27 Οκτ 2018

Θα πούμε τον Θωμά... Θωμάκο!!!


Ένα φτιάχνει ένα χαλάει αυτή η ομάδα, με συνέπεια να εξακολουθεί...

...να τυραννιέται αγωνιστικά για πράγματα που αυτονόητα θα έπρεπε να έχουν λυθεί μετά από τρία χρόνια στη Super League. Κι εξηγούμαι...


Σήμερα με τον ΟΦΗ ο Φέστα είπε να επιστρέψει στο 3-5-2 (Μόρας, Ζίζιτς, Γρομητσάρης πίσω - Καρανίκας, Ντέλετιτς μπακ/χαφ - Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ακόστα εσωτερικά - Πίτι, Κούνιτς μπροστά), αλλά ο διαβασμένος σ' αυτό αντίπαλος κατάφερε να το αντιμετωπίσει με επιτυχία, παίρνοντας τα ηνία στο ματς για 20 λεπτά. Ώσπου δηλαδή να αντιληφθεί πλήρως ο Ιταλός τι... παίζει και να αλλάξει τον σχηματισμό σε 4-4-2, ρισκάροντας φυσικά με τον άκρως θετικό Γρομητσάρη ως αριστερό μπακ (Καρανίκας, Γρομητσάρης μπακ - Μόρας, Ζίζιτς στόπερ - Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς εσωτερικά χαφ - Ντέλετιτς δεξιά, Ακόστα αριστερά ως ακραία χαφ - Πίτι, Κούνιτς μπροστά).


Από την ώρα εκείνη και μετά η ΑΕΛ πήρε πλήρως τον έλεγχο του αγώνα και τον κράτησε με συνέπεια ως τη λήξη του, δημιουργώντας και χάνοντας αρκετές και καλές ευκαιρίες, χωρίς μάλιστα να απειλείται στα μετόπισθεν. Τι τα θες τι τα γυρεύεις όμως, δεδομένου ότι δεν της δόθηκε κι ένα πέναλτι κι εννοώ αυτό στον Μόρα προς το τέλος κι όχι του Ντέλετιτς, ο οποίος πήγε να το εκβιάσει στο πρώτο ημίχρονο χάνοντας τις εντυπώσεις της φάσης... Αποτέλεσμα μηδέν!

Αιτία; Η ανυπαρξία ικανών επιθετικών μέσα στην περιοχή, δηλαδή ενός σέντερ φορ που θα τελειώνει με σχετική πιστότητα τις ευκαιρίες του, καθώς ο Κούνιτς έδειξε περίτρανα, ειδικά στη φάση που ο Πίτι πρόλαβε να του τσιμπήσει τη μπάλα απ' τη γραμμή του άουτ αιφνιδιάζοντας την αντίπαλη άμυνα, ότι το παλικάρι δεν στρίβει... αλλά κυριολεκτικά!!!

Με λίγα λόγια, είδαμε κι αποείδαμε απ' τα μισά της περσινής περιόδου να αποκτήσουμε κανονική μεσαία γραμμή με δημιουργικούς παίκτες, αλλά στερούμαστε πλέον την επιθετική οντότητα του περσινού τρίο των Ναζλίδη, Κρίσμαν, Περόνε. Με τον Μόρσι ξεχασμένο στην Αίγυπτο, αυτόν τον Κούνιτς, τους ανύπαρκτους Νούνιτς, Φρίουι και τρικ όπως τη χρησιμοποίηση του Πίτι ως καθαρό δεύτερο φορ κι ακόμα χειρότερα, του Μπαρκάν ως σέντερ φορ (!), οι προσπάθειες των υπολοίπων να δημιουργήσουν πάνε τσάμπα και η ομάδα δεν πάει μακριά απ' την επικίνδυνη ζώνη, που πλησιάζει πλέον επικίνδυνα!

Κι ακόμα χειρότερα στο συγκεκριμένο ματς, που με τραυματίες Σαχίτι και Λεοζίνιο, ο Φέστα έψαχνε παίκτη στον πάγκο ν' αντικαταστήσει τον πολύ καλό αλλά κατάκοπο στο τέλος 35άρη μεσοεπιθετικό Ακόστα και μοιραία, τον μόνο που βρήκε ήταν ο Χούμπτσεφ. Ίσως και γι' αυτό ο Ιταλός να 'χε στο πίσω μέρος του μυαλού του στο τέλος την πιθανότητα διατήρησης του 0-0, ώστε να κρατήσει τους Κρητικούς από κάτω στον βαθμολογικό πίνακα και να μην την πατήσει όπως με τη Λαμία.

Εν ολίγοις, αν συνεχίσει έτσι το πράγμα μπροστά, χοντρός... ξεχοντρός, θα πούμε τον Θωμά (Ναζλίδη)... Θωμάκο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου