17 Οκτ 2018

Καλοκαιρία ως την Κυριακή και πρώτες μακροχρόνιες εκτιμήσεις...


Δεδομένου πως η καλοκαιρία δεν υποχωρεί πριν την Κυριακή, μεγαλύτερο ενδιαφέρον...
...στις αναρτήσεις του Βασίλη Πανάκογλου στο http://e-meteolarissa.blogspot.com κατά τις τελευταίες ημέρες, παρουσιάζουν οι πρώτες εκτιμήσεις του καιρό τόσο για το σύνολο του Οκτωβρίου, όσο και για ολόκληρο τον χειμώνα που έχουμε μπροστά μας.


Πάμε όμως να τα καταγράψουμε με τη σειρά...

Κατ' αρχάς, ο καιρός παραμένει αίθριος κι αυτό το διήμερο, κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε διαβάζοντας ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ την πρόγνωση για σήμερα Τετάρτη 17 και αύριο Πέμπτη 18 του μήνα.

Θα ακολουθήσει σε 48 ώρες αναλυτική πρόγνωση και για τον ΠΣΚ, ωστόσο όπως ήδη έχει εκτιμηθεί και βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία, τίποτα δεν θ' αλλάξει σοβαρά πριν την Κυριακή!



Από κει και πέρα, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να διαβάσετε τα πως και τα γιατί του καιρού για τον υπόλοιπο Οκτώβριο...


Τέλος, στο link που παρατίθεται στο κλείσιμο του κειμένου, ο Βασίλης ενημερώνει για τα στοιχεία που προσδιορίζουν καιρικά τον επερχόμενο χειμώνα και προλογίζει ο ίδιος ως εξής:

"Μακροπροθεσμη εκτιμηση για τον χειμωνα στη χωρα μας. Μελετη των σημαντικοτερων δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας και αποπειρα να δωσουμε μια εικονα. 
Η φυση μετα τις 6-7 ημερες δεν μας δινει και πολλα περιθωρια για προγνωση. Μας δινει βεβαια καποια εργαλεια που μπορουμε τουλαχιστον να κανουμε εναν πειραματισμο ανιχνευσης της τασης.
Μεχρι στιγμης τα αποτελεσματα ειναι πενιχρα σε παγκοσμιο επιπεδο αλλα επειδη το αγνωστο στον καιρο σε γοητευει εκανα και εγω την ταπεινη μου προσπαθεια μηπως πιασουμε την γενικη εικονα. 
Καθε μηνα θα υπαρχει ανανεωση της εκτιμησης με την αποκομιση γνωσεων αλλα και εισοδo των πιο ΄΄φρεσκων'' προγνωστικων δεδομενων"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου