην την πολυ μεγαλη ομαδα που λεγεται αγαπη, ερωτας και λατρεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή