15 Νοε 2018

Η 16η μέρα!!!


Σήμερα είναι η 16η μέρα από εκείνη κατά την οποία τέθηκε η 15νθήμερη...
...προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος αγοράς της ΠΑΕ ΑΕΛ και ούτε νομίζω, ούτε είμαι σε θέση να γνωρίζω αν κάποιος απ' τους συναδέλφους που τόσο δηκτικά κατέγραψε η ΠΑΕ στην χθεσινή της ανακοίνωση, έχει γίνει αποδέκτης οποιασδήποτε πρότασης. Δεν είναι άλλωστε αυτή η δουλειά μας...


Εκτιμώ ωστόσο, κάτι που μου επιτρέπει η δουλειά, η γνώση και η εμπειρία μου να κάνω, πως αρκεί και μόνο το ύφος και αυτής της ανακοίνωσης, ώστε να καταδείξει γιατί ουδείς ασχολήθηκε ή πρόκειται να ασχοληθεί ποτέ σοβαρά μ' αυτή την αστειότητα κι εν τέλει, ότι ουδέποτε υπήρξε απ' την άλλη πλευρά ειλικρινής διάθεση πώλησης. Το οποιοδήποτε ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΑΕΛ είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να μεταβάλλεται σε θεατρικό μονόπρακτο, όχι μόνο για τον οπαδό, αλλά και για το σύνολο της Λάρισας και φυσικά, δεν του αξίζει να αντιμετωπίζεται απ' την ίδια την ομάδα με τέτοιου τύπου προχειρότητες και... εξυπνακισμούς!

Θα 'χε ωστόσο ενδιαφέρον, αφού η ΠΑΕ έκανε τον κόπο να απευθυνθεί ευθέως προς δημοσιογράφους, να τους ρωτήσει κι αν γίνονται αποδέκτες σχολίων απ' την πλευρά του κόσμου σχετικά με τις συμπεριφορές και τις πρακτικές της σε μια μεγάλη γκάμα ζητημάτων και τελικά, τι απήχηση έχουν οι δραστηριότητές της στην κοινωνία της πόλης. Να τους ρωτήσει ακόμη και για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτού του κόσμου, που δεν είναι μόνο οργανωμένοι ή ενεργά μέλη της Ερασιτεχνικής ή συγγενείς τους και φυσικά δεν είναι "επαγγελματίες αλήτες και κακοποιοί", αλλά πιστοί φίλαθλοι, επιχειρηματίες με χρόνια προσφοράς στην ομάδα, πρώην και νυν κάτοχοι διαρκείας που έρχονται ή δεν έρχονται στο γήπεδο και συνθέτουν τον ενεργό ιστό αυτής της πόλης.

Τότε ναι, θα υπήρχε υλικό για συζήτηση με την ουσιαστική και χρήσιμη εμπλοκή όλων ημών, που βομβαρδιζόμαστε καθημερινά με μηνύματα κάθε είδους και που δεν τολμάμε που λέει ο λόγος να κυκλοφορήσουμε στην πιάτσα, γιατί είναι αδύνατο να σταματάμε και να κουβεντιάζουμε μ' όποιον κουβαλάει τον ίδιο καημό... Και τότε ίσως γινόταν ακόμη πιο ξεκάθαρα αντιληπτό ότι η σημερινή ΑΕΛ, επιλέγοντας να λειτουργεί με τις γνωστές ανορθόδοξες τακτικές και να επικοινωνεί τις απόψεις της με λοιδορίες, αντιφάσεις, απειλές διώξεων κατά πάντων, booling νηπιαγωγείου, φραστικές ακρότητες, προσβολές κατά δικαίων και αδίκων (και λίγα λέω), έχει χάσει κάθε είδους επαφή με την κοινωνία της πόλης. Και ΑΕΛ χωρίς απήχηση στον πυρήνα της πόλης, στην καθημερινότητά της, απλά δεν είναι δυνατόν να υπάρχει παρά μόνο στους τύπους. Κι όταν αυτό δεν γίνεται αντιληπτό απ' την ίδια την ηγεσία της ή γίνεται αντιληπτό αλλά δεν υπάρχει καμία διάθεση ή προοπτική αποδοχής της πραγματικότητας και ελάχιστης αλλαγής πλεύσης, το μόνο που μένει σ' αυτόν τον κόσμο είναι να ελπίζει σε αλλαγή καθεστώτος, την οποία ωστόσο δεν είναι σε θέσει να ορίσει... Κατά συνέπεια ή στην πλειοψηφία του αδιαφορεί και κρατάει αποστάσεις, περιμένοντας προφανώς την εφαρμογή της θεωρίας του ώριμου φρούτου ή στη μειοψηφία του αντιδρά με άκρως αναποτελεσματικές ως τώρα κινητοποιήσεις, που ούτε τον μεγαλομέτοχο πιέζουν δραστικά, ούτε το σύνολο συγκινούν, αφού δεν συνοδεύονται από προτεινόμενες λύσεις! 

Έτσι, τόσο το ίδιο το καθεστώς, όσο και όλοι οι υπόλοιποι, θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε εσαεί την ουρά μας, με μόνη ορατή συνέπεια την όλο και μεγαλύτερη απαξίωση της ομάδας και φυσικά, την όλο και μικρότερη προσέλευση κόσμου στο γήπεδο...

Υ.Γ. Φανταστείτε πως είναι τόσος πια ο κόσμος που πηγαίνει στο γήπεδο, που κάποιοι αν δεν σε δουν με τα μάτια τους, θεωρούν ότι δεν είσαι εκεί!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου