4 Νοε 2018

Πρώτος μεν αλλά...


Πραγματικά εντυπωσιακό το ξεκίνημα του Απόλλωνα Λάρισας στη φετινή...
...Football League κι απρόσμενο για όσους από εμάς δεν είχαν παρακολουθήσει από κοντά την προετοιμασία του.


Δεν είναι μόνο τα καθαρά σκορ, το 2-0 επί της Κέρκυρας και το 0-4 στο Αιγίνιο που προκαλούν την προσοχή, αλλά κυρίως η επιβλητικότητα των εμφανίσεών του, οι οποίες δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της αγωνιστικής του δυναμικής, που δίκαια των έχει φέρει αυτή τη στιγμή πρώτο μεταξύ των τεσσάρων που μοιράζονται την κορυφή της βαθμολογίας.

Δεν ξέρω τι μπορεί να επιφυλάσσει ο Απόλλων για το μέλλον, αλλά επί του παρόντος η εικόνα αυτή έχει συλλεκτική αξία...
Ωστόσο, ομολογώ πως με ενόχλησε σφόδρα όπως και πέρυσι, η επιλογή να υποβαθμίσει το ενδιάμεσο ματς κυπέλλου με την ΑΕΚ, να παρατάξει ενδεκάδα με πολλούς αναπληρωματικούς και να επιδοθεί μοιραία σε μια παθητική παρουσία, χωρίς ίχνος ανταγωνιστικότητας.

Μιλάμε για το ματς που η Φιλιππούπολη γέμισε όσο δεν θα γεμίσει ποτέ άλλοτε φέτος και που βάσει τηλεθέασης, είναι εκείνο στο οποίο τον είδε περισσότερος κόσμος απ' ότι θα τον δει ενδεχομένως στο υπόλοιπο της σεζόν. Κι αντί να το εκμεταλλευτεί για να διαφημίσει την... πραμάτια του, παίκτες και αγωνιστική δυναμική, ώστε να ικανοποιήσει τους φιλάθλους, να περάσουν καλά και να θέλουν να τον ξαναδούν, προτίμησε πάλι να ταπεινωθεί με 0-4 και χωρίς να επιδείξει ίχνος ανταγωνιστικότητας. Τόσο που στο τέλος ούτε οι ΑΕΚτσήδες δεν χειροκρότησαν, έχοντας βαρεθεί απ' το θέαμα που παρακολούθησαν...

Δικαιώθηκε άραγε με το διπλό στο Αιγίνιο; Γιατί πέρυσι με το 0-7 έχασε και τον προπονητή και το ματς στον Αχαρναϊκό που ακολουθούσε... Δεν ξέρω!

Ξέρω όμως καλά ποια ματς είναι εκείνα που σε αναβαθμίζουν στη συνείδηση του κόσμου και σ' αλλάζουν μέγεθος, κάτι φυσικά που δεν συμβαίνει μ' οποιοδήποτε αποτέλεσμα απέναντι σε Αχαρναϊκούς και Αιγινιακούς και μάλιστα στο ξεκίνημα μιας σεζόν.

Ταυτόχρονα πλέον, νομίζω πως ξέρω και το σκεπτικό της διοίκησης, καθώς εκείνη είναι που κάνει τις στρατηγικές επιλογές κι εκείνη που θα πει στον Θεοδοσιάδη πέρυσι και στον Τροϊζι φέτος, αν την ενδιαφέρει να δείξει κάτι μεγάλο κόντρα στον "μεγάλο"... Και δεν το είπε! Κάτι που για μένα σημαίνει πως όσο καλά κι αν πάει ο Απόλλων στο υπόλοιπο της σεζόν, πλην της περίπτωσης ανόδου φυσικά, για τους ανθρώπους της ΠΑΕ του δεν πρόκειται να γίνει ποτέ επί της ουσίας Απόλλων Λάρισας, καθώς προτιμά να παραμείνει Απόλλων Φιλιππούπολης... με δόξα και τιμή!

Δεν το γράφω υποτιμητικά. Πρόκειται για μια απλή διαπίστωση...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου