30 Μαΐ 2012

Με over πας στα τελικά και στο... ταμείο!


Τελικά, πίστεψα το over της Τουρκίας περισσότερο απ' το διπλό της, η Βουλγαρία δεν... βοήθησε και χάθηκε η ευκαιρία για ένα ακόμη "απόλυτο" στις βασικές επιλογές. Έτσι λοιπόν χθες αρκεστήκαμε στο 2/3 με μέση απόδοση 2.10, ενώ στο σύνολο των προτάσεων είχαμε 3/6 με μέση απόδοση 2.29! Σε κάθε περίπτωση, ο συνολικός συντελεστής κι αυτής της μέρας παραμένει - έστω και οριακά - θετικός κι αν κάτι μας επιτρέπει να κάνουμε μπράτσα στην προκειμένη περίπτωση είναι η εμπιστοσύνη στα "γκανιάν" της Β' Βραζιλίας, που μας δικαίωσαν. Πάμε όμως στα σημερινά, πάντα υπό τον πρίσμα των αποδόσεων της Goalbet (που 'χουν τεράστια συνεισφορά στον συντελεστή που προαναφέραμε) κι επιβεβαιώνοντας πως αυτή την εβδομάδα παίζουμε για τη χαρά του παιχνιδιού...



OVER να 'ναι κι ό,τι θέλουν ας είναι... Αναφέρομαι σε ορισμένα απ' τα ματς της ενδιάμεσης φάσης των πρωταθλημάτων εθνικών ομάδων U19, που 'χουν αριθμητικά και τα πρωτεία στο κουπόνι. Μιλάω για τις καθοριστικές τελευταίες αναμετρήσεις Κροατία-Βοσνία στο 1.62, Αυστρία-Γεωργία στο 1.70 (σε έναν όμιλο) και Ελβετία-Αγγλία στο 1.67, Μαυροβούνιο-Σλοβενία στο 1.50 (σε άλλον όμιλο). Εδώ λοιπόν, Κροατία/Αυστρία απ' τη μια και Αγγλία/Μαυροβούνιο απ' την άλλη, ισοβαθμούν (αλλά βγαίνει μόνο ο πρώτος) αφού μεταξύ τους έφεραν ισοπαλία, με αποτέλεσμα σήμερα να θέλουν εκτός από τρίποντα και υψηλά σκορ, είτε για καλύτερη διαφορά τερμάτων (β' κριτήριο), είτε για καλύτερη επίθεση (γ' κριτήριο). Επειδή λοιπόν υπάρχει κίνητρο, επειδή το κυνήγι των γκολ μπροστά μπορεί να σημαίνει και γκολ... πίσω κι επειδή ο νεανικός ενθουσιασμός διαβρώνει συχνά τις αυστηρές τακτικές, δεν το 'χουν και πολύ να πάνε άπαντες σε μεγάλα σκορ! Σημείο με πιθανότητες που να αξίζει τα λεφτά του στην συγκεκριμένη διαδικασία, προκύπτει μόνο από αμφίρροπο ζευγάρι και δη εκείνο της Σερβίας με τη Ρουμανία, καθώς ο όμιλός τους φιλοξενείται στο Νόβισαντ. Μιλάω για τον άσο του 2.14, που προσωπικά θα τον αφήσω γιατί η Σερβία δεν έπεισε στα προηγούμενα ματς ότι είναι καλύτερη ομάδα απ' τους αντιπάλους της.

UNDER απ' την άλλη προκύπτουν στις αναλύσεις μου τα ματς Μπόκα-Ροζάριο στο 1.70 (δεν υπάρχει στον ΟΠΑΠ) και Σαμπντόρια-Σασσουόλο στο 1.57. Ο πρώτος είναι αγώνας κυπέλλου μεταξύ ομάδων διαφορετικής κατηγορίας, που όποτε βρίσκονται κοιτάνε πρώτα να παίξουν ξύλο και μετά μπάλα. Κάποιοι μάλιστα λένε πως αν το βρουν στο live, θα ποντάρουν σε μια τουλάχιστον κόκκινη. Ο δεύτερος είναι ένας αμφίρροπος πρώτος αγώνας μπαράζ ανόδου, όπου - προσέξτε - δεν ισχύει το "εκτός έδρας γκολ". Κι επειδή πρόκριση απ' το πρώτο ματς δεν βγαίνει έτσι κι αλλιώς, κανείς δεν πρόκειται να εκβιάσει αποτέλεσμα και ν' ανοίξει την τακτική του.

ΣΗΜΕΙΑ αναφορικά με το τελικό αποτέλεσμα και που ν' αξίζουν τον κόπο, δεν μου προκύπτουν πολλά. Στέκομαι λοιπόν στα ίδια ματς και λέω: α) Και να 'ταν η Μπόκα να σνομπάρει το κύπελλο, δεν θα σνομπάριζε τον συγκεκριμένο αντίπαλο για λόγους τιμής. Κι επειδή η Μπόκα είναι... Μπόκα κι επειδή υπάρχει και μια διαφορά κατηγορίας, το 1.83 στον εύκολο ή δύσκολο άσο, κάθε άλλο παρά αδιάφορο μ' αφήνει. β) Απ' την άλλη, οι έδρες δεν ήταν συνολικά το ατού ούτε της "Σαμπ", ούτε της Σασσουόλο και ουσιαστικά οι εκτός έδρας επιδόσεις τις πήγαν εκεί που βρίσκονται. Οπότε, μοναδικό επιχείρημα που βρίσκουν όσοι μιλάνε για άσο είναι το ειδικό βάρος του ονόματος. Οι... άλλοι, όμως, λένε ότι ο 3ος της κανονικής περιόδου έχει βγει κατηγορία έξι στις έξι φορές. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια διπλό στη Γένοβα. Μπορεί κάλλιστα να σημαίνει Χ του 3.17, το οποίο θα επιβεβαιώσει και τις ισοπαλίες μεταξύ των δύο ομάδων (μέσα - έξω) στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Να 'χουμε δηλαδή στο μενού και μια απόδοση της προκοπής!

ΦΙΛΙΚΟ μεταξύ εθνικών ομάδων μ' απασχολεί ένα και μοναδικό... ΗΠΑ-Βραζιλία σε αμερικανικό έδαφος ή αλλιώς ένα φιλικό μεταξύ δύο ομάδων που σκόραραν στα τελευταία τεστ και συν τοις άλλοις, απ' τη φύση τους το αποτέλεσμα το διεκδικούν με τις επιθέσεις κι όχι με τα μετόπισθεν. Κι αν το πάω εμφανώς προς το over του 1.80 και δεν στέκομαι στο διπλό - φαβορί του 1.77, είναι ακριβώς γιατί το δεύτερο σημείο έπεσε κάτω απ' το πρώτο κι ίσως μέχρι τα ξημερώματα να πέσει ακόμη περισσότερο...    

Βασικές επιλογές:
Λόγω του ότι παίζουν μέσα στο σπίτι τους κι ίσως πιέσουν καταστάσεις, από τα προαναφερόμενα over θα πάρω κατ' αρχήν αυτά της Κροατίας και της Αγγλίας. Της δεύτερης υπάρχει και λόγος παραπάνω, καθώς θεωρητικά και η Ελβετία έχει ελπίδες πρόκρισης και θα παίξει ανοιχτά για να κάνει γκολ. Από κει και πέρα, ο άσος της Μπόκα, το over της Βραζιλίας και το Χ της Σασσουόλο στη Σαμπντόρια (που το χρειάζομαι ψυχολογικά ως απόδοση, παρά το ρίσκο του), θεωρώ ότι δένουν τη συνταγή. Έτσι κι αλλιώς είπαμε... "Για τη χαρά του παιχνιδιού"! 

Υ.Γ. Πιστεύω αρκετά και στα δύο under που προανέφερα, αλλά δεν μου πάει να μιλάω για ποδοσφαιρικό αγώνα και να παρακαλάω να μη μπει γκολ. Γι' αυτό σπάνια θα με δείτε να παίρνω ένα under ως πρώτη επιλογή, όταν υπάρχουν κι άλλες...

* Κάντε από εδώ της εγγραφή σας στην Goalbet, μέσω του tsoumbox.blogspot.com κι εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα live στοιχηματισμού!     

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου